Dotaz na termostat na x16xel

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Marek32

Dotaz na termostat na x16xel

Příspěvek od Marek32 »

Zdravím pánové. Mám takové dylema. Potřebuju radu, jestli jde koupit termostat bez příruby s hrdlem. Mám astru combi 1.6 16V 96r.v. Jde totiž velice snad od příruby oddělit, potlačením do pružiny a snadným pootočením. V prodejně mi tvrdili, že jsou termostaty zvlášť a v kuse s přírubou. Tak jsem na vážkách, co si nechat objednat. Moc by mě potěšilo, kdyby to šlo bez té příruby. Oni jsou totiž ty peníze "AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ", že jo? ;)
Tak díky za vaše případné reakce.
Jinak mám problém s tím, že se mi auto nechce hřát, trvá to dost dlouho, než se teplota zvedna přs těch 90stupňů, přitom když termostat testuju doma v hrnci, tak šlape, při dosažení varu vody se pěkně otevře, asi tak 4mm a po mírném schlazení se zase pěkně zavře. Je možný problém taky někde jinde?
Reklama

P.S.

Re: Dotaz na termostat na x16xel

Příspěvek od P.S. »

já to kupoval též s přírubou tvrdili mi že to bez ní nejde koupit,taky sem se potýkal s údajně studenym motorem ale novej termostat to moc neřešil takže pokud to dobře topí chladič v předu je celej horkej koukni nejdřív na čidlo teplomeru jestli nemá třeba zoxidovanej konektor taky čidlo teploty časem stárne a jeho hodnoty se mohou od nového dost lišit to samí budík takže to klidně může mít odchylku plus mínus 10 stupnů.osobně se to u mý VB drží kousek nad 80 stupni pokud jedu na klimu je to na 90 až 95 stupních.jestli máš teploměr skus na přírubě termostatu po náký delší jízdě změřit teplotu a uvidíš :roll:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Marek32

Příspěvek od Marek32 »

No možnost špatně ukazujícího teploměru mě taky napadla, jenomže ono se to po nějaké té době jízdy na budíku ustálí na teplotě mezi 90-100 stupni a pak drží. Takže to podle mě měří dobře, jen to tomu prostě dlouho trvá, než se rozehřeje.
mexxo

Příspěvek od mexxo »

Ja som takto vymenil vložku termostatu a dalšiu zimu som menil celé teleso s novou vložkou (teleso bez vložky sa nepredáva), lebo sa to zase nezohrievalo. To teleso sa časom vymačká a termostat potom dobre netesní, takže akoby sa nezatváral. To by mohol byť tvoj prípad, keď píšeš že vložka sa rozťahuje dobre.
Doporučujem meniť aj s prírubou.
Odpovědět

Zpět na „Astra F“