odvzdusneni brz astra G,1999

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

migo

odvzdusneni brz astra G,1999

Příspěvek od migo »

Zdravim,vypustil jsem brzdovou kapalinu pres hadicky,doll novou a nejdou mi odvzdusnit brzdy...uz to delam 4.den,porad dokola,obcas vyjde trocha vzduchu,vecsinou ale po naslapani pedalu tece kapalina....melo by to byt odvzdusnene,ale nebrzdi to.kdyz naslapu pedal,zustane normalne tvrdy,takze dira tam nikde nebude,snad:)....pred vypustenim kapaliny to normalne brzdilo,v cem muze byt chyba nebo kde delam chybu ja?odvzdusnuji od praveho zadniho...slysel jsem,ze kdyz to ma abs melo by to jit do servisu,podle mne pohadky.dekuji za rady.
Reklama

Colommbo

Re: odvzdusneni brz astra G,1999

Příspěvek od Colommbo »

Pokud jsi chtěl jen měnit kapalinu a na brzdách jinak nic nedělal, tož chybu osobně vidím už v tom, žes vypustil všechnu starou kapalinu a pak teprve nalil novou, takhle se to nedělá... :( Odsaje se obsah nádržky, dolije novou kapalinou a pak už jen postupem jako při odvzdušňování se nová kapalina postupně protlačí do systému, až nová čistá vytéká z odvzdušňováku, nádržka se hlídá a nová do ní stále dolévá. Spotřebuje se možná trochu víc (nové) kapaliny, ale to neva. Dělal jsem to takto několikrát a nikdy nebyl problém, ať už (při "odvzdušňování") poprvé i s nastartovaným motorem nebo následně už bez toho a ABS mám taky. V tvém případě může být opravdu problém kvůli ABS a je taky možné, že se (teď už) servisu nevyhneš, kapalina se bude muset do systému nacpat pod tlakem... :?
W124 E320 R6 Coupé 1994
denny

Příspěvek od denny »

No jo, pohádky. ;)
Odšlapávat se nedoporučuje a ATE to i zakazuje.Může dojít k nenávratnému zničení hydrauliky ABS\ESP\-
Použít zařízení k výměně,tlakem cca 1,8atm tlačit kapalinu do nádobky a odvzdušňovat od nejkratší po nejdelší vedení\čili naprosto obráceně než to děláš :o \
A mám jen blbou otázku-proč to píšeš do sekce INSIGNIA ,že by pohádkové kouzlo?
Astry G zde sekci nemají ,protože mají celé své forum:
http://www.astra-g.cz/forum/index.php
A to není pohádka :)
EDIT: colomboo!,ty máš blbovzdornou ABS\TC,ale taky umí zazlobit.Jen aby tu zase nedocházelo k míchání jablek s hruškama ;)
Naposledy upravil(a) denny dne 24 říj 2014, 20:26, celkem upraveno 2 x.
migo

Příspěvek od migo »

vim ze jsem udelal chybu...ono to auto bylo lehce nabourane a kapalinu jsem vypoustel kuli vymene ramena abych tam mel vice prostoru atd...vubec jsem si neuvedomil ze se to tak nedela....pak jsem pri povolovani utrh oba odvzdusnovaky ve predu,takze jsem je odvrtal a vytahovakem sroubu vytahl,myslim ze tim jsem nic nepokazil...podivam se jestli nekde neni praskla hadicka a nesaje to vzduch,ale nevim,kdyz jsem to auto tahal na lane tak normalne brzdilo.
migo

Příspěvek od migo »

ooo,omlouvam se ze to pisu sem,nevsimnul jsem si...
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

denny: Poprvé (s nastartovaným motorem, aby se lehčeji šlapalo... :oops: ) jsem to dělal ještě na předchozí áčkové Omče (jen ABS, žádné TC), pak dvakrát na stávající (máš pravdu, ABS+TC, ESP ne) už bez nastartovaného motoru postupem, který jsem popsal. Asi je to ještě skutečně systém dostatečně blbuvzdorný, podobně jako já... :D
W124 E320 R6 Coupé 1994
migo

Příspěvek od migo »

pockat,ja tam mam taky TC,to nemuzu odvzdusnovat naslapavanim?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Mno, nevím, jestli má AG taky TC (kontrolu trakce), ale ESP bude mít určitě a denny nahoře píše, že odšlapávat by se nemělo... :?
W124 E320 R6 Coupé 1994
migo

Příspěvek od migo »

TC ma,je tam na to tlacitko pri radici pake....no tak co s tim mam delat,mam to dat opravdu odtahnout do servisu,zaplatit odtah + fuserinu v servise a nakonec mi tam nauctujou jeste vymenu abs nebo neco jak je znam?
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Sám píšeš, že se ti to odvzdušnit stále nedaří a denny dělá v servisu (nejen) Oply, tož o tom asi bude přecjen něco vědět... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“