koupě Omegy B

1994-

Moderátor: Moderátoři

kdoasi

koupě Omegy B

Příspěvek od kdoasi »

Zdravím,
jsem v pokušení koupit Omegu B kombi s motorem 2.0 16V (rok 1998). Poradili byste mi, na co se při koupi zaměřit? (nějaké specifiké závady pro tento model?). Četl jsem, že zmíněný motor není úplně vhodný pro toto auto (slabý a velká spotřeba) - co si o tom myslíte? Očekávám spotřebu maximálně 9-10 litrů ve městě, nepotřebuji žádnou velkou dynamiku, ale spíš užitnost, jsem kliďas.

Díky za názory.
Reklama

m.artty
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě Omegy B

Příspěvek od m.artty »

Kdo zase říkal, že 100 kW je na OmB málo? Nebyl to náhodou nějaký tuner, co má výkon nahraný otevřeným filtrem a rezonátorem místo katalyzátoru :lol:

Jinak podle mě těch 100 kW na normální jízdu stačí, spotřebu bych viděl kolem těch 10 litrů ve městě (záleží jak budeš jezdit).

Specifické závady bych žádné neviděl. Určitě auto pořádně prohlídnout (raději i na zvedáku) kvůli korozi....
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Tygrxxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tygrxxx »

Zdravím,
Mám Omegu B Caravan 2l, 16v r.v.: 96 a po městě jezdím se průměrnou spotřebou 7.5-8.5l a delší trasy za 6l když jedu slušně, každopádně když na tzo šlápnu a honím to tak si to papne 10-12l ale mezi náma kolikrát takhle jezdíte že?
Co se týče motoru si myslím že je dostačujizí na klasickou jízdu bez plného plynu v kopci a podobně, ale samozřejmě motor se s váho vozidla pere a rozdýchává to hůře než 2.5l obsahy.Každopádně je to velmi pohodlné a prakticky bezúdržbové, olej to nepapne, filtry se mění všude stejně, jedinou věc bych vytknul a to nasávání vzduchu, jelikož je v přední masce tak bere všechen bordel, prach, vlchko a podobně, čili kontrolovat vzduchový filtr.Každopádně můžeš koupit nějakou plečku se kterou někdo jeszdil jako hovado, ale také naopak.
califan

Příspěvek od califan »

Zdarec borci :D

Mám v hledáčku Omegu 2.5 TD CD kombajn, r.v 96 v plný náloži, komplet elektrika, klima, kůže, vyhřívaný sedačky a co já vím co ještě...

Na co si dát u tohoto motoru bacha, na co je citlivej a čím trpí? Vesměs jsem četl pozitivní reakce, ale občas i nějaký špatný...že se dost zahřívá, vyšší spotřeba...

Jinak majitel mi říkal, že mu na dálku bere kolem 9l a ve městě tak 11l...Není to moc? Čím by mohla být ta vyšší spotřeba způsobená? Abych pak nemusel investovat dalších x tisíc do případnejch oprav? Kolik třeba polkne navíc puštěná klima?

Nějaký objektivní info by bodnulo, docela to spěchá...díky za reakce ;)
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ta spotřeba je nějaká divná, taky máme doma Omega 2,5TD (sedan, rv. 2000) a průměrná spotřeba je 8,0 - 8,5 litru a to se s tím nejezdí moc s ohledem na spotřebu - dá se s ní jezdit i za míň. Jinak jsem si nevšim, že by na něco trpěla - má majeto skoro 190 tis. km a jediná věc co se měnila kolem motoru byl nějakej ventil ke klimě. Jinak když se dodržuje údržba, tak snad nebude problém jí udržet dlouho při životě. Jinak jako u všech Omeg, pořádně zkontrolovat karoserii - 96 už jsou někdy slušně rezavé.

califan

Příspěvek od califan »

Tak mi majitel poslal fotky a rezavina rezavá se už projevuje fest...Ale zase na druhou stranu za ni chce 15tis....Tak nevím, jestli to má cenu. Jo a je to rok 94/95provoz...
P9100008.jpg
P9100008.jpg (227.1 KiB) Zobrazeno 6336 x

Ještě má smysl jít do automatu :?: Jak to jede - 2.0 16V ve spojení s automatem?
Tahle je třeba peckovní, ale ten automat...Nikdy jsem to v autě neměl... :oops:

Jinak je to r.v. 98
airbag, posilovač řízení, klimatizace, vyhřívaná sedadla, imobilizér, litá kola, centrální zamykání, xenonové světlomety , tempomat, aut. převodovka, tažné zařízení, ABS, determální čelní sklo, digi klima, el.okna, rádio s MG, CD měnič, kožený volant, hagusy, ostř. světel, diferenciál se zvýšenou svorností, zimní pneu Kleber..

Co vy na to :?:
PB240149.jpg
PB240149.jpg (184.67 KiB) Zobrazeno 6336 x
PB240153.jpg
PB240153.jpg (190.43 KiB) Zobrazeno 6336 x
adam09
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam09 »

Cena :
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
califan

Příspěvek od califan »

30 talířků + možná dohoda... ;)

Ale tak nějak všeobecně jsem se dočetl, že ta 2.0 je na tak velký a těžký auto slabá. Při naložení lidí a třeba něčeho do kufru se tomu už moc nechce. Ve spojení s 2.5 V6 v benzínu je to prej jiná káva a žere to asi tak nastejno, motor je silnejší a nemusí se tolik namáhat s tou hmotností. Na druhou stranu jezdím většinou sám, max. s parťákem... :)
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ten dvoulitr slabej není, zajímalo by mě, kdo si to zase vymyslel :lol: Jako jo, je to jeden z nejslabších motorů co se tam dával, ale jezdit se s tím musí dát normálně (v Béčku s 2,0 jsem nikdy nejel, ale vycházím z dlouhodobé zkušenosti s 2,0 - 85 KW v Áčku). Ta bílá je pěkná, když se o ní budeš strat, mohla by i dlouho ještě pěkná zůstat. U té co si postnul fotku dveří pořítej s tím, že ty dveře jsou v prdeli, zadní lemy budou v prdeli, prahy pod těma plastama budou děravé.... jestli chceš auto na delší dobu, tak bych si určitě připlatil za nějaký zachovalejší kousek...jestli to chceš jen na zimu a v létě vyměnit, klidně běž do té rezavé.

fedrin

Příspěvek od fedrin »

Zdarec!

Omegu B Caravan 2.0 16v jo. Stojí to za to, ale tak okolo 30-ti papouchů se dá celkem bez námahy sehnat pěknej, nerezavej kus, kterej něco vydrží. Do tý rezaviny bych nešel. Když je člověk zvyklej na motory do 1.5, který sou nastavený úplně jinak, tak se mu spotřeba může zdát vyšší, ale když člověk nějak vypozoruje jak ten benzínovej Ecotec funguje, tak se v pohodě dostane na 7-8l po městě. Já sem třeba přišel na to že když je často podtočenej od 1000 do 2000 ot. tak paradoxně papá i o 3-4 litry víc. To pak furt stojíš u pumpy a kontrolka je permanentně nažhavená. Od tý doby co jezdím po městě max. na trojku, otáčky mezi 2000-3000, tak sice o trochu víc slyším motor, ale nemám pocit, že je děravá nádrž. Nevím možná je to jenom anomálie mýho auta. Každopádně pro rodinu si nedovedu představit lepší stroj. Maximální pohodlí, ohromný prostor a nosnost, jízdní vlastnosti srovnatelné s těma drahejma luxusníma kárama atd....Jediný co mě sere sou světla. Na ty bych si dal pozor. Nevím jestli je to tím že sou ty přední světlomety plastový ale svítivost je fakt dost mizerná a neříkám to jenom já. V noci za deště je to fakt chuťovka. Možná dost záleží na roku výroby, já mám ročník 95. Ještě co se týče síly motoru na váhu auta, tak mám zkušenost, že když je auto fakt naložený k prasknutí (jestli je to teda vůbec možný), má mnohem větší odpich než prázdný. To je ale nejspíš zadním náhonem. Jinak zadní náhon - skvělá věc, ale ne v zimě, to může bejt fakt pěknej průser. Po čerstvým sněhu jde jenom couvat. Nevím, já sem ale fakt spokojenej. Každý auto v týhle cenový relaci má prostě dycky nějaký mínus. Když se ale zamyslím, že omega při mý frekvenci ježdění vydrží při hodně dobré údržbě ještě snad 5-6 let, nevím nevím, čím ji budu nahrazovat. Na trhu dnes není moc takhle dobrejch aut za tak málo peněz. Hm... možná za patnáct let Insignia? ;)
Odpovědět

Zpět na „Omega“