svody

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pebody

svody

Příspěvek od Pebody »

zdravím
dnes sem byl na technické a naměřili mi lambdu 1,33 chudá směs
zdá se mi že netěsní jeden svod na levé straně (u spolujezdce)
jak je to složité na opravu doma?
Reklama

Mirpie

Re: svody

Příspěvek od Mirpie »

záleží na motorizaci. U benzinového čtyřválce to máš dole za pár minut. Dělal jsem to (přetěsňoval). Jen pozor při dotahování, abys neukroutil závrtné šrouby, co trčí z hlavy motoru. A jsou-li svody prasklé, což ty litinové jsou často, tak jedině výměna.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
denny

Příspěvek od denny »

Kolega má spíš V6 a tam se svody teplem tak ohýbají,že utrhnou nebo i vytrhnou šrouby v hlavě.
Svod je nutno po demontáži nechat srovnat na brusce/je tam pakárna s uchycením/,pak odvrtat zbytky šroubů a opravit závity.Je lepší sundat hlavu,protože ruční úhlovou vrtačku tam udržet je skoro nemožné.Dělal jsem to mnohokrát a vždy jsem klel jak pohan.
Ten stechiometrický poměr je takový,že bych to viděl i na velmi děravý výfuk.Pokud by to bylo jen ve svodech,tak by to zaznamenala ř,jednotka,sonda je až v první trubce za svodama.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

denny píše:Kolega má spíš V6 a tam se svody teplem tak ohýbají,že utrhnou nebo i vytrhnou šrouby v hlavě...
Dá se tomu nějak "předcházet", denny...? :idea:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Pebody

Příspěvek od Pebody »

tak na svodu byla prasklina asi 4cm, koupil sem jiný, vyměnil a lambda už byla 1,03.
Byl tam hodně špatný přístup, musel sem sundat nádobku s vodou, filtrbox a krabičku tempomatu, pak už sem se dostal k některým šroubům, překážel ještě krací plech u svodu ten sem musel trochu ohnout. Šrouby vylezli z motoru v pohodě.měnit svod na druhé straně by bylo asi mnohem náročnější...
Měnil sem pak ještě silentbloky na ramenou a utrhl jednu lambda sondu, škoda že sem promeškal výprodej kdy prodávali od značky EPS za necelý 200.
kupovat použitou asi nemá smysl co?
Odpovědět

Zpět na „Omega“