Opel Insignia OPC vs. Opel Astra OPC
Moderátor: Moderátoři
Opel Insignia OPC vs. Opel Astra OPC
Zdravím Opláky
zvažuji koupě Opel Insignia 2.8 Turbo 4x4 OPC, r.v. 2/2010, najeto cca 70 tis km nebo Opel Astra 2.0 Turbo OPC, r.v. 11/2012, najeto cca 43 tis km. Moc bych vás tady chtěl poprosit o doporučení, který model bude nejméně problémový, který by jste doporučili, zkušenosti, servis atd.?
Díky
zvažuji koupě Opel Insignia 2.8 Turbo 4x4 OPC, r.v. 2/2010, najeto cca 70 tis km nebo Opel Astra 2.0 Turbo OPC, r.v. 11/2012, najeto cca 43 tis km. Moc bych vás tady chtěl poprosit o doporučení, který model bude nejméně problémový, který by jste doporučili, zkušenosti, servis atd.?
Díky
Opel Astra GTC 1.4 Turbo OPC Line
- Reklama
Re: Opel Insignia OPC vs. Opel Astra OPC
Spíš je to o prioritách, Insignia je větší auto a tím pádem by mělo být teoreticky i bezpečnější, což bych právě u této motorizace upřednostňoval.
Pokud si chceš pořídit OPC proto, že jsi šofér-fajnšmekr, tož jednoznačně a bez diskusí Astru. Jestli ti jde jen o to, mít na zadku tu správnou cedulku a honit vodu, kup si Insignii. Že bude možná o fous bezpečnější, bude naprosto jedno.
W124 E320 R6 Coupé 1994
určitě astra bude mít nižší náklady na servis a zřejmě i na případný opravy, taky i nižší spotřebu paliva... záleží jestli ti vadí 3dv, ale asi ne když o tom uvažuješ, já bych volil astru kdybych jí měl v garáži a jezdil s ní jen občas, třeba o víkendech, pokud auto na každodenní ježdění tak insi...
taky nutno podotknout, že insi je 4x4 a šestiválec....to astra nikdy nebude osobně mám něco najeto s Insi OPC ST v automatu, dlouhodobá spotřeba 11-12 litrů, ten zátah je masivní a zvuk když to vytočíš .... zvuk výfuku je taky moc pěknej, ale to má i astra (obě auta mají z výroby remus výfuk)...
taky nutno podotknout, že insi je 4x4 a šestiválec....to astra nikdy nebude osobně mám něco najeto s Insi OPC ST v automatu, dlouhodobá spotřeba 11-12 litrů, ten zátah je masivní a zvuk když to vytočíš .... zvuk výfuku je taky moc pěknej, ale to má i astra (obě auta mají z výroby remus výfuk)...
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
Tak to jsem udelal velikou chybu. Kvuli spotrebe jsem koupil 2.0 Turbo. A pod 14 l se nedostanu. Tak OPC je vlastne Eco.
to spíš bude chyba tvýho kusujakarte píše:Tak to jsem udelal velikou chybu. Kvuli spotrebe jsem koupil 2.0 Turbo. A pod 14 l se nedostanu. Tak OPC je vlastne Eco.
DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel
A jak to zjistit, zda je to chyba mého kusu. Myslim nejaky tvrdy dukaz.
Je pravda, že Insignia něco váží a výkon toho motoru je poměrně slušný, ale pořád je to, byť foukaný, dvoulitrový čtyřhrnek a tož spotřeba 14L+ mi taky přijde hodně - u čtyřistakoňové V8 s objemem 4-5 litrů to bude (při běžném ježdění) tak akorát, ale tohle je fakt moc... To je automat?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Automat, 4x4. Jde o to, že pokud v servisu řeknu, mám velikou spotřebu, tak co oni s tím udělají? Nic. Řeknou, to je normální. Musím své tvrzení o něco opřít.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo: