Dunivý zvuk z priestora motoru
Moderátor: Moderátoři
Dobry den,
mohli by ste mi poradiť, auto mi v poslednej dobe vydava taky čudný dunivý zvuk pri klesanie otáčok. Zvuk zmizne tak pri 1700 otáčkach zatial vždy len v pripadoch ked je auto zohriate, dokonca to robi niekedy aj na neutrale a zmizlo to pridanim plynu. Momentalne sa mi to stalo, že ten zvuk išiel od motora už pri vypnuti motora a zdvihnutí kapoty. Dokonca som to skušal a urobilo to trikrat za sebou. Neviete mi povedať čo to može robit? Auto pri tom zvuku trošku začne vybrovať.
Jedna sa o insigniu rv.:2011 96kW 2,0
Podľa najdených info to bude aspoň myslim regulator tlaku turba, keď to robi aj po vypnutí motora. Dam vedieť, či to pomohlo
mohli by ste mi poradiť, auto mi v poslednej dobe vydava taky čudný dunivý zvuk pri klesanie otáčok. Zvuk zmizne tak pri 1700 otáčkach zatial vždy len v pripadoch ked je auto zohriate, dokonca to robi niekedy aj na neutrale a zmizlo to pridanim plynu. Momentalne sa mi to stalo, že ten zvuk išiel od motora už pri vypnuti motora a zdvihnutí kapoty. Dokonca som to skušal a urobilo to trikrat za sebou. Neviete mi povedať čo to može robit? Auto pri tom zvuku trošku začne vybrovať.
Jedna sa o insigniu rv.:2011 96kW 2,0
Podľa najdených info to bude aspoň myslim regulator tlaku turba, keď to robi aj po vypnutí motora. Dam vedieť, či to pomohlo
Naposledy upravil(a) Dinami dne 28 srp 2016, 21:06, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: Dunivý zvuk z priestora motoru
Co tak napisat nieco o aute? Napr motor a typ prevodovky? A nahraj video ak sa da...
Moje autá:
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010
- Astra Coupé Turbo 2.0T (Z20LET) - EDS Stage 1 (250ps, 400NM)
- Insignia A HB 2.0CDTi (B20DTH 125kw) AT6 - rv.2016
- Insignia ST OPC (2.8T V6, 265kw - Stage 1) MT6 - rv.2010
dinami je to regulátor turba, hlavne keď píšeš že to hučí aj po vypnutí motora, myslím na 99% je to ono.
otvor kapotu. Nájdeš ho vedľa ľavého reflektora pripevnený na takom amatérskom plechovom držiačiku na prednej maske. urobí to takmer vždy ak prudko zošliapneš plyn a poustiš, zarezonuje dunivým zvukom. Mení sa kus za kus (v záruke), neviem čo stojí ak to platíš. Zrejme to nebude problém vo funkčnosti len hlučnosť.
otvor kapotu. Nájdeš ho vedľa ľavého reflektora pripevnený na takom amatérskom plechovom držiačiku na prednej maske. urobí to takmer vždy ak prudko zošliapneš plyn a poustiš, zarezonuje dunivým zvukom. Mení sa kus za kus (v záruke), neviem čo stojí ak to platíš. Zrejme to nebude problém vo funkčnosti len hlučnosť.
Ďakujem za rady bol to ten regulator, stačil sa dotknut alebo trošku po nom buchnut po vypnuty motora a hned to urobilo ten zvuk
Už som to vymenil a mám kluď, žiaden divný zvuk
Už som to vymenil a mám kluď, žiaden divný zvuk
tak super, len tak pre info, čo to stálo?
u nových motorov je tam už iný kus a inak - profesionálne - pripevnený
u nových motorov je tam už iný kus a inak - profesionálne - pripevnený
robota doma stačilo odšrobovať 2 šrobky a dat dole
Cena toho regulatora = cca 60€
Cena toho regulatora = cca 60€
Ten zvuk poznam. Nejako to zatial neriesim ...
Dinami a kde si to objednával? Kupoval si originál diel GM alebo nejakú náhradu?
cena 60€ je originál. Z druhovýroby je možné zatial kupit len malé množstvo dielov.