Opel Astra F 1.4, neklesaju otacky, problematicky chod

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Astra843

Opel Astra F 1.4, neklesaju otacky, problematicky chod

Příspěvek od Astra843 »

Dobrý den, som tu novy, chcel by som sa vas spytat ako ludi co uz maju neake tie skusenosti, mam Opel Astra F 1.4 44kW, kilometrov mám nieco okolo 260t. Auto som zdedil po otcovi, problem je v tom, zimne štarty v pohode, nestalo sa mi aby nenastartovalo, otacky po studenom starte drzy 1200 tak o 5 min klesnu na 900cca, vtedy auto ide ako ma, ale ked uz je teple vypnem ho a nastartujem naskakuje kaoby na jeden valec alebo na dve, cierny dym, ltt sa rozbehne neako a otacky vyskocia aj na 3000 a drzi a potom spadnu na 1200, a motor je zahriaty, pridám plyn, auto dusí, bulkoce, zdochina, nechce sa dostat do otacok, potrebuje nato tak 4sekundy drzania trochy plynu a potom pojde do otacok, pri pridaní dymí čierno, auto je este sklabsie kao zvycajne, a zdochína, obcas sa stane ze na teplo ani nenaskoči a potom smyrgluje aj minutu a nic, kym nedam plyn na podlahu a vtedy naskoci ale zase tym zlým sposobom. Problem zmizne sem tam ked je teple a klesnu otacky na 900, vtedy ide ako má, ale netrvá to dlho, ked otacky stupnu na 1200 na volnobehu zase buľkoce. 4istil som karburator, nove tesnenie pod karburator, nový krokový motorček uplne novy, cim to može byt? tie kilometre, alebo nejaka elektrika?, alebo spinačka lebo obcas mi aj radio nenaskoci pre spinacku, alebo okna blbnu elektricke, tesnenie pod hlavou alebo čo? filtre menim samozrejme pravidelne , rozvody boli taktiež menene. Prosim o pomoc.
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Astra F 1.4, neklesaju otacky, problematicky chod

Příspěvek od ernst »

mohlo by to být vadné čidlo teploty motoru (zezadu na sání, modrý konektor). nebo snímač tlaku v sání.

zkontroluj ale také hadičky jestli není některá prasklá, hlavně tu k posilovači brzd.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Astra843

Příspěvek od Astra843 »

K posilovacu brzd? to ako rozumiem autam tak no, ale zeby toto, ako to je tam robene? snimac teploty nový mám, menil som už, čidlo tlaku paliva, skusim to neako pozriet
Astra843

Příspěvek od Astra843 »

a ten snimac tlaku sacieho potrubia, obzeral som ho ale nevie, da sa neako zistit ci je dobry ci nie?
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

jako ho změřit teď nevím, já si ho kontroluju přes diagnostiku, ale když ho odpojíš, tak by se měl motor chovat normálně, akorát bude svítit kontrolka motoru.
Astra843

Příspěvek od Astra843 »

Diagnostika mi nehlási žiadnu chybu
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no.. já myslel aktuální hodnoty...

podtlakovou pumpičku s budíkem a porovnat akt. hodnoty které snímá jednotka...
to ale asi sám doma neuděláš.
Astra843

Příspěvek od Astra843 »

skusal som to odpajat, ale aj tak to neslo, este neake ine typy nemate?
Astra843

Příspěvek od Astra843 »

dnes som odpojil ten snimac talku sania, pisali ste tu ze auto by malo ist aj bez neho, a nešlo nechcelo naskočit v otačkach išlo na vonobech zdochlo vždy
Odpovědět

Zpět na „Astra F“