Dobíjení?porad te mi prosim.

1993-2000

Moderátor: Moderátoři

necuum

Dobíjení?porad te mi prosim.

Příspěvek od necuum »

Ahoj,dneska sem jel po meste a najednou z niceho nic mi zablikala kontrolka dobijeni(jestli to je teda dobijeni ta oranzova kontrolka s bleskem)a dojel sem,potom sem se snazil auto natocit a nic:( starter toci ale nechce chytnout podle me nejde elektrika do motoru,jinak vsechno de svetla svitej atd...proste si nevim rady:D..nevite nekdo cim by to mohlo byt?nestalo sem vam neco podobnyho?Predem díky za rady

Mám corsu 1.4 rocnik 94
Reklama

P.S.

Re: Dobíjení?porad te mi prosim.

Příspěvek od P.S. »

kontrolka dobíjeni je většinou červená tohle vypadá na kontrolku počítače motoru žačal bych prohlídnutím všech pojistek pak skusit jestli dává jiskru.podívat se na baterii a kontakty-oxidace jestli někde neupad či neuhnil nákej kablík. skouknout jak je na tom konektor a kontakty zapalovací cívky jestli to má rozdělovač mrkni v jakym stavu je viko a palec.múže to bejt lecos :?:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
necuum

Příspěvek od necuum »

Pojistky sem kontroloval hned,jedna byla praskla tak sem ji vymenil nevim presne jaka to byla je to tam blbe pospsany ale pak to bylo stejny,jiskru sem zkousel pres svicku a nedava je to uplne mrtvy,tak zitra zkusim ten rozdelovac a cely to prokouknout
necuum

Příspěvek od necuum »

Tak nevim:D,ta pojistka byla jenom naky svettlo to sitm asi nic nema spolecnyho,jinak sou sechny dobry:Dale dneska sem odendal baterku a dal ji zase zpatky....mam startovani na cudlik a kdyz zapnu prvni a rosvitej se kontrolky tak ten druhej uz nechce ani startovat....ale kdyz prvni nezapnu a zksuim rovnou duhej tak to ¨chce chytnout ale bez prvniho to nejde :Dale aspon to neco dela ja uz nevim
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Když se ti rozsvítila kontrolka s bleskem, tak si měl hned udělat tohle: http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm Je to kontrolka řídící jednotky, která dokáže poznat nějaké závady a tou kontolkou to oznamuje, že našla závadu - to by ses dočetl i v příručce k vozu. Jinak dobijení je červená kontrolka s motivem autobaterie. Bohužel tím, jak si vyndal baterku si smazal paměť závad, takže teď je to už k ničemu.

Startér točí a auto nedává jiskru?
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
necuum

Příspěvek od necuum »

Jo toci ale nedava jiskru,tak to sem eman:(...napadlo nas s kamusem jestli by to nemohl byt imobilizer,jak je to startovani na cudlik tak jestli v tom nekde nebyl zabudovanej imobilizer a nevypad dratej nebo tak neco
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Asi by to i imobilizér být mohl.... to je na mě, moc vymoženost takže nevím přesně jak se imobilizér chová (hrabu se většinou jen v Kadettech). Zkoušel si všechny svíčky na jednom kabelu nebo každou na svém. Ale kabelama to nejspíš nebude. Chtělo by to zkusit prohodit cívku zapalování a modul zapalování z jiného auta - na zkoušku. Taky bych se podíval na to startovací tlačítko....

P.S.

Příspěvek od P.S. »

necuum píše:Jo toci ale nedava jiskru,tak to sem eman:(...napadlo nas s kamusem jestli by to nemohl byt imobilizer,jak je to startovani na cudlik tak jestli v tom nekde nebyl zabudovanej imobilizer a nevypad dratej nebo tak neco
skus zjistit jestli je po otočení kličku na nákym drátě v konektoru zapalovací cívky napětí mělo by tam bejt plus 12V pokud ne hledej kde se ztratilo pokud jo moh by to bejt ten imo či třeba tajnej vypinač o kterim nevíš-i to mě již potrápilo na jednom voze.pokud taky by to moh bejt palec rozdělovače :?:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
necuum

Příspěvek od necuum »

:lol: :lol: :lol: :lol: tak a je to zavada diagnostikovana je to jenom prasklej rozvodovej remen....ted muzu jenom doufat ze se mi nepotkal motor
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

"Jenom" prakslej rozvoďák.... to je mi ale divný, že si dojel domu a potom nenastartoval.... Jestli je to C14NZ (myslím, že asi jo), tak spíš počítej s variantou, že se potkal. Tenhle motor bohužel nepatří mezi ty, které se nepotkají. Asi před 2 rokama jsem tu měl jednu 1,4 co byla potkaná - ohlé 3 výfukové ventily.

Odpovědět

Zpět na „Corsa B“