Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

adanedhlel

Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek

Příspěvek od adanedhlel »

Cau,

mate podobne problemy v tychto zimnych mesiacoch s protikoliznym systemom a detekciou rozpoznavania dopravnych znaciek ? Pocas jazdy mi tieto error msgs vyskakuju dost casto. Pripisujem to pocasiu, mozno je senzor zakryty snehom / ladom (hoci niekedy mam pocit ze to sklo je naozaj ciste...) ale predsa sa pytam ci to mavate aj vy alebo sa mi nieco pokazilo...

Vdaka za odpoved
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
Reklama

Sunman

Re: Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek

Příspěvek od Sunman »

ano robí mi to isté na Insignii MY16 je to veľmi citlivé na čistotu predného okna.
Predtým na MY14 sa objavovalo hlásenie len radar a kolízne brzdenie pri jazde v hustom daždi pri sprche od auta vpredu
trembel

Příspěvek od trembel »

Tiez mi to robi, zvycajne sa zahmli okienko pre kameru aj ked je zvysok skla cisty.
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
tomasprochu

Příspěvek od tomasprochu »

jj, mam uplne stejne problemy. Prijde mi spojitost s teplotou, od -3C se to zacina projevovat. Znacky mi jsou jedno, horsi je, ze mi pak nefunguji ani automaticke dalkove svetla - LED. Sklo mam ciste - za deste to dokaze fungovat v mnohem vetsim marastu.
To nejaky vnitni zamlzovani mne taky napadlo, ale vzhledem k tomu, ze se to projevuje i pri 200km dlouhe jizde, kde je interier prohraty, to povazuji za chybu.

Pod -10 mi jeste obcas zlobi Navi 900.

Mam to natocene na video, v pondeli to vezu do servisu, chteji to tam nechat 3 dny, uvidim jak se k tomu postavi/jestli neco objevi.
Opel astra K dynamic 1,6 100kw/136k
r.v 10/2015
yogi83

Příspěvek od yogi83 »

u mna rovnako, takisto spojene s nefunkcnostou prepinania dialkovych. Staci malo zahmlenne okno pred kamerou, ktore nie je vidno zvnutra ale iba zvonku a vsetko prestane fungovat. Stane sa to kludne aj po 200km jazdy, staci ak sa zmeni tlak (napr.na dialnici v kopcoch pripadne pri prejazde dolinami, udoliami a pod.) a ten kusok zvrchu sa zahmli.
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
klm121
Moderátor

Příspěvek od klm121 »

Mne sa to tiež stalo minule, po nejakých 80km mi to stále vyskakovalo. Okno čisté, nechápal som, až kým som nezastavil a nezbadal príčinu.
Přílohy
File 28.1.17 17 16 13.jpeg
Opel Insignia B Sports Tourer Business Inovation 2.0 CDTi 2019 (154 kW) Automat 4x4
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
yogi83

Příspěvek od yogi83 »

klm121 píše:Mne sa to tiež stalo minule, po nejakých 80km mi to stále vyskakovalo. Okno čisté, nechápal som, až kým som nezastavil a nezbadal príčinu.
tadaaaaaaaaa a dokaz je na svete. Riesili sme to uz v topicu "svetla" strana cca 9/10. Ked sa stane, ze dialkove prestanu reagovat + na displayi preblikuju tie dve hlasky a akurat sa nekona prietrz mracien, treba urobit nasledovne:

1. poriadne ocistit predne okno
2. ofuk predneho okna zapnut na max, aby sa odstranilo zahmlenie
3. presvedcit sa, ci nie je akurat spln mesiaca, mne vtedy dialkove tiez neprepinali :lol: ale priznavam, ze vtedy bolo aj v noci fakt svetlo :shock:
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
tomasprochu

Příspěvek od tomasprochu »

to vetrani/topeni je v dieselu opravdu katastrofa. Vetrak na sklo na max, rve jako pominuty a sklo se sotva odmlzuje.

Automatika neumi pri nastavene nizke hlasitosti udrzet nezamlzene sklo ani pri dlouhe jizde.
- je to snad jedina vec, to mne ted v zime trapi, jinak vse funguje ok.

Zamlzujici kamera mi prijde jako totalni selhani, kdyby to lepil nekdo doma na kolene, tak nereknu.
VW Group ma na vsech MQB vyhrivani u kamery, Mercedes Heizdraht, Tesla Heizdraht - Opel nic.

Dival jsem se na Motor-Talk - v Nemecku a Rakousku je taky spoutsta spokojenych zakazniku...
Opel astra K dynamic 1,6 100kw/136k
r.v 10/2015
Joska

Příspěvek od Joska »

však diesly mají "nezávislé el. topení", ne??
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Sunman

Příspěvek od Sunman »

joska, kde si dostal túto zábavnú informáciu?
Zrejme si pletieš nejaké veci - nezávislé topení a elektrický ohrev chladiacej vody.
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“