"Tarokovanie" na volnobehu(akoby tri valce

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
basista

"Tarokovanie" na volnobehu(akoby tri valce

Příspěvek od basista »

Dobrý deň,
mám opel zafira (1999, 1.8 benzín, 85kw) a už dlhšiu dobu vždy keď sa motor zohreje mi na volnobehu motor ide tak ako keby šiel na tri valce, znie to podobne ako traktor alebo čo... Robí to približne od vtedy ako som dal vymeniť rozvody. Vtedy sa tam mechanik pomýlil o jeden zub ale hneď to vrátil naspäť, avšak viacery mi povedali že to s tým nemá nič spoločne.... pri jazde vo vyzsich otackach ako je volnobeh auto ide úplne v poriadku aspoň podľa mňa(nemám to auto tak dlho aby som spozoroval nejaké vacsi detaily). asi pred týždňom som si dal naplniť klímu a zistil som že keď je zapnuta klíma tak to auto ide na volnobehu bez problémov. Potvrdilo sa mi to aj dnes na STK keď pri zapnutej klíme ukazovalo emisie v poriadku no keď sa vypla tak boli emisie katasrofalne. Už sa to snažilo zistiť viac ľudí a nevedia prist na to že čo to môže byť. Každý ma na to trochu iný názor... Ak máte s tým nejaké skúsenosti niekto alebo ste mali konkrétne tento problém tak by som bol veľmi vďačný za radu.
Reklama

i love opel

Re: "Tarokovanie" na volnobehu(akoby tri valce

Příspěvek od i love opel »

mal som podobny problem a ked som vymenil egr tak to prestalo ale porad sa este s inymi
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

tak basisto nejprve napíchni auto na diagnostiku ;) tohle je jak jsem psal už výše věštění z cikánské koule
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
i love opel

Příspěvek od i love opel »

na dianostiku mi vravel ze uz pichal povedali mu ze to je snimac vackovej hriadele ale nepomohlo a to bol u profesionala
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

a když zapneš třeba vyhřívání zadního okna a světla, tak také jede normálně, nebo je to bezezměny?

jestli je chod závislý na elektrické části nebo mechanické (klima je obojím)

možná by nebylo uplně od věci zkontrolovat napájení řídící jednotky, kostření motoru, zapalovaní a kompresní tlaky.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“