myslim si, ze motor a turbo su rovnake. Vela robi ladeny vyfuk, a inak nastavena elektronika. 260 konova verzia je brana ako limuzina strednej triedy. Zaklad je tichy motor a tichy vyfuk. OPC je uz sportovo ladena, k comu patri aj zvuk vyfuku. Na nemeckom fore som nasiel na predaj insigniu ST OPC upravenu na 290kW, kde uz bolo vraj menene turbo za vacsie. Upravoval este aj ine veci ako klapky vo vyfuku, atd. Vrazil do toho 20 000 ecka.
Ja som sa nakoniec rozhodol, ze nebudem upravovat vykon (mozno max chip na nejaku rozumnu hodnotu). Na nase a ceske cesty to bohato staci a co si budeme klamat, z insignie nebude nikdy sportove auto. Hmotnost nepusti
![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Do zvysenia vykonu by som musel pekne vrazit a okrem toho by ma udrzba mohla vyjst este drahsie. Musel by som riesil lepsie brzdy. Prevodovka, turbo, motor a ine veci by boli viac zatazovane, co by mozno viedlo ku skorsim opravam, vymenam.
Co som cital na nete, sportovy zvuk auta ma svoje nevyhody. Na dlhsie trate je to otravne a pomalicky to vodicom zacinalo vadit.
Tak ostanem iba pri stylingu. Chcel by som vymenit vyfukove koncovky (pacia sa mi dvojite koncovky vyfuku) snad tym nezmenim tlak vo vyfukovom systeme
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
, predny a zadny naraznik, taktiez predne a zadne svetla, spatne zrkadla za tie so smerovkami a DVD 800 za nejake 2DIN cinske navi s OS (interface a navi mam uz vyhladnute
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
). Este dokupit cuvaciu kameru, na leto 19" OPC disky s pneumatikami, rozsirovacie podlozky a cele auto potom pokryt matnou foliou. Cele by to malo stat 3000 az 4000 euro, co nie je az take strasne si myslim, kedze nemam priatelku a deti, ktore necicaju ...
. Este ze mame vyspele zapadne krajiny, kde sa da celkom dobre zarobit
lebo z vychodniarskeho platu by som o takom aute a nebodaj o jeho uprave mohol len snivat
Po tomto stylingu by som uz nic neriesil. Love by isli uz len do udrzby. Ked mi vydrzi este aspon 5 rokov a min. 300 000km, budem velmi spokojny
Podla mna, je to najkrajsie auto na trhu vo svojej triede
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
novy passat, superb, talisman, ci mondeo nie su skarede, ale stale sa mi insignia zda viac atraktivnejsia
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
a je smutne, ze uz ostali iba pri 4 valcoch
![Smutný :(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
sice niektore verzie maju aj okolo 200kW, ale kolko ten motor vydrzi? 200 000? menej? viac? uvidi sa casom. Uzije si ho prvy majitel a potom? Plac a skripanie zubami? kto vie :/
Opel Insignia 2.8i Turbo 4X4, sedan, 191kW (260PS), automat, r.v. 2009, sport
/ Lepsie vymakany oplik ako "social" medak, bavorak, ci audinka :P /