Ahoj, tak mě po výměně oleje, filtrů atd, začal motor taky klepat. Bylo to postupně se zvyšující zvuk klepání nejspíš vstřiků. Nemohl jsem nikde nic najít a pak mě napadlo překontrolovat těsnost všech spojů sání. Měl jsem povolené stahovací spony a nabíralo mi to falešný vzduch, pro jistotu jsem přetěsnil i ten plast nad klapkou, je tam takové tenké těsnění, utěsnil jsem to červeným silikonem na 300stC. Po dotažení a ujetí pár km se vše vrátilo do normálu.
Klepalo to jen při volnoběhu a nízkých otáčkách do 1000.
S nad ti to pomůže
Motor "klepe" Corsa C 1,0
Moderátor: Moderátoři
Re: Motor "klepe" Corsa C 1,0
Corsa C, z12xe, dodělané el.zrcátka, denní svícení
- Reklama
Ahojte.Ja som kupoval Corsu C 1,0 pred rokom a pol od stareho pana/moj krstny/.On to kupil v opli a bol prvy majitel, poctivo servis robil takze auto bolo na 109300km vo velmi dobrom stave.Ale tiez, ked ho nastartoval na studeno zvuk ako diesel.Vysvetlil mi/aj som si myslel/, ze to klepe retaz nakolko na 120tis.km sa ma menit. Po zahriati zvuk vcelku ok.Ked som mal najazd.118000km dal som menit komplet rozvod.sadu/Febi bielstein/ a motor ide tisko aj na studeno aj zohriaty.Teraz mam 129250km, cize 20tis.ako som kupil a som spokojny.Spotreba vyborna, jazdim kazdy den do prace, STK,EK bez problemov.Je to moj prvy opel/mal som uz 13aut-aj fungl nove/,ale na ten maly obsah ma aj vykon slusny, aj zrychlenie.Jazdim vacsinou sam, samozrejme, ze ked sadnu 4-5ti tak to uz pociti.Ja som kupoval kvoli tomu, ze to od krstneho a ze lacna udrzba a spotreba.Zacinam si ho pomaly vylepsovat vizualne, nakolko som sa rozhodol, ze si ho asi ponecham natrvalo.
Ahojte,
zohriaty motor už celkom slušne klepoce. Momentálne tam mám 80.000 km. Koľko km teoreticky zvládne ešte rozvodová reťaz ak motor točím max. do 3000 ot? S autom som spokojný, jazdím so spotrebou dieslu, ale 300 euro za rozvody sa mi nechce dávať.
zohriaty motor už celkom slušne klepoce. Momentálne tam mám 80.000 km. Koľko km teoreticky zvládne ešte rozvodová reťaz ak motor točím max. do 3000 ot? S autom som spokojný, jazdím so spotrebou dieslu, ale 300 euro za rozvody sa mi nechce dávať.
300? to kde riesis? ja som na nete kupil komplet sadu za 67e-FEBI BILSTEIN-Nemecko a kamos mi to urobil hned aj s vymenou oleja, filtrov vsetkych a sviecok za 60e za pracu.Mal som 117000km, ma sa menit pri 120, ale mne to pri kupe pri 109tis.km na studeno klepalo ako diesel.Po vymene ticho.Spokojnost-uz mam 137tis.km.
Kde berieš také ceny? Vynikajúca cena za prácu, však je to asi na 3 - 4 hodiny, alebo nie?
veci som kupil na autodielyvm alebo fifoautoshop uz presne neviem , vacsinou kupujem tam.nie som mechanik, ale vraj pri vymene retaze treba rozobrat motor takze roboty dost.mne to robil kamos aj predtym na citrone mi remen menil.On opravuje auta a teraz mi je uz aj kolega v praci.