Zdravim vas..
Mam opel vectra b 1.6 16v.. Ked nastartujem jakeby len na 3valce islo... otacky behaju horedole zastudena i za tepla...klapku som precistil palivovy filter vymenil egr zablendoval .tlak v motoru vsetko ok.. Ale nechapem to cukanie.. A stale.. Keed pridam plyn drzim otacky na 3000 tak to neroby..dimy to cierny dym .sem tam ked vyhodim rychlost zdochne motor. A potom sw tazko startuje...proste nechapem cotomoze byt.. Diky za rady.. Mal nekto uz taky probpem?..
Opel vectra b 1.6 16v cuka jakeby motor chcel vyskocit
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Opel vectra b 1.6 16v cuka jakeby motor chcel vyskocit
Nech změřit kompresi motoru. Kolik má motor +- najeto, jaký používáš olej, v jakém intervalu jej měníš a neubývá nadměrně mezi výměnami...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
kompresia je OK 11 ... nabehane tak kolo 240000 km original ... olej valvoline 10 v 40 ... po kaydych kazdy rok .. taze 10 000 km +-...sviecky nove.. vsetky filtre nove ... a dneska mi robilo to ze otačky sami odseba visli hore a spadli a viackrat za sebou ... svieti kontrolka motoru... diagnostika vravi ze egr ventil ... ( zablendovany je ...) a nikto nevie prist nato ze odceho to moze byt
tak to tam máš asi permoníky ..né teď vážně, mám stejný auto, najeto o šedesát míň, tuhle závadu slyším poprvý...zkoušels lambda sondu...ale myslím, že od té to nebude...možná řídící jednotka mouže bejt v háji...si to neměl napíchnutý na diagnostice??to sou jednoduchý motory, tam nemůže bejt žádnej velkej zádrhel..
No taze dnes som sa pustil hlbsie do motora... Cosadalo to som rozobral... Diagnostika ukazovala len egr ventil... Zablendovani.... No a prisiel som nato ze na skrtiacej klapke je takzvany potenciomer.... No a toje nefunkcnee... Taze treba kupit skrtiacu klapku . +/- ..400€ original pierburg. ale skusim z druheho auta prehodit... Uvidim cotozrobii . Sposobilo to asi to ze skrtiaca bola asi dawno vicistena... No uvidim po vimeneni skrtiacej klapky ☺
Zkus jej nejdřív vyčistit...
W124 E320 R6 Coupé 1994