Nestaruje a háže jiskru jen při otočení klíčkem
Moderátor: Moderátoři
Nestaruje a háže jiskru jen při otočení klíčkem
Dobrý večer,
potřeboval bych poradit, co s mojí Astrou F 1.4 ( typ C14NZ nebo X14NZ, nevím jak je rozeznat ) .
Auto do poslední chvíle jelo, když tu najednou pár km po vyjetí ztratilo výkon a z ničeho nic umřelo ...
Nezaškytalo, necukalo, prostě odumřelo . Kontroloval jsem pojistky, problikával kontrolky, abych zjistil jestli nehodí nějakou chybu, ale žádnou chybu ŘJ nehlásí, prostříkal a vyčistil jsem všechny konektory a nic ...
Dnes jsem se konečně dostal k tomu, abych zkusil jiskru a auto hodí jiskru po otočení klíčkem ( jakoby se probudila řídící jednotka, všechno zkontrolovala a hodila jiskru ( což je asi normální )) . Nicméně po protočení už jiskru neháže ...
Mám podezření na snímač otáček, nejspíš hallův, nicméně nevím, kde přesně jej hledat a co na něm zkoumat ...
Čistil jsem i rozdělovač atp ...
Díky moc za každou radu ...
potřeboval bych poradit, co s mojí Astrou F 1.4 ( typ C14NZ nebo X14NZ, nevím jak je rozeznat ) .
Auto do poslední chvíle jelo, když tu najednou pár km po vyjetí ztratilo výkon a z ničeho nic umřelo ...
Nezaškytalo, necukalo, prostě odumřelo . Kontroloval jsem pojistky, problikával kontrolky, abych zjistil jestli nehodí nějakou chybu, ale žádnou chybu ŘJ nehlásí, prostříkal a vyčistil jsem všechny konektory a nic ...
Dnes jsem se konečně dostal k tomu, abych zkusil jiskru a auto hodí jiskru po otočení klíčkem ( jakoby se probudila řídící jednotka, všechno zkontrolovala a hodila jiskru ( což je asi normální )) . Nicméně po protočení už jiskru neháže ...
Mám podezření na snímač otáček, nejspíš hallův, nicméně nevím, kde přesně jej hledat a co na něm zkoumat ...
Čistil jsem i rozdělovač atp ...
Díky moc za každou radu ...
- Reklama
Re: Nestaruje a háže jiskru jen při otočení klíčkem
já bych začal u rozdělovače je víku ten uhlík na pružince?
pak bych zkusil novej palec,pak okouknou vn trafo ten konektor a dráty bejvaj vyhnilí
zkus jestli hází jiskru přímo kabel z trafa jestli ne tak to rozdělovačem nebude bud trafo nebo to čidlo nebo třeba do trafa nejde 12V po klíčku pojistky si kontroloval??
pak bych zkusil novej palec,pak okouknou vn trafo ten konektor a dráty bejvaj vyhnilí
zkus jestli hází jiskru přímo kabel z trafa jestli ne tak to rozdělovačem nebude bud trafo nebo to čidlo nebo třeba do trafa nejde 12V po klíčku pojistky si kontroloval??
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Sundej víčko rozdělovače,někdo další ti zastartuje,koukni jestli se rozdělovač točí.Pokud se netočí ,tak buď ti rupnul rozvodový řemen nebo praskl unašeč rozdělovače,je to plastový asi cm silný kroužek a na něm je výstupek do vačky-ten se ulomil.
Tak již jsem zjistil, kde je chyba ...
Praskl rozvodový řemen . Autem jsem při poruše nejel, ale otec tvrdí, že prý se žádný tupý zvuk neozval
a kamarád automechanik mi tvrdil, že Opel má ventily vysoko . Vyvstává tedy otázka : ,, Mohli se potkat
ventily s pístem ??? ,,
Díky za vaše rady ...
Praskl rozvodový řemen . Autem jsem při poruše nejel, ale otec tvrdí, že prý se žádný tupý zvuk neozval
a kamarád automechanik mi tvrdil, že Opel má ventily vysoko . Vyvstává tedy otázka : ,, Mohli se potkat
ventily s pístem ??? ,,
Díky za vaše rady ...
U C14NZ se potkají výfukové ventily s písty.
I přesto, že nebylo nic slyšet ???denny píše:U C14NZ se potkají výfukové ventily s písty.
A co bys chtěl (či co si myslíš, že bys měl) slyšet...? Klepy klep, cvaky cvak...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
mě se u mí VB 1,6 potkalo 16 ventilů s 16 a věř tomu že nic slyšet nebylo prostě to za jízdy umřelo a ani se to se mnou nerozloučilo
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
dřív než sundáš hlavu bych nasadil řemen a zkusil změřit tlaky.. už jsem se s tím setkal že pánovi namotal při jízdě mikrořemen pod rozvody, dal si sám nový rozvoďák a auto jezdi bez problému dál, bylo to teda u 1.6ky 8V ale ty motory se liší jen minimálně.
než hned sundávat hlavu bych zkusil nasadit nový řemen a změřit tlaky/nastartovat, pokud teda řemen praskl stářím nebo opotřebením, aby nepraskl kvuli vodní pumpě nebo zadřené kladce.
než hned sundávat hlavu bych zkusil nasadit nový řemen a změřit tlaky/nastartovat, pokud teda řemen praskl stářím nebo opotřebením, aby nepraskl kvuli vodní pumpě nebo zadřené kladce.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
1,2 1,6 1,8 a 2,0 osmi ventil se nikdy nepotká.Ale c14NZ na výfukových ventilech ano.