Motor nestartuje
Moderátor: Moderátoři
Motor nestartuje
Zdravim, mám problém s Agilou 1,2 16v r.v. 2003. Manželka přijela z práce svítila kontrolka servisu, auto jsem projel, nešlo do otáček, občas cukalo. Napadlo mne odpojit baterii, po připojení, asi po hodině, auto nejde nastartovat, motor točí, ale ani neškrtne. Po otočení klíčku není slyšet čerpadlo paliva, škrtící klapka cca 30 vteřin vrčí až píská,cvaká. Sundal jsem sací potrubí, klapka nereaguje na plynový pedál, je pořád zavřená. Nemáte nikdo zkušenost s podobným stavem, nemyslím, že by odešlo čerpadlo i klapka. Potřeboval bych auto aspoň nastartovat a dojet do servisu. Děkuji.
- Reklama
Re: Motor nestartuje
To vypadá na čidlo otáček vačkové nebo klikové hřídele..
Bez diagnostiky se asi nepohneš.
Bez diagnostiky se asi nepohneš.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Revize: takže dnes jsem znova sundal sání, manželku ovládající plyn vyměnil za násadu a klapka reaguje, zřejmě byl minule vypnutý klíček zapalování. Podivné pískání od klapky stále trvá, při mírném tlaku na klapku se tento zvuk mění. Větší problém bude to čerpadlo, kontroloval jsem pojistky, všechny jsou O.K. Nevíte nikdo jak se dostat ke konektoru u čerpadla, abych změřil jestli tam jde proud, nebo jestli se nechá čerpadlo vyzkoušet jinak, proklemovat relé atd. Díky za rady.
konektor by měl být pod zadní sedačkou, pod plastovým deklíkem.
Nevím, jak přesně to má nastavené Agila, ale jen zkušenost z benzínové Omegy: při vadném čidle kliky čerpadlo v nádrži normálně funguje, tlak na liště je, ale vstřiky neotevírají a svíčky nepálí (jsou naprosto suché)...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Myslím, že čidlo na klice to určitě nebude, ke vstřikům nejde benzín, takže buď nejde proud k čerpadlu, nebo je v háji čerpadlo. Nebude tam někde relé na sepnutí čerpadla?
Tak čerpadlo to taky není, připojil jsem ho na baterku a funguje. Takže už zbývá jen to relé a pak odtahovka a servis. Neporadil by nikdo, které relé by to mohlo být. Díky.
jestli je to pořád stejně, tak by mělo být u řídící jednotky, nebo v boxu pod kapotou, dost často bývá barevně rozlišené, nevím jak je to u agily ale u aster jede čerpadlo až když se točí motor, tedy když startuješ.
A není to náhodou tak, že (u studeného motoru) po zapnutí zapalování čerpadlo sepne, natlakuje, pak vypne a čeká...? A když se nestartuje, tož po nějaké době při poklesnutí tlaku a zapnutí zapalování se to zase opakuje...? U Omegy to funguje právě takto...
W124 E320 R6 Coupé 1994
no u astry je to zase tak že se rozjede až když se točí motor, a je jedno jestli je teplej nebo studenej.
Stačí cvrnknout startérem, a čerpadlo se rozjede.
Jinak, pokud nenajdeš to relé, tak zkus čerpadlo rozjet natvrdo přes baterku a startovat.. pokud je to opravdu tím, tak nastaruješ.
Stačí cvrnknout startérem, a čerpadlo se rozjede.
Jinak, pokud nenajdeš to relé, tak zkus čerpadlo rozjet natvrdo přes baterku a startovat.. pokud je to opravdu tím, tak nastaruješ.