Dobíjení?porad te mi prosim.
Moderátor: Moderátoři
Dobíjení?porad te mi prosim.
Ahoj,dneska sem jel po meste a najednou z niceho nic mi zablikala kontrolka dobijeni(jestli to je teda dobijeni ta oranzova kontrolka s bleskem)a dojel sem,potom sem se snazil auto natocit a nic:( starter toci ale nechce chytnout podle me nejde elektrika do motoru,jinak vsechno de svetla svitej atd...proste si nevim rady:D..nevite nekdo cim by to mohlo byt?nestalo sem vam neco podobnyho?Predem díky za rady
Mám corsu 1.4 rocnik 94
Mám corsu 1.4 rocnik 94
- Reklama
Re: Dobíjení?porad te mi prosim.
kontrolka dobíjeni je většinou červená tohle vypadá na kontrolku počítače motoru žačal bych prohlídnutím všech pojistek pak skusit jestli dává jiskru.podívat se na baterii a kontakty-oxidace jestli někde neupad či neuhnil nákej kablík. skouknout jak je na tom konektor a kontakty zapalovací cívky jestli to má rozdělovač mrkni v jakym stavu je viko a palec.múže to bejt lecos
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Pojistky sem kontroloval hned,jedna byla praskla tak sem ji vymenil nevim presne jaka to byla je to tam blbe pospsany ale pak to bylo stejny,jiskru sem zkousel pres svicku a nedava je to uplne mrtvy,tak zitra zkusim ten rozdelovac a cely to prokouknout
Tak nevim:D,ta pojistka byla jenom naky svettlo to sitm asi nic nema spolecnyho,jinak sou sechny dobry:Dale dneska sem odendal baterku a dal ji zase zpatky....mam startovani na cudlik a kdyz zapnu prvni a rosvitej se kontrolky tak ten druhej uz nechce ani startovat....ale kdyz prvni nezapnu a zksuim rovnou duhej tak to ¨chce chytnout ale bez prvniho to nejde :Dale aspon to neco dela ja uz nevim
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Když se ti rozsvítila kontrolka s bleskem, tak si měl hned udělat tohle: http://www.kadett.cz/technika/pametzavad.htm Je to kontrolka řídící jednotky, která dokáže poznat nějaké závady a tou kontolkou to oznamuje, že našla závadu - to by ses dočetl i v příručce k vozu. Jinak dobijení je červená kontrolka s motivem autobaterie. Bohužel tím, jak si vyndal baterku si smazal paměť závad, takže teď je to už k ničemu.
Startér točí a auto nedává jiskru?
Startér točí a auto nedává jiskru?
Jo toci ale nedava jiskru,tak to sem eman:(...napadlo nas s kamusem jestli by to nemohl byt imobilizer,jak je to startovani na cudlik tak jestli v tom nekde nebyl zabudovanej imobilizer a nevypad dratej nebo tak neco
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Asi by to i imobilizér být mohl.... to je na mě, moc vymoženost takže nevím přesně jak se imobilizér chová (hrabu se většinou jen v Kadettech). Zkoušel si všechny svíčky na jednom kabelu nebo každou na svém. Ale kabelama to nejspíš nebude. Chtělo by to zkusit prohodit cívku zapalování a modul zapalování z jiného auta - na zkoušku. Taky bych se podíval na to startovací tlačítko....
skus zjistit jestli je po otočení kličku na nákym drátě v konektoru zapalovací cívky napětí mělo by tam bejt plus 12V pokud ne hledej kde se ztratilo pokud jo moh by to bejt ten imo či třeba tajnej vypinač o kterim nevíš-i to mě již potrápilo na jednom voze.pokud taky by to moh bejt palec rozdělovačenecuum píše:Jo toci ale nedava jiskru,tak to sem eman:(...napadlo nas s kamusem jestli by to nemohl byt imobilizer,jak je to startovani na cudlik tak jestli v tom nekde nebyl zabudovanej imobilizer a nevypad dratej nebo tak neco
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
tak a je to zavada diagnostikovana je to jenom prasklej rozvodovej remen....ted muzu jenom doufat ze se mi nepotkal motor
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
"Jenom" prakslej rozvoďák.... to je mi ale divný, že si dojel domu a potom nenastartoval.... Jestli je to C14NZ (myslím, že asi jo), tak spíš počítej s variantou, že se potkal. Tenhle motor bohužel nepatří mezi ty, které se nepotkají. Asi před 2 rokama jsem tu měl jednu 1,4 co byla potkaná - ohlé 3 výfukové ventily.