Sviti kontrolka volantu s vykricnikem
Moderátor: Moderátoři
Re: Sviti kontrolka volantu s vykricnikem
Mne to začalo robiť na jednej z Vectier na dovolenke v CRO. Rozsvietil sa žltý volant - na mieste išiel volant veľmi ztuha, na displeji "F". Tachometer ok, tempomat sa tam nedal použiť tak neviem, smerovky či vypínali som si akosi nevšimol. Po vypnutí motora to zase chvíľu išlo OK. Nesvietila žiadna iná kontrolka. Zapnutie žltého volantu sa zhusťovalo, po mesiaci to bolo 50:50. Po výmene CIM OK.Bolo to niekedy v roku 2004 - VeCe 1.9DTH.
- Reklama
Svítící kontrolka ESP může souviset právě se snímačem natočení volantu v CIMu... Dobrou diagnostiku a dobrého diagnostika (nejen vyčtení paměti závad ECU) opravdu doporučuju.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Diky kluci. Vidim ze se ten volant zobrazuje mnohem casteji. Uz i cca 10s po nastartovani.
Dneska jsem zjistil ze kdyz sviti, jediny co nefunguje je tempomat.
Znam par lidi co maji diagnostiku, ale myslim si ze nejlepsi bude Opel v Plzni.
Jestli me ceka vymena CIM modulu, tak to asi hodim ze skaly
Mam rok 2003
Dneska jsem zjistil ze kdyz sviti, jediny co nefunguje je tempomat.
Znam par lidi co maji diagnostiku, ale myslim si ze nejlepsi bude Opel v Plzni.
Jestli me ceka vymena CIM modulu, tak to asi hodim ze skaly
Mam rok 2003
Opel Vectra C 2.2 16V 108KW
Z22SE
Z22SE
Můžeš zkusit třeba Václava Lešáka v Nýřanech... Na skálu je ještě čas, ale pro jistotu si nějakou hezkou najdi, ať pak netápeš a neztrácíš čas...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Nahodou kontakt na p.Lešáka ? Diky
Z22SE
Z22SE
Oplíky dělal a snad na ně dosud nezanevřel... https://www.firmy.cz/detail/2259028-vac ... emise-main
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tak na diagnostice se naslo celkem dost chyb, ale sly smazat a nebyly trvale. Videl jsem hlasku i chyba CIM modulu, ale chyba to je prerusovana a ne trvala. Zatim nemam hazet hlavu do zita, protoze mam celkem v haji kabel od ABS dole u loziska, tak prodrenej ze jdou videt dratky a urcite je to ve skratu.
Ten CIM modul pracuje s veskeryma jednotkama .. a je dosti mozne ze ta hlaska volantu muze zpusobovat to ABS ( jednotky spolu nedokazou pracovat ) a CIM modul dle diagnostiky dava a prijma nesmysly.
lozisko s banojem mam objednane, tak se jen modlim az vymenim co me diagnostika opet rekne.
Jinak volal jsem do Opla a dali by me 30° slevu. Celkem prace + programovani by me vyslo na necelych 12tis kc.
Jelikoz mam na 2,2 16V benzin najeto necelych 315tis nevim jestli by se to vyplatilo. Jinak motor prede jako kote ....
Ten CIM modul pracuje s veskeryma jednotkama .. a je dosti mozne ze ta hlaska volantu muze zpusobovat to ABS ( jednotky spolu nedokazou pracovat ) a CIM modul dle diagnostiky dava a prijma nesmysly.
lozisko s banojem mam objednane, tak se jen modlim az vymenim co me diagnostika opet rekne.
Jinak volal jsem do Opla a dali by me 30° slevu. Celkem prace + programovani by me vyslo na necelych 12tis kc.
Jelikoz mam na 2,2 16V benzin najeto necelych 315tis nevim jestli by se to vyplatilo. Jinak motor prede jako kote ....
Z22SE
Z22SE
zdá se že to má podobný průběh jako v mém případě - zhusťuje se to...
Motor přede jako kotě, protože měníš olej po 10000
Motor přede jako kotě, protože měníš olej po 10000
A jak ten tvuj prubeh dopadl ?
Taky jsi menil cim modul ? Ja doufam v tom ze ten bordel dela vyzkratovany abs
Jasne ze menim olej po 10tis km
Taky jsi menil cim modul ? Ja doufam v tom ze ten bordel dela vyzkratovany abs
Jasne ze menim olej po 10tis km
Z22SE
Z22SE
nakonec se kontrolka rozsvítila již pokaždé když jsem vyjel ca po 2÷3 km.
výměna CIM - cenu netuším, bylo to auto na leasing platila leasingovka, resp. zřejmě to bylo v záruce, protože většinou točím auta na nájezd ve dvouleté záruce.
výměna CIM - cenu netuším, bylo to auto na leasing platila leasingovka, resp. zřejmě to bylo v záruce, protože většinou točím auta na nájezd ve dvouleté záruce.