Opel Vectra C 2.2, Y22DTR, r.v. 07/2003

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
adamson

Opel Vectra C 2.2, Y22DTR, r.v. 07/2003

Příspěvek od adamson »

Mohol by mi niekto poradiť ako odstránim problémy pri štartovaní počas dňa (teploty v rozmedzí od 2 do 10 stupňov)? Ráno auto chytá bez problémov, normálne nabehne žhavenie, ale v priebehu dňa, keď trochu postojí a vychladne, nechce natočiť a žhavenie vôbec nezasvieti. Bol som aj na diagnostike, ale tam neukázalo žiadnu závadu a aj pri manuálnom premeraní žhavičov bolo všetko OK. Vymenil som už aj tepltoné čidlo na vodu, ale nepomohlo to. Za každú radu ďakujem.
Reklama

Lazak
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Vectra C 2.2, Y22DTR, r.v. 07/2003

Příspěvek od Lazak »

Takhle to dělá, když je špatná baterka...
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

.
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

tak tazatel nenapsal, zda mu startér točí normálně, či po tom chvilkovém stání se mu už moc nechce
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
adamson

Příspěvek od adamson »

Baterku mám Banner Power Bull 74 Ah, 680 štartovací a pri diagnostike vykazovala 13,6 V.
Čo sa týka štartéra, točí normálne, nie je tam žiaden z tých klasických problémov ako napr. potočíš kľúčom a štartér točí až po milisekunde, nie, točí úplne normálne, bez nejakého postupného slábnutia či divných zvukov, myslím si že štartérom to asi nie je.
Mňa to až tak veľmi nezlostí, ale bojím sa aby som si nepoškodil niečo iné (napr. katalyzátor), pretože ako som už uviedol pri tých problematických štartoch musím vytlačiť plynový pedál a potom keď to chytí, tak ma zahalí kúdol bieleho dymu ... ono to totiž vždy chytí, len niekedy mu to trvá dlhšie.
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

ten startér ti jen spolehlivě diagnostikuje ten akumulátor (točí-li stratér jako o život, akumulátor je v pořádku). Oboje máš zjevně ok. Diagnostika nic neukáže, pokud to právě funguje. Chce to napíchnout v okamžiku, kdy tě to zlobí.
Jinak žhavení u přímovstřiků myslím svítí až při teplotách 0°C a méně. Pokud to jinak chytá a běží normálně, lze vyloučit strašáky jako čerpadlo, vstřikovače. Možná máš jen nekvalitní naftu, možná se ti to někde zavdušňuje, např. netěsnou přepadovou hadičkou, možná je to jen některé čidlo.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
adamson

Příspěvek od adamson »

No, problém s tým štartovaní je vyriešený ... odstránilo sa to pri novom probléme, preniká mi totiž nafta do oleja a preto mi pretesnili palivové čerpadlo a štartuje na brnk, lenže nevyriešil sa ten prienik nafty ... pri najazdení cca 1.500 km to robí 0,5 l nafty v oleji ... takže mi pretesnili aj vstriky (nové gumičky), ale aj tak sa mi nafta dostáva do oleja. Ak ste mali niekto taký problém, dajte mi vedieť ako ste to vyriešili. Dík
Odpovědět

Zpět na „Diesel“