kolísáni otáček motoru
Moderátor: Moderátoři
-
kolísáni otáček motoru
Zdravím. Vlastním Opel astra f combi 1.6 16v 74kw. Začali mi najedno haprovat otáčky motoru 1000-2500 otáček, dělá to samovolně při neutrálu , při jízdě to někdy cuká, sem tam mi svíti kontrolka motoru a zdá se mi že i trochu víc hřeje. Čím to může být? Auto mám jinak ve slušném stavu, tak by mi bzlo líto ho dávat pryč. Děkuji všem za názory.
- Reklama
Re: kolísáni otáček motoru
Navrhuju zkusit vyčistit škrtící klapku a zkontrolovat a vyčistit popř. rozhýbat EGR ventil...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
ok, nevíš kde bych k tomuto vozidlu stáhl servisní manuál?Colommbo píše:Navrhuju zkusit vyčistit škrtící klapku a zkontrolovat a vyčistit popř. rozhýbat EGR ventil...
-
Brouzdám na netu a nikde to nemůžu najit, napsal by jsi mi odkaz prosímColommbo píše:Vím.
Ahoj já mám problém u opla astry a kolísáním otáček. Při nastartování vozidla je to v pohodě po chvilce začnou otáčky kolísat je to slušet i na motoru a pak to chcípne a nejde nastartovat až třeba na pátý pokus se to povede. Dále se mi stalo že jedu po dálnici najednou se rozsvítí kontrolka motoru a přestane reagovat plynový pedál. Zastavím auto vypnu a znova nastartuji a zase to funguje. Měl jsem to ve třech servisech a na diagnostice nic nezjistili. Nechal jsem podle rady kámoše vyměnit čidlo tlaku na commonrailu ale dělá to stále. Zajímavé je že většinou to blbne když je venku teplo. Nemáte někdo s tím zkušenosti. Budu rád za každou radu. Děkuji
- vasekpetr1
Palivový filtr byl měněn?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
...a bydlím v Hospodě - Červené....