Výměna oleje

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
mattonecz
Moderátor

Re: Výměna oleje

Příspěvek od mattonecz »

já bych si ho od tebe taky koupil, jen právě nevím kde to vyměnit a co s tou zárukou
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Reklama

Sunman

Příspěvek od Sunman »

tak ako stále som nepočul, koľko teda má ten motor vydržať "dlhšie"? :D
300000, 500000, milion km? resp. na roky 15, 20 rokov?

skôr než mechanika motora začnú odchádzať elektronické prvky a budete mať pekný čistý prepláchnutý motor ktorý nejde, pretože je v keli niečo u turba, nejaký snímač na DPF, EGR atď. šetrite na to.

ešte by som zopakoval - pokiaľ je spotreba oleja medzi výmenami niečo je zle, toť moja skúsenosť. Za tých 13 rokov a 1200000km som dolieval olej len na druhej vectre DTI2.2 do prvej výmeny oleja. Samozrejme výmenou oleja po 5000km nič nepokazíš.

Mattonecz - nezrovnávaj oktáviu, škodovky a vw motory všeobecne. Tie žerú olej podľa všetkých testov od časopisov ako AMS (a to je časopis, kde vždy vyhrá porovnanie auto VW group) od novoti! Dlhodobý test superbu ukázal, že za 30000km od výmeny k výmene vymenia celú olejúvú náplň ešte raz, pretože dolievali cez liter každých 10000km. Takže toto nie je určite vinou dlhého intervalu. Okrem toho samozrejme keď kupuješ staršie auto, nevieš ako s ním jazdili tvoji predchodcovia. Poznám trebárs šoférov, ktorí strmý výjazd z podzemnej garáže, kde sa jazdí menej ako 5km/h jazdia zásadne na dvojke.

Porovnávať výmenu oleja v aute ktoré má cez 300k s našimi bežnými cestovnými limuzínami je tiež trochu mimo.
M3-ka so 400k má predpísanú výmenu myslím po 10000km a po 100tisíc preventívnu výmenu ojničných ložisiek. Predpísanú!

tak nech vás ople dobre vozia.
palah

Příspěvek od palah »

Tak čo kedy ste vymienali prvý olej?? Po roku, či prvý krát hneď po cca. 2-3tis.???
Naposledy upravil(a) palah dne 26 říj 2016, 21:56, celkem upraveno 1 x.
Opel astra K ST inovation 1,4 150k, čierna metalíza, sada inovace(led matrix a navigácia…) , zimná sada 2, funkčná sada pre zadné sedadlá, fleetova zľava 16,38%(3909€)…
Sunman

Příspěvek od Sunman »

samozrejme až si o to oplík povie.
teda u mňa po 5 mesiacoch - znamená 30000km.
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Mam 14600km a zbývá asi 29%. Takže 30 bych nedal, vyměnit ho chci při výměně gum
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Sunman

Příspěvek od Sunman »

20 400 km
31%
v podstate 99% jázd > 40km
klm121
Moderátor

Příspěvek od klm121 »

Ja mám necelých 8tis a zostáva 45%...
Opel Insignia B Sports Tourer Business Inovation 2.0 CDTi 2019 (154 kW) Automat 4x4
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
blesk

Příspěvek od blesk »

Vymenil bych prvni napln po nejakych 5000tisic km, kdyz si motor sedne a olej obsahuje piliny z krouzku a valcu v zabehu. Dalsi vymeny do 15000km. Jak je olej v original servisu predrazeny, vymenil bych si ho sam nebo v jinem servisu po 13 a na prohlidku dojel kolem do 30tisic km. Pokud nekdo najezdi 30tisic km za 3 mesice, tak pro nej je to jedno, stejne to auto za 2 roky proda s 250tis km. Jak jezdi delsi trasy, tak vetsinou ma olej na provozni teplote a tolik nedegraduje. To je myslim puvodni smysl 30tisicovych intervalu. Tlak od firem s obrovskym mesicnym najezdem. Pro nas, co jezdime prumerne, je lepsi 15 a min.
Neco ze zivota. Mame firemni Fabii 1.2 TSI. Long live interval. 30 nebo 2 roky. Najezdi toho malo, vetsinou kratsi trasy, takze nejdriv dosahne na casovy interval nez kilometricky. Takze olej se meni kazde 2 roky - ted ma 44tisic, 3,9 roku takze jezdi teprve s druhou naplni (original z vyroby a prvni servisni prohlidka).
Ted jsem s ni jel po delsi dobe. Po nastartovani hluci retez asi 5 sekund jako ze uz by mel preskocit a uplne neprestava ani pri jizde. Chudak auto, nejlepsi zpusob, jak si znicit retez. Za 2 mesice konci leasing a veme si ji leasingovka k odprodeji... Az si ji nekdo koupi a preskoci mu retez, tak bude psat, jak jsou ty retezy dnes nekvalitni. Kdysi vydrzel vecne (kdyz se jeste olej menil po 5-10-15000km).
jozuo

Příspěvek od jozuo »

Ja som menil olej teraz, nájazd 11 000 km, kvalitu mi ukazovalo 19%. Nakoľko v opli stále riešili to že ak donesiem vlastný olej padne mi záruka na motor a nechcel som to riskovať tak som si nechal olej vymeniť u nich. Cena za výmenu oleja ma dostala...130€ po zľave za olej, filter, podlozku, reset toho ukazovatela kvality oleja a prácu... Dali tam samozrejme ich super extra dokonalý olej, pričom keĎ si to prerátam, a dal by som tam ten čo som chcel, teda Miller Oils tak za tú cenu mám už 2x vymenený olej v aute. Hold ten rok to ešte prežijem asi 3 výmeny oleja to budú a potom už len vlastný. Mením vždy po 12 000 km, nech si hovoria čo chcú. Užý po tejto výmene bolo cítiť ako motor utíchol a ide lepšie. Predsa len ak je tam olej od nova do 30 000 a ten sajrajt čo sa tam nazbiera z noveho motora mu velmi dobre nerobi
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

Zdravím opláci kedže mi moje peniaze niesú ukradnuté tak som písal priamo na technickú podporu do opla nech sa mi vyjadria k rôznym témam.

Jedna z nich je aj motorový olej a jeho vlastné prinesenie do servisu.

Moja otázka:Výmena oleja - v autorizovanom servise opel majú informáciu že v záruke neakceptujú vlastný materiál - pritom cena oleja ja nehorázne drahá 28€/L v kamennej predajni si ho viem zakúpiť originál zabalená za 50€ 5L - je povinný servis mi tento olej akceptovať bez straty záruky?

Odpoveď k otázke číslo 1. Servis podľa nášho názoru nie je povinný akceptovať Vami prinesený olej. Dôvodom je totiž skutočnosť, že na našom trhu sa stále viac objavujú falzifikáty olejov, ktoré ako bolo dokázané, nespĺňajú štandardy certifikovaného oleja Opel a tieto oleje boli predávané cez rôzne e-shopy.

Súdna prax hovorí, že servis je zodpovedný aj za materiál, ktorý si prinesie sám zákazník a použije sa vo vozidle. Keďže všeobecne zákazník nie je natoľko technický zdatný, aby dokázal posúdiť vhodnosť a kvalitu daného materiálu je z tohto dôvodu za to zodpovedný servis, ktorý predmetný úkon vykonáva.

Pravdaže výnimkou je, ak sa preukážete spolu s Vami prineseným olej aj certifikátom o jeho zhode. V tomto prípade je istota, že olej je originál a nie je dôvod na odmietnutie vykonania výmeny oleja z dôvodu možného rizika poškodenia motora.
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“