Auto netáhne

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ronny

Auto netáhne

Příspěvek od Ronny »

Zdravím, mam Vectru C combi 1,9Cdti 110kw Z19Dth, jde o to že auto mi netáhne jako předtim vyčistil jsem egr ventil pomocí návodu tady z fora byl zatuhlej pak jsem vyčistil kanálky co jsou u škrtící klapky předtim to nejelo vůbec měl jsem problém vyjet i menší kopec zaslepil jsem Egr na nějakou chvilku pak auto tahlo krásně od 1000 otáček, ale když zaslepíte Egr tak neprobíhá vypalování Dpf filtru, tak jsem podložku vyndal chybu to žádnou nehlásí kontrolka žádná nesvítí jen nepravidelně na 3rychl. stupeň v jednom momentě kolem 2200ot to cukne, už nevím co s tim auto jede, jen když potřebuju aby zatáhlo, tak je jako mrtvý, Dpf filtr mam novej koukal jsem na hodnoty diferencnich tlaku jsou priblizne stejny. Předem díky za rady Martin, Plzeň
Reklama

Georgino

Re: Auto netáhne

Příspěvek od Georgino »

Ahoj,
koukni na dve veci:
a) podtlakovy hadicky vpravo vepredu (jakoby u levyho svetla bliz k chladici)
b) hadicka vedouci zespoda filtrboxu - nevim presne k cemu je, ale mne se to tak chovalo

Jinak se klidne ozvi, jsem z Plzne, muzem na to kouknout spolu, myslim, ze v tom ze auto netahne uz nejakou zkusenost mam - a vzdy to byla nejaka blbost :-)

Jirka
lubaan

Příspěvek od lubaan »

Když zaslepíš EGR ventil,tak se filtr bude vypalovat,to je vyzkoušený.
Chce to nahrát live data nebo aspoň za jízdy zkontrolovat hodnoty požadovanýho a skutečnýho plnícího tlaku.
Takle od boku bez diagnostiky bych hádal,že bude problém s podtlakovým ventilem,co ovládá naklápění lopatek turba.Může bejt ventil špatnej,může někde utíkat podtlak,zatuhlý lopatky na turbu.Jestli se nepletu,tak jsi tu někde psal,že jsi měl ucpanej DPF.To může způsobit prasklej chladič vzduchu-kromě hrozby ucpání DPF motor moc netáhne.Zkrátka těch možností je hodně.
Překontroluj podtlaky a když se tady kolega z Plzně nabízí,sejděte se a zkuste prohodit ten podtlakovej ventil a uvidíte co to udělá.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Ronny

Příspěvek od Ronny »

Auto teď jede, díky za příspěvky pokud budeš mít někdy čas tak budu rád pár věci mi na autě vadí různý zvuky když pustim ventilátor nebo klimu strašnej rachot vypadá to na ložiska ze sahary. Ty máš taky vectru c 1,9cdti 110kw. Martin Plzeň
Nalim

Příspěvek od Nalim »

Ahoj.
Nevím jestli už jezdíš, ale měl jsem ten samý problém netáhlo, netáhlo a netáhlo. AGR tím to nebylo. Problém byl v hadičce k váze - vyzkoušej tuto variantu. Já ji měl prodřenou až skoro u váhy ze zadu.
Milan.
Georgino

Příspěvek od Georgino »

Ronny píše:Auto teď jede, díky za příspěvky pokud budeš mít někdy čas tak budu rád pár věci mi na autě vadí různý zvuky když pustim ventilátor nebo klimu strašnej rachot vypadá to na ložiska ze sahary. Ty máš taky vectru c 1,9cdti 110kw. Martin Plzeň
Jojo, taky 1.9 CDTi 110kW, v automatu. Kde bydlis? Ja na Slovanech...
Ronny

Příspěvek od Ronny »

Já na Locháči tak tuten týden to neklapne jsem pryč víkend tu nebudu jedinně ten další týden se domluvíme pošli mi číslo na tebe a já se ozvu vypadá to buď v průběhu toho dalšího týdne nebo víkend Martin
bodlok

Příspěvek od bodlok »

Ahoj, vsechny vas zdravim a prosim o radu kde hledat zavadu. Mam Vectru C Caravan 1.9 CDTI 74kw. Uvedu priklad: vcera jsem jel z chalupy s rodinou. S klimatizací, auto netahne a neakceleruje jak by melo. Do kazdeho kopce musim podradit do kazde trosku vetsi zatacky taky aby auto do kopce nebo za zatackou trosku jelo a dohnalo ztratu. Dnes jedu z prace venku skoro ctyricet stupnu zapnuta klimatizace a auto jelo naprosto bez problemu. Do kopce v pohode na petku a auto krasne jede. V cem muze byt probem? Uz to trva delsi dobu. Tri, ctyri dny lenocha a pak z niceho nic je treba den kdy jede krasne. Vypozoroval jsem i ze jedu treba do kopce prudkeho tahleho na petku rozjety a z niceho nic ucitim jak auto prestane tahnout jako bych pustil z pulky plyn a musim okamzite podradit. Zkuzte poradit kde bych mohl hledat pricinu a jak ji ozkusit odstranit. Moc dekuju za kazdy poznatek.
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“