pomoc při koupi
Moderátor: Moderátoři
pomoc při koupi
Zdravím všechny. Měl bych na vás prozbu... Jsem zde nový tak že doufám že nebudu nějak otravovat... Hodlám si koupit jiné auto (momentálně fiat punto) a rozhodnul jsem se pro Opel Vectra C v kombíku. Nevím jestli benzín nebo naftu... je mi to nějk jedno co, ale nechci auto které bude víc v servizu než jezdit ... četl jsem že co se týče nafty tak je dobrej 1,9 88kw. Pár jsem jich našel ale nevim na co si dát pozor. Nebo benzín 1,8. U toho benzínu píšou že by měl jezdit kolem osmi ale já tmu moc nevěřím. Typoval bych tak 10l. Jestly by jsem vás mohl poprosit o nějakou radu abych nekoupil něco co by bylo na hranici smrti...
Zatim dýky
Zatim dýky
- Reklama
Re: pomoc při koupi
1.9CDTI 150k z mojich skúseností
- pozor na vyvachtlaný zotrvačník. výmena po ca 180 000÷200 000 km ťa neminie v žiadnom prípade. Prejavuje sa v začiatku hlukom pri ubratí plynu, neskôr kovovým klepotom motora pri behu na voľnobeh za studena potom nepravideľným behom pri rozbehu a potom už sa s tým nedá slušne jazdiť. Tak pozor hlavne na stočené kilometre.
nie je to problém ale je potrebná výmena a teda započítať do kúpnej ceny - cena v opel servise ca 700 EUR, mení sa spolu so spojkou
- EGR ventil - prejavuje sa žltou signálkou systému spalín. to zrejme pri kúpe neuvidíš, pretože predávajúci asi takéto auto najprv došolícha.
výmena u mňa po niekoľkých vyčisteniach po 250 000km, cena 200 EUR
- termostat - často drží teplotu vody príliš nízko. Dlhý čas hlavne v zime = zima v aute, počítač skracuje automaticky inteval medzi servismi
- klimatizácia - výmenník je za prednou maskou a stane sa, že je netesný/poškodený od kamienkov. Predávajúci môže nechať naplniť zmesou klímu pred predajom, ono to vydží tak 2 týždne a potom prestane chladiť.
inak som u tohto auta neprišiel na niečo iné zásadné, opakujúce sa.
Vectra C combi r.v. 2008, 320 000km, prvý majiteľ.
Normálne je, že nespotrebuje ani kvapku oleja za interval výmeny, ktorý je 30 000km.
- pozor na vyvachtlaný zotrvačník. výmena po ca 180 000÷200 000 km ťa neminie v žiadnom prípade. Prejavuje sa v začiatku hlukom pri ubratí plynu, neskôr kovovým klepotom motora pri behu na voľnobeh za studena potom nepravideľným behom pri rozbehu a potom už sa s tým nedá slušne jazdiť. Tak pozor hlavne na stočené kilometre.
nie je to problém ale je potrebná výmena a teda započítať do kúpnej ceny - cena v opel servise ca 700 EUR, mení sa spolu so spojkou
- EGR ventil - prejavuje sa žltou signálkou systému spalín. to zrejme pri kúpe neuvidíš, pretože predávajúci asi takéto auto najprv došolícha.
výmena u mňa po niekoľkých vyčisteniach po 250 000km, cena 200 EUR
- termostat - často drží teplotu vody príliš nízko. Dlhý čas hlavne v zime = zima v aute, počítač skracuje automaticky inteval medzi servismi
- klimatizácia - výmenník je za prednou maskou a stane sa, že je netesný/poškodený od kamienkov. Predávajúci môže nechať naplniť zmesou klímu pred predajom, ono to vydží tak 2 týždne a potom prestane chladiť.
inak som u tohto auta neprišiel na niečo iné zásadné, opakujúce sa.
Vectra C combi r.v. 2008, 320 000km, prvý majiteľ.
Normálne je, že nespotrebuje ani kvapku oleja za interval výmeny, ktorý je 30 000km.
moc díky za rady... s mojim štěstím stejnak koupim něco co bude stát za prd
V tom případě si kup rozhodně benzín.
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
asi jo.. já nejsem moc příznivcem pro naftu ale furt mě láká ta spotřeba... ale nevím jestli se ta investice spojená s vyššími náklady na údržbu vyplatí... nejhorší ale na tom je že benzínů neni tolik... navíc jsem začal pokukovat po H-čkovej astře protože podle toho co jsem si našel a kdo mi co říkal tak je lepší...
Kamarád z oplího klubu má Astru H v kombíku s motorem Z16XEP/XE1 od nova (2005-6?), jezdí za necelých sedm litrů a jediné, co krom běžné údržby měnil, byl před nedávnem zapalovací modul... Jsem sice odjakživa petrolhead, ale pokud chceš spokojeně jezdit, koukej po benzínu...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Nazdar mam VEctra B 2.2dti a neustále potíže s ní a tak jsem už unavený startovat i za tepla sprejem a chci si koupit Vectra C 1.8 benzín ale můj mechanik říká v "žádném případě budeš pořád v servisu tam má každá pitomost svoji řídící jednotku i dveře a ty když se rozsynchronizují tak neodjedeš" a takhle mne odrazuje od Vektry C tak se chci zeptat. Co je na tom pravdy? Proč si myslíte že mě takto muj mechanik straší?
Otázka pokud mechanik jezdí značkou VW pak je jasné že bude hanět Oply, mám velkou zkušenost s podobnými týpky
Ono to platí i obráceně. Resp. majitele aut koncernu taky nemá nikdo rád, krom nich samotných. Je pravda, že z pohledu elektr(on)iky je VeCe zcela jinej level než VeBe, ale není třeba se toho zas tak bát. Notabéne VeCe je z určitýho pohledu poslední dobrej Opel, poslední nejlepčí byla Omega. Motory 1.9 cdti vyloženě špatný nejsou, benzín bude spolehlivější.
W124 E320 R6 Coupé 1994
On dělá celý život Oply a je na ně dost dobrý možná až moc má tolik práce že se asi (si myslím) začíná vyhýbat pracem co jsou zdlouhavé jako třeba hledání proč ten starý vrak nestartuje..