Start-Stop - trvalá deaktivácia
Moderátor: Moderátoři
Start-Stop - trvalá deaktivácia
Vie niekto, ako je možné ten systém natrvalo vyradiť z činnosti? Nemám ho rád..
Vectra GTS
Insignia ST
Insignia ST
- Reklama
Re: Start-Stop - trvalá deaktivácia
Tak toto asi ťažko vypneš úplne. EU-normy sú nevyspytateľné a hlúpe.
ešte šťastie že u Opla podľa manuálu aspoň sú podmienky, kedy motor nevypne.
Jednu možnosť by som videl reálne - manuíál píše, že pokiaľ je klimatizácia v manuálnom móde tak je štart/stop zablokovaný.
Ja osobne používam klimatizáciu len v manuálnom móde, pretože tak ako je naprogramovaná funguje nezmyselne.
ešte šťastie že u Opla podľa manuálu aspoň sú podmienky, kedy motor nevypne.
Jednu možnosť by som videl reálne - manuíál píše, že pokiaľ je klimatizácia v manuálnom móde tak je štart/stop zablokovaný.
Ja osobne používam klimatizáciu len v manuálnom móde, pretože tak ako je naprogramovaná funguje nezmyselne.
Nakolko bolo vozidlo homologizované so štart-stop,v prípade trvalého vypnutia alebo deaktivácie tohto systému,by už vozidlo nesplnalo homologizáciu. Na rozdiel od VAG s dieselgate aferou-i napriek podvodom vozidlo splna homologizáciu,napriek tomu,že ho v skutočnosti neplna. EU normy su totiž 2. Pre VAG neplatia,pre ostatné značky áno.
Keby sa to tu dalo bodovať máš u mňa 10 bodov!
Je to presne tak.
rovnako ako testy v magazínoch, síce má to auto muchy ale aj tak je vždy najlepšie....
Je to presne tak.
rovnako ako testy v magazínoch, síce má to auto muchy ale aj tak je vždy najlepšie....
musí to nák jít třeba u novýho rapida to de přez diag de tam o to že start stop se zruší pokud napětí v síti vozu nebo baterie ted nevim klesne pod 10V takže stačí jen najít tu správnou kolonku a změnit to
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
je to zásah do riadiacej jednotky a prepísanie programu. Automaticky zaniká záruka na vozidlo.
je to VAG a ten žiadnu homologizáciu nepotrebuje,ved je to Das Auto-mimochodom reklamný slogan prevzatý od opelu zo 60 rokov.P.S. píše:musí to nák jít třeba u novýho rapida to de přez diag de tam o to že start stop se zruší pokud napětí v síti vozu nebo baterie ted nevim klesne pod 10V takže stačí jen najít tu správnou kolonku a změnit to
to se nehádám ale třeba známému to na tom rapidu dělal přímo autorizovanej servis kam jezdí na záruční opravy a to na jeho přání a o ztrátě záruky nepadlo ani slovoBrembo SV píše:je to zásah do riadiacej jednotky a prepísanie programu. Automaticky zaniká záruka na vozidlo.
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
1/kolega ti pise o strate homologizacie a nie strate zaruky! To su dve rozdielne veci
2/ skoda servis ti dokonca aj nachipuje motor...
Toz musia sa chlapci snazit
2/ skoda servis ti dokonca aj nachipuje motor...
Toz musia sa chlapci snazit
Jeden chlapek na polskem foru,pise ze byl s autem v servisu Opla,sice v Amsterdamu,ale tam mu zrusili start-stop bez problemu,takze zkusit to v Oplu.