divne huceni

Návody, opravy, rady, tipy

Moderátor: Moderátoři

Sunman

Re: divne huceni

Příspěvek od Sunman »

:lol:
Reklama

maset24

Příspěvek od maset24 »

Oni právě zjistili, že to hučí i když auto stojí na místě. Mechanik říkal, že ten ventil pracoval dobře ale ta pruzninka nebo co v tom vibrovalo a to právě rezonovalo do kastle a to byl celej problém.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

tak tak, je to chybka krásy. A tým že je to ešte umiestnené na rezonátore - prednej maske - tak to zosilňuje zrejme zvuk
maset24

Příspěvek od maset24 »

tak tak, alespon se k tomu dobre muze :D ale hlavne sem rad ze uz je po problemu a ze to nebylo nic vaznyho
Brembo SV

Příspěvek od Brembo SV »

mne to tiež robilo čudné zvuky pri nižších otáčkach-len za chodu motora. Včera sa to vyriešilo-napínacia kladka remena sa ulomila,takže odtahovka+nemali nikde napínaciu kladku,tak som musel zohnat i hotel. Zvuk sa ozval z ničoho nič,chvilu to bolo počut,potom to z ničoho nič prestalo. Takto sa opakovalo cca 1,5 mesiaca. Na žiadne ložisko to nevizeralo a napínaciu kladku nik nepodozrieval. Na napínacej kladke bolo ložisko uplne vporiadku. Podla servisu to mohla sposobit nefukčná volnobežka alternátora.
Hardy

Příspěvek od Hardy »

Čaute chlapi, mám podobný problém. Pozorujem divné zvuky keď dobrzďujem motorom alebo keď idem hoci na dialnici alebo mimo mesto alebo aj mesto to je jedno (a je jedno aká rýchlosť je zaradená) a proste pustím plyn. Všimol som si že keď vyradím tak to hneď prestane. Na voľnobeh ani keď auto stojí na mieste ani pri štartoch ani vypnutiach motoru nič nepočuť. Len keď jazdím a dobrzďujem motorom tak to počujem a je to dosť otravný zvuk taký akoby šiel od prevodovky. Mám Insi 2.0CDTi (A20DTH, 118kw, prevodovka F40) najazdené 135 000km. Pred pár dňami som preventívne menil olej v prevodovke. Bolo tam cca 2l miesto predpísaných 3,2l. Podľa nemeckej servisky bol olej v prevodovke menený pri 125 000km takže dlho to tak nejazdilo kým som to dal do poriadku. Aj tak je to stále rovnaké. Ďalej ma napadá zotrvačník lebo aj keď sa rozbieham a tiež je jedno aká je tam rýchlosť tak celé auto vibruje štýlom akoby ste mali vajcovité kolesá a prestane to až niekde nad 2100ot. Vždy to vibruje niekde medzi 1600-2000ot a potom prestáva. Tak isto keď len tak brnká človek po plyne tak počuť zvuky od dvojhmoty no keď som si to porovnával s kamarátovou insigniou tak to bolo rovnaké a má najazdené aj oveľa viac km a bolo mi povedané že pokiaľ nebuchoce už aj na voľnobech alebo za jazdy tak to ešte nič nie je ale špekulujem či práve kvôli možno začínajúcej dvojhmote nejdú tie zvuky pri dobrzďovaní motorom. Poradí niekto čo by to mohlo byť alebo čo ma podobný problém? Na ten regulátor turba to nevidím, príde mi to na nejakú mechanickú príčinu. Inak mám už novú dvojhmotu v zásobe kúpenú len neviem či ísť už do výmeny alebo je ešte skoro a zbytočne by som to robil aj keď prevencia nie je na škodu. Díky chlapi. :? (ak je tu niekto skúsený z BA a okolia a bol by sa ochotný stretnúť a vyskúšať to bol by som mu vďačný)
Moje autá:
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010
Pajus@

Příspěvek od Pajus@ »

V mém případě to byl podtlakový regulátor turba. Sehnal jsem ho na netu za 1250,- i s poštovným. Můžu poradit jen odpojit hadičku a šlapat na plyn. Pokud problém zmizí, je to regulátor.
Přílohy
Nevím jestli je to přesně to číslo, ale vypadá takhle.
Nevím jestli je to přesně to číslo, ale vypadá takhle.
Hardy

Příspěvek od Hardy »

Lenže ako som písal mne to robí problém (hučí to) len keď dobrzďujem motorom že proste pustím plyn ale stále mam niečo zaradené. Na voľnobeh ani na neutrál skrátka žiadne pazvuky nemám. Kamarát má ale jeden tento regulátor náhradný tak to len tak vyskúšam aby som to definitívne vylúčil. Auto má 135 000km (overených) tak sa mi nechce veriť žeby už išla dvojhmota do kitek. Aj keď bohvie ako s tým jazdil ten predomnou. Ďalšia vec je že už síce mám náhradný nový dvojhmotný zotrvák ale netuším čo obnáša demontáž prevodovky v insignii. Na ako dlho je to cca robota aby som si vedel zariadiť s kamošom dielňu.
Moje autá:
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Mám odjazdené 3 Insignie (2xCDTI2.0 118kW, 1xCDTI2.0 96kW) a dvojhmota v pohode u všetkých - 155t, 195t, 160t. Ale ja pod 1800 ot/m zásadne nejazdím, zrýchľovanie vždy s podradením.

To čo píšeš som mal predtým na Vectre - hučanie pri každom ubratí plynu. Po ca 20000km potom začalo cvakanie na voľnobeh. Ale najazdil som na tom zotrvačníku ešte ca ďalších 50000km.
Netreba sa ničoho báť ide to pomaly, kupovať do rezervy zotrvačník si fakt prehnal pokiaľ teda nebol v akcii za 100EUR.
Kolega mal Insigniu eco 118kW a jazdil bežne 1200÷1500 ot. Zotrvačník mu vydržal 110 000km.
Hardy

Příspěvek od Hardy »

Jasné rozumiem, tu je to skôr o tom že ja presne neviem čo to je a to ma štve. Odstránim najprv hučanie od zadného náboja a potom sa tomu budem venovať ďalej (jeden zadný som už vymenil ale hučal viac ako ten na druhej strane takže som zistil až po výmene že aj druhý treba len ho predtým nebolo tak počuť a vymením aj rozvody a všetky kladky k tomu a napínaky). Keby že viem určite že je to zotrvák tak som na pokoji a toľko s ním dožijem a vymením až za rok :-). Takto sa obávam či to nie je niečo vážnejšie :idea:. Na tej Vectre to bolo určite dvojhmotou? Po výmene ti to prestalo robiť?
Moje autá:
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Jak na to“