Ahoj mám čerstvě tigru (4dny) 1,4. Netopí mi. Teplota motoru při provozu stoupne na 90 až 95. Podle jízdy ale topení sotva zvládne, aby nemlžily okna. V čem muže být problém? Poradíte někdo. První co mě napadlo je termostat, ale při 90 stupních by auto mělo i tak topit ne?
Díky předem za každou radu
Ruben
Tigra 1,4 mi netopí
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tigra 1,4 mi netopí
Pokud máš klimu, tak na odmlžení oken je klima nejlepší potom co se týče topení, tak zkontroluj kolik tam máš chladící kapaliny a případně dolej. Pokud ani to nepomůže, tak může být problém v tepelném výměníku. Pokud Ti ručička teploty chladící kapaliny kolísá (vyleze třeba na 95°C a potom klesne na cca 90 a tak pořád dokola, tak máš jistotu, že termostat funguje). Pokud by jsi měl pořád otevřenej termostat, tak by jsi to poznal i na spotřebě (nedávno jsem tak u Tigry 1.4 66kW měl pořád otevřenej termostat a spotřebu jsem měl kolem 13 litrů/80 kilometrů) a za další by se to zahřálo až po hodinové svižné jízdě
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Děkuju moc, každá rada dobrá, je to třeba všechno vyzkoušet. Blíže k problému. Když jsem auto vezl z Moravy domů ujel jsem nějakých 290km. Spotřeba byla velice nízká asi tak 5,2 (výpočet podle stavu před tankováním a po dojezdu) Vody (voda + fridex) bylo málo musel jsem dolévat při tankování. Auto klimu nemá okna se nemlží jen jsem chtěl říct, že teplota vzduchu z ventilace je jen takovám aby se nezamlžovali okna, ale rozhodně vzduch nehřeje. Je to tak, jako když je v končícím létě už chladno. Teplota je za jízdy stabilní cca 90 stupňů a to i při svižnější jízdě nad 170. Nejteplejší vzduch jde při velmi pomalé jízdě. Dnes jsem byl velice zavalený povinnostmi, tak mi nezbyl čas, ale zítra vyzkouším zda jde po startu teplá voda do chladiče a jak je to s hadicemi přivádějícími vzduch do kabiny. Děkuju za každou radu, protože topení musím zprovoznit. Máme jet s Tigrou do Vrbna pod Pradědem.
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se dostaneš k hadicím co vedou do výměníku v interiéru, tak po jízdě vyzkoušej jestli jsou teplé obě dvě a nebo jen jedna. Pokud bude jen jedna teplá a druhá ne, tak máš ucpanej výměník. Jinak vyzkoušej jestli se Ti hřeje i chladič a taky kdy se hřeje. Pokud by jsi měl čas a náladu, tak studený auto nastartuj a nech ho běžet cca 10 minut, hlídej teplotu a postupně "ošahávej" chladič jestli se hřeje. Ale pokud máš pořád 90 a těch 90 dosáhneš celkem rychle, tak bude termostat v pořádku - tím odpovídá i spotřeba
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Zítra to zkusím děkuju moc.
Pokud tam máš kabinový filtr, může být už zalepený. I toto častý důvod mlžení oken.
Zdraví Brouček
Ve A 94 2.5-V6 C25XE - minulost
Vectra C Z18XE zelená metalíza - součastnost
Ve A 94 2.5-V6 C25XE - minulost
Vectra C Z18XE zelená metalíza - součastnost