Vectra GT poraďte prosím.Nevaří ale tlakuje a přestává topit
Moderátor: Moderátoři
Vectra GT poraďte prosím.Nevaří ale tlakuje a přestává topit
Čau chlapi, mám problém a nevím už co s tím.Mám motor 2.0 16V X20XEV 100kW.Auto jsem koupil s prasklou hadicí chlazení, jedná se o takovou tu chobotnici co vede do chladiče, topení, pumpy, expanzky.Bouchla za motorem v tom plastovém prostředku.Koupil jsem novou za skoro 3000,-,koupil jsem pro jistotu novej termostat Wahler a myslel jsem si, že auto pošlape jak hodinky.Ale po nastartování se normálně ohřeje tak k devadesáti, v tu chvíli je ještě vše ok, když pak jedu, po chvíli přestane topit, jen vlažný vzduch.Zastavím, zkontroluju hadice a zjišťuju že jsou tvrdý jako kámen.Auto ale nevaří.Povolím expanzku, hadice povolí, auto zase chvíli topí ale jak zase jedu, opět se to tlakuje a je to pořád to samý dokola.Nevím co s tím, ono se s tím dá normálně jezdit protože to nevaří, ale netopí to a tlakuje a nerad bych, aby mi ta "levná" hadice bouchla znovu.Nevíte někdo co s tím?Může to být hlava?Ale to by asi zase netopilo si myslím.Čistil jsem i hadice do expanzky, protože tam byl trošku bordel, on tam pán nalil naposledy nějakou limonádu nebo co chytrák.Jinak jsem zjistil, že v servisu kde mi to dělali ani nepropláchli okruch vodou, prostě mi tam dali novou náplň do toho bordelu.Já už opravdu nevím co s tím.Proč to tak tlakuje ty hadice?Díky za každou radu.Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být vadna vodní pumpa?
- Reklama
Re: Vectra GT poraďte prosím.Nevaří ale tlakuje a přestává t
Dle mého bude příčinou vadné těsnění pod hlavou. A jezdit s tím dál bude jen pitomec, odpusť...
W124 E320 R6 Coupé 1994
To je snad jasný, taky s tím nejezdím.Vždy jsem něco zkusil a auto projel a to co jsem psal, to jsou jen mé poznatky ze zkušebních jízd.To snad i lama ví, že auto které má v pr... těsnění pod hlavou není zjevně způsobilé k ježdění.Jen si nejsem jistý jestli to je to těsnění, protože víčko od oleje je OK, z výfuku žádnej bílej kouř a auto topí, teda než se rozjede a nezačnou tvrdnout hadice.Je možný že by to tlakovalo kůli těsnění pod hlavou?Každopádně díky za odpověď.
hoj
taky se priklanim k nazoru ze je v haji tesneni pod hlavou tlak z valce jde do vody
taky se priklanim k nazoru ze je v haji tesneni pod hlavou tlak z valce jde do vody
uceny z nebe nespadl
Diky, zkusím udělat tedy to těsnění pod hlavou.Jsou ještě nějaké jiné příznaky podle kterých poznal že to je opravdu to těsnění?Jak jsem psal, auto topí než se dá do pohybu a z výfuku jde bych řekl normální kouř.jezdím na lpg, takže je bělejší než obvykle a ještě to počasí taky zmátne.V té zimě se mi hulí z výfuku pořád
Začal bych vodní pumpou,může být utržená oběhová vrtulka.
Díky, to mě taky napadlo, ale ještě jsem nikdy neslyšel, že by se to někomu ze známých stalo, tak se mi to událo málo pravděpodobný.
jestli to tlakuje tak bych ještě koukl jestli to nedělá ten plyn já už si to moc nepamatuju ale když rupne membrána v tom reduktoru co je chlazen vodou nebo jak se to menuje tak to fouká do vody
leč kombinace netopí a tlakuje taky bych šel spíš po tom těsnění pod hlavou
co voda v nádobce když dojedeš není tam nebo jí je málo a když otvíráš expanzku tak přibývá a hodně ?? jestli jo tak hlava dolů a nový těsnění
leč kombinace netopí a tlakuje taky bych šel spíš po tom těsnění pod hlavou
co voda v nádobce když dojedeš není tam nebo jí je málo a když otvíráš expanzku tak přibývá a hodně ?? jestli jo tak hlava dolů a nový těsnění
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Za letošní rok jsem to řešil mnohokrát a je to první nejlevnější cesta.Pak teprve bych sundal hlavu.jirka gt píše:Díky, to mě taky napadlo, ale ještě jsem nikdy neslyšel, že by se to někomu ze známých stalo, tak se mi to událo málo pravděpodobný.
Tak díky chlapi, teď jak se mám rozhodnout