Zdravím Opláci ,
nepotřebuji zrovna s ničím poradit, ale velmi rád bych uvítal názory členů, kteří mají doma Vectru B či jiný Opel s motorem 2,0 DTI o výkonu 74 kW. Oč mi jde? Rád bych zjistil, co mě čeká a nemine, neboť auto mám asi měsíc. Někdo mi tvrdí, že jsem si nevybral špatně, avšak dneska mi jeden mechanik řekl, že Opel měl taky a že to DTI je hrozný, že odchází vstřiky, váha vzduchu, apod. Pochopitelně mě to trochu vyděsilo a řekl, že to mám hned zas prodat, tak proto bych rád slyšel názory zasvěcených
Děkuji moc za Vaše odpovědi, ve kterých budou zkušenosti se zmíněným motorem. Budu se těšit
Vectra B 2,0 DTI 74 kW - názory, zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
Vectra B 2,0 DTI 74 kW - názory, zkušenosti
Opel Vectra Caravan (B) 2,0 DTI 74 kW, rok 1999
- Reklama
Re: Vectra B 2,0 DTI 74 kW - názory, zkušenosti
Ahoj, tak ono to takto posuzovat je hrozně těžké a asi to ani nejde...Je to mnohem více individuální. Pro představu mě parkuje v garáži stejná vectra jak máš ty, akorát hatchback, už více než 13 let. Na motoru se dělalo čerpadlo, nějaké hadičky, řemenice na klice, termostat, čidlo tlaku stlačeného vzduchu, trojcestný ventil a pak už jen filtry a náplně. Auto má k dnešnímu dni na tachometru 230t km ale pochybuju, že to bude pravda. Já jsem s ním spokojený a nedám na něho dopustit. Toť můj názor.
bohužel u tohoto motoru, pokud není dělané čerpadlo, tak ho určitě dělat budeš...to je asi ta nejdražší věc na celém motoru, co se tam může porouchat, nějaké těsnění, podtlakové hadičky / trubičky atd. to ještě jde
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Díky za odpovědi, pánové. S některými věcmi počítám samozřejmě, na každém autě je nějaká slabina. Ale vyděsily mě především ty vstřiky, zatím se u Vašich vozů drží? Či i ta váha vzduchu? Pokud mi bývalý majitel nekecal, tak on prý čerpadlo již dělal, a že ho to vyšlo asi na 15 tisíc nebo co, tak snad to bude pravda.
Jinak, když už jsem udělal tohle téma, zeptám se na jednu závadu - ztrácí se mi chladící kapalina a zároveň mám také podezření, že se mi vylívá do kabiny, poněvadž vpředu pod nohami je mokro a samozřejmě skoro netopí. Co může být špatného? Nějaké trubky, radiátor či třeba ten třícestný ventil? Je to divné, navíc občas nádržka na chladicí kapalinu vydává divné zvuky, takové kvičení - špatné víčko?
A ještě jedna věc - bývalí majitelé byli zřejmě koumáci, protože větrák od topení udělali "home made" a je nějak divně napojen na zvláštní spínač ON/OFF, nikoliv přes ovládání od značky. A samozřejmě nejde nastavit i rychlost. A v motoru se mi válí asi 3 dráty volně od toho, najdu někde schéma, jak to má být správně zapojené na ovladače od automobilky či kudy mají vést dráty? Děkuji mockrát.
Jinak, když už jsem udělal tohle téma, zeptám se na jednu závadu - ztrácí se mi chladící kapalina a zároveň mám také podezření, že se mi vylívá do kabiny, poněvadž vpředu pod nohami je mokro a samozřejmě skoro netopí. Co může být špatného? Nějaké trubky, radiátor či třeba ten třícestný ventil? Je to divné, navíc občas nádržka na chladicí kapalinu vydává divné zvuky, takové kvičení - špatné víčko?
A ještě jedna věc - bývalí majitelé byli zřejmě koumáci, protože větrák od topení udělali "home made" a je nějak divně napojen na zvláštní spínač ON/OFF, nikoliv přes ovládání od značky. A samozřejmě nejde nastavit i rychlost. A v motoru se mi válí asi 3 dráty volně od toho, najdu někde schéma, jak to má být správně zapojené na ovladače od automobilky či kudy mají vést dráty? Děkuji mockrát.
Abych řekl pravdu, tak jsem neslyšel, že by někdo s tímto motorem měl problémy se vstřikama...
A tou vodou bych se mrknul po tom radiátoru...to budeš muset skoro celou palubovku rozdělat. Možná bych zkusil tam nasypat takový ten utěsňující prášek než se do toho pustíš. Jinak projdi i všechny hadice. A pořiď si knížku "Jak na to" je to opravdu dobrý pomocník takto do začátku.
A tou vodou bych se mrknul po tom radiátoru...to budeš muset skoro celou palubovku rozdělat. Možná bych zkusil tam nasypat takový ten utěsňující prášek než se do toho pustíš. Jinak projdi i všechny hadice. A pořiď si knížku "Jak na to" je to opravdu dobrý pomocník takto do začátku.
Toho jsem se právě obával, že se bude muset rozdělat celá palubka, ale zkusím nejprve ten prášek... Na základě tvé rady jsem zkoušel najít tu knížku a nová stojí skoro 700 Kč, to se mi za to zase extra 2x dávat nechce.. zkoušel jsem najít i PDF, ale nikde nic... jo, vlastně na opel-club.cz něco bylo, ale tam je potřeba registrace a ty mají zrovna asi blokované.. nevíte o nějaké PDF verzi? Díky