divne huceni

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

maset24

divne huceni

Příspěvek od maset24 »

Zdravim,
mam mensi problem u me Insignie Sport Tourer 2,0 CDTI 118Kw, zhruba pred 2-3 tydny kdyz zacli tyhle ukrutny vedra, se mi zacalo ozyvat jako by od motoru divne a docela hlasite a neprijemne huceni (prirovnal bych to ke zvuku nejakyho serva nebo setrvacniku, spatne se to popisuje), vetsinou se to projevuje v nizsich rychlostech treba pri jizde po meste, na dalnici kde jedu 130-140 km/h se to neprojevuje nebo to aspon neni slyset. Abych to nejak popsal, huceni se projevy napr. kdyz jedu z kopce na kvalt a brzdim motorem, pri seslapnuti plynu to vetsinou prestane ale ne pokazdy nebo kdyz jen preradim na vyssi rychlost, projevuje se to i pri normalni jizde 80-90 km/h kde to chvilku huci pak to prestane, pak zase zacne nebo jen zahuci a prestane, i pri nastartovani to obcas zahuci, nema to ani zadny system kdy by to hucelo jen pri necem od ceho bych se mohl odvyjet, jsem z toho uz docela na prasky.
Jen po ranu za studena a kdyz neni takovy vedro tak to nezloby, chtel bych vedet jestli s tim ma nekdo zkusenosti a co by to po pripade mohlo byt nebo jestli je to v takovych vedrech normalni coz mi ale prijde jako kravina

predem dik za rady, tipy a nazory
Reklama

Sunman

Re: divne huceni

Příspěvek od Sunman »

Hucivy zvuk vydava regulator tlaku. Napr.na volnobeh ked pridas a prudko uberies plyn ozve sa tento zvuk.
Ked otvoris kapotu a stojis celom k autu regulator je namontovany napravo na celnej maske na plechovom drziaku a visi v medzere medzi chladicom a motorom. Zvykne vydat zvuk aj pri vypnutom motore ked napr zatvoris dvere na aute.
Tazko povedat ci hovorime o rovnakom hluku.
maset24

Příspěvek od maset24 »

regulace tlaku me nenapadla, to by bylo i mozny, obcas se stane kdyz vypnu motor tak to jeste chvilicku huci nebo jen zahuci a prestane, ale nevim jestli je to normalni kdyz jsou takovy hice, protoze za studena to nedela a fakt to zacalo az ted kdy je venku i 40 stupnu
maset24

Příspěvek od maset24 »

tak regulace tlaku to asi nebude, vsim sem si ze nejcasteji se to projevuje pokud preradim a necham auto jet bez plynu, treba kdyz dojizdim na cervenou tak podradim a necham to volne brzdit motorem, pri pridani plynu to prestane ale ne vzdy, obcas se mi i stane ze kdyz stojim na krizovatce na neutral tak to huci i kdyz pridam plyn, teprve az kdyz se rozjedu na to prestane
maset24

Příspěvek od maset24 »

Tak jsem zjistil ze to bude mit nejspis neco spolecnyho s klimatizaci, pokud ji nemam zapnutou tak to nehuci, jen sem tam se projevy slaby zahuceni ale to neni ani vterina a neni to tak hlasity, pri pustenym radiu se to nepostrehne. Ale jak pustim klima tak to huceni zacne, jen mi nejde do hlavy, ze kdyz ji zase vypnu tak to huci dal :?
Sunman

Příspěvek od Sunman »

na niektorých robila hluk ešte bedňa s filtrom vzduchu. rezonovala v niektorých otáčkách - v servise to odstraňovali úpravou uchytenia.
ale to nikdy nerobilo po vypnutí motora. regulátor podtlaku (aspoň teda mi bolo povedané, že to slúži na reguláciu pre turbo) to robí aj po odstavení auta. špeciálne keď zabuchneš dvere a to aj po určitom čase s vypnutým motorom.
maset24

Příspěvek od maset24 »

Byl sem dneska v Oplu a tam mi řekli že to vypadá na nějaký ložisko, ale je u nás chladno a hnusně takže to nehucelo, mám tam zajet až to bude zase zlobit aby si to poslechli
Sunman

Příspěvek od Sunman »

no fajn.
Písal si: "obcas se stane kdyz vypnu motor tak to jeste chvilicku huci nebo jen zahuci a prestane".
Tak ložisko? netočí sa a hučí? Toto si ujasni ako prvé aby si nehľadal niekde úplne inde.
totti0870

Příspěvek od totti0870 »

Bohužel tenhle problém mám úplně stejný taky a je napsaný už níže. Do dneška mi nikdo neporadil ani v servisu neví. Taky bych dal bůhvíco,aby to přestalo je to nepříjemný při jízdě.
maset24

Příspěvek od maset24 »

Já sem to hledal jestli už tu podobný příspěvek je ale nenašel sem. Nicméně, dělá ti to taky jen když je velký teplo cca 20 stupňů +? Mě to právě nedělá když je chladněji, v Oplu mi řekli že by bylo třeba aby si to poslechli a pak mi řeknou. Doufám tedy že mi poradí.
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“