Poloosa + ložisko kola

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
rotos

Poloosa + ložisko kola

Příspěvek od rotos »

Zdravím, potřebuju bohužel na vectřici vyměnit levý kloub vnější a i vnitřní je načatý a dost + výměna ložiska kola. Nemáte nějaké zkušenosti, známý mi doporučuje značku poloosy spidan nejlevněji jsem našel zde http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... -0_024603/ a pokud jsem to dobře pochopil když mám posledních 8 čísel vinka 51096XXX a mám esp bez režimu sport tak mám IDS podvozek a potřebuju toto ložisko http://www.autodily-cardo.cz/podvozek/s ... -vectra-c/ ???
Díky... :(
Reklama

OnMi

Re: Poloosa + ložisko kola

Příspěvek od OnMi »

Pokud mas jen ESP a nemas Sport rezim, tak mas podvozek BEZ IDS (a bud rad).

Jinak ja nakupuji na mroauto.

Cele hridele: http://www.mroauto.cz/katalog/opel/vect ... 42/100062/

Pokud nema poloosa vymackane drazky, staci vymenit jen klouby:
http://www.mroauto.cz/katalog/opel/vect ... 42/100071/

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
rotos

Příspěvek od rotos »

Ceny jsou pěkný, ale nevím jakou poloosu bych si tam měl vybrat. Jaká by měla být délka poloosy? Já myslel 627mm? Takovou jsem tam neviděl... nejllepší by byl prodejce z okolí chomutova až ústí nad labem s tím že by se dala řešit koupě tím že by se jim pak dala stará na repas, ale nevim jakou značku??? aby to chvíli vydrželo.... To ložisko kola vemu v cardu za 2500, to je pěkná cena za značku fag, která je prý originál. V týdnu zkusim ještě zavolat do carda zkrze poloosu, ale vidim to bledě..... Nebo nevíte zda se dá prodat samotná poloosa na repas bez toho abych u nich kupoval novou?
OnMi

Příspěvek od OnMi »

Ahoj,

ja jen porad nerozumim tomu proc chces menit celou poloosu, kdyz pises ze mas spatny jen klouby. Vlastni poloose nic nebyvat, takze staci ji jen vydelat, sundat spatny kloub, nasadit novy a je hotovo.

OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
rotos

Příspěvek od rotos »

Vnitřní jsem nikde zatim neviděl..... zatim hledám a hledám, nějak na to zatim nepospíchám....
rotos

Příspěvek od rotos »

jinak podle konektoru vypadá, že ten podvozek bude s IDS a jak tu někdo psal tak podle vin by to sedělo... v režimu sport bude IDS+, ne???
Lukasek

Příspěvek od Lukasek »

Jedná se o převzaté popisky přímo od Opla, kde je uvedeno do MY 2004 bez IDS a od MY 2005 s IDS. V reklamách a rúzných testech tehdy nové Vectry z let 2002/2003 se dozvíš, že vůz je vybaven novým podvozkem IDS. Takže jednoduše, pokud má Vectra C ESP, má i podvozek IDS (možná i Vectra C bez ESP, bo IDS je soubor různých prvků od elektroniky, po provedení náprav). Adaptivní tlumiče byly součástí IDS+ jak píšeš. Ten rozdíl bude nejspíše v přípravě na facelift, kde se mohlo u ESP provést přenastavení stabilizačních programů (i třeba fyzickou změnou v jednotce), přidání funkcí navíc (třeba stabilizace přívěsu), atd. To si nejspíše vyžádalo i změny v senzorech otáčení kol pro ABS/ESP a aby nedošlo k záměně změnily se samozřejmě i konektory a barevně odlišily.

Už se to zde jednou probíralo, takže shrnutí:
Jedinné co se u ložisek řeší je modelový rok:
do 2004 (49999999)
od 2005 (50000001)
IDS podvozek mají všichni a ti (ne)šťastnější mají nadstavbu IDS+ ;)
GTS
rotos

Příspěvek od rotos »

mockrát děkuji..... ;)
jen ještě sehnat slušně tu poloosu.... jak je to s ložiskem u diferenciálu(nebo usazením) dá se to nějak vyměnit zvlášť nebo musím koupit celou poloosu... ? Všude jsem našel jen kloub u kola, ale vůle je i u diferenciálu...
rotos

Příspěvek od rotos »

nevíte jaký typ poloosy tam má být??? Nějaké technické parametry, délka, číslo....
rotos

Příspěvek od rotos »

Tak poloosa je už doma :)
http://autodily.mjauto.cz/opel/vectra-c ... 24603.html
mám rok 2005 před faceliftem a auto má IDS podvozek vše zjištěno v oplu dle VIN
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Podvozek a řízení“