Vypínač ESP

Moderátor: Moderátoři

milosh
Administrátor

Re: Vypínač ESP

Příspěvek od milosh »

K ty hvezdicce u radici paky, dnes jsem ji poprve pouzil do zasnezeno kopce, rozjizdi se na 3 rychlostni stupen zadny hrabani proste plynuly rozjezd, nema chybu 8-)
Reklama

Zeppelin

Příspěvek od Zeppelin »

megabeda: tak to svítí!!! :D pokus se zdařil... takže věc se má tak, že ve štekru je gumová záslepka, neni tam žádnej pin, čili odtuď nevede ani kablík, to je jasný... předpokládam, že bude potřeba sehnat ten pin a ten si tipuju, že je ten menší z těch dvou, které jsou v návodu... čekám na rady :P
Insignia A Sports Tourer, Flex Ride, 4x4
Ex Vectra C, 1.8 16V (Z18XE), 2002
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Tak tady jsi si ověřil že to jde, teď potřebuješ mini most pin samici, který zasuneš do zásuvky (já tam narval i mini iso, ale šel tam blbě). Pak už to jen vydrátovat k tlačítku, když vydloubneš kryt na palubce, kde má tlačítko být máš tam zástrčku?? Drátovat jak jsem to psal v návodu, buď se vykašlat na stávající vedení, a jít přes schránku spolujezdce, nebo to dát do stávajících kabelových svazků. Teď tedy otázka, co vidíš když vydloubneš záslepku?
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Zeppelin

Příspěvek od Zeppelin »

megabeda: a tady je právě problém, když vydloubnu záslepku, je tam díra, žádnej konektor. Takže předpokládam, že ani žádnej drát do palubovky nepovede, takže ho povedu za schránkou, tam už mam skrz tu gumovou záslepku vedené kabely od světel na denní svícení, takže tady budu vědět, ale budu muset sehnat ten konektor. Nevíš název, případně nějaké katalogové číslo, pod kterým ho hledat a kde ho koupit? Nebo mam zajít do opla a pokusit se jim vysvětlit, co potřebuju? A na tu mini most pin samici se půjdu zeptat někam do GESu nebo GM či jinýho elektra, že?
megabeda

Příspěvek od megabeda »

@Zeppelin

Ideální by bylo z nějaké bouračky sehnat ten modrý protikus viz obr.

Obrázek

Nebo to udělat ještě jinak, zapojení a konektor co potřebuješ vypadá takto.

Obrázek

Do tlačítka zezadu napíchat natvrdo piny (mini most), zakápnout to tavnou pistolí aby se nedotkly, nebo nevypadly a šoupnout tlačítko do díry :lol:

Zapojení je jednoduchý 6 a 4 kostra, 5 z pinu 3 od řídící jednotky ESP. Trošku problém je pin 2 což je osvětlení tlačítka, osvětlení je regulovatelné pro celou palubovku proto kdyby jsi tam dal 12 v svítilo by plnou intenzitou, proto bych kabel vytáhnul z podobného tlačítka pokud máš alarm, parkpilota, vyhřívání sedaček...... všechy tyhle tlačítka mají společnou napájecí větev která vede k řídící jednotce karoserie.

Snad jsem to napsal dost jasně, klidně se ptej dál, odpovím.........

PS: most piny koupíš v obchodě kde montují alarmy do auta.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Blade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blade »

Čau já mám Vectru C GTS a tlačítko jsem si dokoupil,zapojil svítí ale nefunguje...Kde je chyba? ESP samozřejmě mám,musím to nějak přes Diagnostiku povolit?Díky za rady...
Opel Vectra C GTS 2.2 DTi 92kw,2003 zlatá metaliza,17" liťáky orig. Opel,8x Airbag,tempomat,černá kůže,navigace,dvouzonová automatická klima,xenony,angel eyes
roman1984

Příspěvek od roman1984 »

Blade píše:Čau já mám Vectru C GTS a tlačítko jsem si dokoupil,zapojil svítí ale nefunguje...Kde je chyba? ESP samozřejmě mám,musím to nějak přes Diagnostiku povolit?Díky za rady...
pozri si prvy prispevok v tejto teme a tam mas super navod co vsetko to obnasa.....
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
Zeppelin

Příspěvek od Zeppelin »

megabeda: díky za vyčerpávající informace ;) Jsem teď trochu časově vyčerpán, proto píšu až dnes, na každej pád se během týdne pokusim sehnat všechno potřebné, akorát tady v plzni na vrakáči, když jsem byl posledně někdy v prosinci, tak tam žádnou VC neměli na díly, ale zajedu tam a bude se vidět. Až seženu ty důležité věci, ozvu se...
Zeppelin

Příspěvek od Zeppelin »

megabeda: prosím tě, kdybych nesehnal konektor, co má být v palubce, co se do něj strká to tlačítko, bude v palubce to tlačítko držet i bez něj? Totiž jestli ten konektor tam neni zacvaknutej a díky němu tam pak to tlačítko vlastně drží. Nevím, ptám se... Dneska půjdu shánět ten mini most do konektoru od ŘJ a zajedu na vrakáč, jestli tam už nemaj nějakou VC.
megabeda

Příspěvek od megabeda »

@Zeppelin
Ahoj, myslim že tlačítko by mělo držet i bez té modré zástrčky.
Drží pomocí držáků na boku viz. obr.

Obrázek

Tady je tlačítko zezadu:

Obrázek

Za ty moje rady mi musíš slíbit, že až to doděláš, dáš sem fotku funkčního tlačítka v autě :)
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Autorádia + navigace + elektronika“