Automatické sklápění zrcátek

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
chladtomas89

Automatické sklápění zrcátek

Příspěvek od chladtomas89 »

Ahojte, chtěl sem se zeptat, mám elektronicky sklápěná zrcátka přez čudlik, myslíte, že by šli nastavit aby se po nastartování sama otevřela a po vypnuti motoru zase sklopila?
Opel Vectra C 2,2 16V IMSCHER
Reklama

martulik

Re: Automatické sklápění zrcátek

Příspěvek od martulik »

Zrcátka se sklápí buď ručně uvnitř vozu, nebo dálkou při zamčení a odemčení vozu.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
chladtomas89

Mě to jde akorát zevnitř, nechá se nastavit nějak manuálně přez to odemikaní a zamikání a nebo musim na diagnostiku kvůli tomu?
martulik

Příspěvek od martulik »

A jak to zamykáš? Ovladače na zrcátka uvnitř vozu musí být vypnuté (nesmí být tlačítko zacvaknuté ani na levé zrcátko ani na pravé). Při zamčení dálkou se tlačítko zamykání podrží cca 3 vteřiny a zrcátka zaparkují.
Lukasek

Příspěvek od Lukasek »

Mě to funguje takto: Zaklopí zevnitř při zmáčknutí tlačítka doprava pro seřizování zrcátek, vyklopím doleva. Klíčkem dokážu akorát sklopit + se s nimi zavřou otevřená okénka. Vyklopit ale nejdou, pokud zmáčknu dálku déle, stáhnou se okénka, ale zrcátka jsou stále přiklopená k autu. :)

Vykolopit je dálkou se mi povedlo jen jedinkrát a to, když jsem neustále mačkal různé kombinace na klíčku a najednou se vysunula, ale nikdy už jsem to nedokázal zopakovat :lol:

Tak nevím, jestli to nějak jde nastavovat. Třeba jako u jiných vozů nastavit zda by bylo možné automatické vysunutí po nastartování?

jinak třeba sklápění při vypnutí motoru bych neuvítal. V zimě zásadně nesklápim, pokud parkuji na delší dobu, po zrcátku zůstává otevřený otvor, přes který se do kloubu dostává voda a sníh. Ty zmrznou, motorek vyklápění pak velmi trpí/vůbec nevyklopí, nebo nezaaretuje a zrcátko při vyšší rychlosti kmitá. :roll:
GTS
martulik

Příspěvek od martulik »

to Lukasek:
Pokud ti jde dálkou zrcátka zaklopit, při odemčení dálkou se automaticky odklopí na jedno zmačknutí.
Pokud jsi zrcátka zaklopil ručně uvnitř vozu tlačítkem na dveřích, dálkovým ovladačem je neodklopiš. Musí se odklopit zase jen tlačítkem na dveřích uvnitř auta.
Toto právě používám, když mám obavy z námrazy. Zaklopím je tlačítkem uvnitř auta a při odemknutí dálkou se neodklopí. Až případnou námrazu odstraním, zrcátka zase ručně odklopím tlačítkem na dveřích.
Jestli to jde nastavit do plné automatiky vůbec nezkoumám, právě z obavy že mi odejde motorek když budou zamrzlá zrcátka.
Už několikrát jsem měl auto v ledovém krunýři.
chladtomas89

Tak já jsem natom stejně, jen mi dovře okínka, ale zrcátka se při zamčení ani nehnou :-/
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“