Signum nereaguje po nastartování na plyn
Moderátor: Moderátoři
Signum nereaguje po nastartování na plyn
Zdar lidi, poslední půl rok se mi objevuje na Signum 1.8 103 kw (z18xer) pro mě záhadná závada. Za chladnějších teplot tím myslím třeba pod 10°C nastartuju, auto si zachrochtá, vyjíždím z parkingu a na přidání plynu se zvednou otáčky následně hned spadnou a plyn můžu mít na podlaze a auto se ani nehne jakoby bylo přidušené ale motor nezhasne. Musím ho pak naprázdno protočit aby se vzpamatoval a pak vše funguje jak má. Máte nějaký tip?? Jezdím i LPG ale s tím za studena není možno startovat. Když vyjíždím z garáže třeba v zimě kde se drží nějakých 15°C problém není. měl jsem pocit, že problém na chvíli přestal po výměně svíček ale asi ne, momentálně tam mám asi 10tis. brisk iridium a všechny 4 jsou krásně vypálené. dále jsem vyměnil palivák v domění že může po nastartování przdit průtok, ale problém neodstranil i když byl za*ebany až až. mám taky vyměněný výfuk, ale nevím na co dál se zaměřit docházejí mi nápady a mám pocit, že to bude nějaká větší ryba tak předem dík za všemožné postřehy !
- Reklama
Re: Signum nereaguje po nastartování na plyn
osobne by som to tipoval skôr na studený kontakt, skondenzovanú vlhkosť niekde v elektronike - napr. od snímača polohy plynového pedálu.
Vypnutím a zapnutím zresetuješ poruchu a potom to zase ide.
Vypnutím a zapnutím zresetuješ poruchu a potom to zase ide.
dík, mrknu na to, paměť závad je ale čistá - podle mě by něco vyhodilo... jedná se ale vyloženě jen o chladnější odjezd. nikdy jindy se závada neprojevuje.
sorry, ešte som si nevšimol, že to robí len pri jazde na plyn, takže moja poznámka asi nebude úplne relevantná.
Mal som totiž rovnaký problém niekedy na vw - najprv pri daždi a potom už rôzne - auto prestalo reagovať na pedál, zvýšili sa otáčky na 1200 a dalo sa s ním pomaly dôjsť do servisu. 4x menili plynový pedál, 1x zväzok káblov pod autom - vždy to prestalo ale po čase sa vrátilo. diagnostika ale ukazovala chybu.
rovnaký problém pred nedávnom pri zatečení vody do opla - ale zjavne voda - po vysušení OK.
Mal som totiž rovnaký problém niekedy na vw - najprv pri daždi a potom už rôzne - auto prestalo reagovať na pedál, zvýšili sa otáčky na 1200 a dalo sa s ním pomaly dôjsť do servisu. 4x menili plynový pedál, 1x zväzok káblov pod autom - vždy to prestalo ale po čase sa vrátilo. diagnostika ale ukazovala chybu.
rovnaký problém pred nedávnom pri zatečení vody do opla - ale zjavne voda - po vysušení OK.
s lpg to nemá nic společného, to se zapíná až při 40° to už normálně funguju
natočil jsem video klasický rozjezd. drop je přesne v 31s až do protočení motoru do vysokých otáček se motor dusí pak jede dobře.
https://youtu.be/_gwWIfHcpcQ
https://youtu.be/_gwWIfHcpcQ