Čidlá tlaku v pneumatikách
Moderátor: Moderátoři
Čidlá tlaku v pneumatikách
Skušenosti a hlášeni z kontrolkou malo tlaku
Dneska dneska konečně dorazila vysněná Mokka a hned problém Čidlá tlaku pneumatik nejde se zbavit žluté kontrolky hlášení pokles tlaku tlak v pneu je jak má být předepsaný Oplem umí někdo poradit
Dneska dneska konečně dorazila vysněná Mokka a hned problém Čidlá tlaku pneumatik nejde se zbavit žluté kontrolky hlášení pokles tlaku tlak v pneu je jak má být předepsaný Oplem umí někdo poradit
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čidlá tlaku v pneumatikách
všechny kola ukazují tlak ? pokud ano podivej se na tabulku kolik se maji foukat kola je kdyz otevřeš řidičovy dveře pote tam maš napsano normal,eco,max load (možna je to česky. kazda z těchto hodnot ma jine tlaky v pneu. pak to nafoukej podle jake tabulky chceš. a pačkou co ovladaš displej v budikach navol někde nastaveni tlaku pneumatik a tam je pro zvoleni jaky chceš režim musiš zadat ten ktery maš nafoukany pokud maš na eco zvoli režim eco pokud maš nafoukano na normal zvoliš normal.. pote by to mělo byt ok.. myslim ze z vyroby tam maji nastavene eco.. muze se stat že si pote lide odpusti pneu na normal a začne jim svitit tato kontrolka...
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jak píše Fritol,už jsem to taky několikrát vysvětloval po tlf.Je dobré číst celé návody k obsluze.
Pridam se s dotazem k tematu. Koupil jsem velmi vyhodne sadu zanovnich zimnich kol (disky+pneu) na moji Mokku. Bohuzel jeste nemaji senzoricke ventilky. Chci se zeptat, zda az je nandam na auto bude na pristrojovce jen blikat kontrolka, nebo je tam i akusticky signal? Pokud by to nehoukalo, dalo by se s tim jezdit, ale pokud to bude houkat tak rovnou annoncuji, ze prodam zanovni sadu zimnich kol 16x225/65
umíš si představit co by se stalo, když píchneš a nahodíš rezervu která vysílač nemá?
Ne, nehouká to.
Ne, nehouká to.
Ze pichnu si umim predstavit, ale rezervu nenahodim, pac mam jen lepici sadu na dojeti Ale dekuji ti za uklidneni, ze to nebude houkat.
Koukam na ty vysilaci ventilky, pekne drahej spas. 4 ventilky u Opla - 10tisic Kc (neznackove 6tisic). To zase EU vymyslela vec.
Koukam na ty vysilaci ventilky, pekne drahej spas. 4 ventilky u Opla - 10tisic Kc (neznackove 6tisic). To zase EU vymyslela vec.
ty máš nejakého drahého opla.
originál snímače v opli tu stoja 70EUR to je aj po devalvácii Kč 7560.
V pneuservise sú snímače zhruba za polovicu, fungujú dobre.
Snímače tlaku sú podstatne lepší nápad ako DPF a EGR. To, že kontrolu pneu riešil opel zrovna snímačmi je drahý fakt. iní výrobcovia to riešili lacnejšie.
lepiacu sadu by som osobne nikdy neriskoval. Koleso je koleso aj keď trebars len dojazdové.
originál snímače v opli tu stoja 70EUR to je aj po devalvácii Kč 7560.
V pneuservise sú snímače zhruba za polovicu, fungujú dobre.
Snímače tlaku sú podstatne lepší nápad ako DPF a EGR. To, že kontrolu pneu riešil opel zrovna snímačmi je drahý fakt. iní výrobcovia to riešili lacnejšie.
lepiacu sadu by som osobne nikdy neriskoval. Koleso je koleso aj keď trebars len dojazdové.
No bohuzel, je to tak. Ventilek se snimacem u Opla stoji cca 2500,-Kc x 4 = ?
Ale jeste me zajima, dostali jste s novym vozem zvedak a klic na srouby? Ja tedy ne. Mozna to je jen s tim patym kolem?
Jinak ja musim zaklepat (tuk tuk tuk) ze za 35 let co jezdim jsem ani jednou nemel defekt, takze snad to vydrzi...ale mas pravdu, kolo je kolo. Mozna tam budu vozit jednoho zimaka
Ale jeste me zajima, dostali jste s novym vozem zvedak a klic na srouby? Ja tedy ne. Mozna to je jen s tim patym kolem?
Jinak ja musim zaklepat (tuk tuk tuk) ze za 35 let co jezdim jsem ani jednou nemel defekt, takze snad to vydrzi...ale mas pravdu, kolo je kolo. Mozna tam budu vozit jednoho zimaka
máš kompresor a lepení, takže zdvihák tam nie je.
Za posledných 12 rokov som najazdil s oplami milion km. Mal som dva defekty, oba večer keď boli pneuservisy zatvorené a oba také, že by lepenie nepomohlo - prerazená pneu.
Ono ten snímač tlaku má ešte jednu výhodu - na dnešných pneu totiž obyčajný defekt poznáš veľmi neskoro a pneumatika je už vtedy vhodná len do smeti, neopraví ju ani pneuservis.
Za posledných 12 rokov som najazdil s oplami milion km. Mal som dva defekty, oba večer keď boli pneuservisy zatvorené a oba také, že by lepenie nepomohlo - prerazená pneu.
Ono ten snímač tlaku má ešte jednu výhodu - na dnešných pneu totiž obyčajný defekt poznáš veľmi neskoro a pneumatika je už vtedy vhodná len do smeti, neopraví ju ani pneuservis.
snímače tlaku v pneu u prodejce 1.350KČ ... když si je necháš sehnout v pneuservise tak vyjdou stejně ,beztak je prodejci kupují ještě levněji jinde(svědkem nákupu) a potom je prodávají jako originální díly,mě by spiš zajímalo ,jestli musíš při přezutí pneu na zimní sadu z letních znovu na diagnostiku ,nebo je to už v paměti a kola se načtou