Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek
Cau,
mate podobne problemy v tychto zimnych mesiacoch s protikoliznym systemom a detekciou rozpoznavania dopravnych znaciek ? Pocas jazdy mi tieto error msgs vyskakuju dost casto. Pripisujem to pocasiu, mozno je senzor zakryty snehom / ladom (hoci niekedy mam pocit ze to sklo je naozaj ciste...) ale predsa sa pytam ci to mavate aj vy alebo sa mi nieco pokazilo...
Vdaka za odpoved
mate podobne problemy v tychto zimnych mesiacoch s protikoliznym systemom a detekciou rozpoznavania dopravnych znaciek ? Pocas jazdy mi tieto error msgs vyskakuju dost casto. Pripisujem to pocasiu, mozno je senzor zakryty snehom / ladom (hoci niekedy mam pocit ze to sklo je naozaj ciste...) ale predsa sa pytam ci to mavate aj vy alebo sa mi nieco pokazilo...
Vdaka za odpoved
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
- Reklama
Re: Nefunkcne systemy -> kolizia + detekcia znaciek
ano robí mi to isté na Insignii MY16 je to veľmi citlivé na čistotu predného okna.
Predtým na MY14 sa objavovalo hlásenie len radar a kolízne brzdenie pri jazde v hustom daždi pri sprche od auta vpredu
Predtým na MY14 sa objavovalo hlásenie len radar a kolízne brzdenie pri jazde v hustom daždi pri sprche od auta vpredu
Tiez mi to robi, zvycajne sa zahmli okienko pre kameru aj ked je zvysok skla cisty.
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
- tomasprochu
jj, mam uplne stejne problemy. Prijde mi spojitost s teplotou, od -3C se to zacina projevovat. Znacky mi jsou jedno, horsi je, ze mi pak nefunguji ani automaticke dalkove svetla - LED. Sklo mam ciste - za deste to dokaze fungovat v mnohem vetsim marastu.
To nejaky vnitni zamlzovani mne taky napadlo, ale vzhledem k tomu, ze se to projevuje i pri 200km dlouhe jizde, kde je interier prohraty, to povazuji za chybu.
Pod -10 mi jeste obcas zlobi Navi 900.
Mam to natocene na video, v pondeli to vezu do servisu, chteji to tam nechat 3 dny, uvidim jak se k tomu postavi/jestli neco objevi.
To nejaky vnitni zamlzovani mne taky napadlo, ale vzhledem k tomu, ze se to projevuje i pri 200km dlouhe jizde, kde je interier prohraty, to povazuji za chybu.
Pod -10 mi jeste obcas zlobi Navi 900.
Mam to natocene na video, v pondeli to vezu do servisu, chteji to tam nechat 3 dny, uvidim jak se k tomu postavi/jestli neco objevi.
Opel astra K dynamic 1,6 100kw/136k
r.v 10/2015
r.v 10/2015
u mna rovnako, takisto spojene s nefunkcnostou prepinania dialkovych. Staci malo zahmlenne okno pred kamerou, ktore nie je vidno zvnutra ale iba zvonku a vsetko prestane fungovat. Stane sa to kludne aj po 200km jazdy, staci ak sa zmeni tlak (napr.na dialnici v kopcoch pripadne pri prejazde dolinami, udoliami a pod.) a ten kusok zvrchu sa zahmli.
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
Mne sa to tiež stalo minule, po nejakých 80km mi to stále vyskakovalo. Okno čisté, nechápal som, až kým som nezastavil a nezbadal príčinu.
Opel Insignia B Sports Tourer Business Inovation 2.0 CDTi 2019 (154 kW) Automat 4x4
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (125 kW) Automat
Opel Meriva B Cosmo 1.6 CDTi 2014 (100 kW)
Opel Astra J Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTi 2015 (121 kW) - ex
tadaaaaaaaaa a dokaz je na svete. Riesili sme to uz v topicu "svetla" strana cca 9/10. Ked sa stane, ze dialkove prestanu reagovat + na displayi preblikuju tie dve hlasky a akurat sa nekona prietrz mracien, treba urobit nasledovne:klm121 píše:Mne sa to tiež stalo minule, po nejakých 80km mi to stále vyskakovalo. Okno čisté, nechápal som, až kým som nezastavil a nezbadal príčinu.
1. poriadne ocistit predne okno
2. ofuk predneho okna zapnut na max, aby sa odstranilo zahmlenie
3. presvedcit sa, ci nie je akurat spln mesiaca, mne vtedy dialkove tiez neprepinali ale priznavam, ze vtedy bolo aj v noci fakt svetlo
1.6T, 147kW, Innovation+Inovace = ziadne zbytocne kraviny (...iba Start/Stop...)
- tomasprochu
to vetrani/topeni je v dieselu opravdu katastrofa. Vetrak na sklo na max, rve jako pominuty a sklo se sotva odmlzuje.
Automatika neumi pri nastavene nizke hlasitosti udrzet nezamlzene sklo ani pri dlouhe jizde.
- je to snad jedina vec, to mne ted v zime trapi, jinak vse funguje ok.
Zamlzujici kamera mi prijde jako totalni selhani, kdyby to lepil nekdo doma na kolene, tak nereknu.
VW Group ma na vsech MQB vyhrivani u kamery, Mercedes Heizdraht, Tesla Heizdraht - Opel nic.
Dival jsem se na Motor-Talk - v Nemecku a Rakousku je taky spoutsta spokojenych zakazniku...
Automatika neumi pri nastavene nizke hlasitosti udrzet nezamlzene sklo ani pri dlouhe jizde.
- je to snad jedina vec, to mne ted v zime trapi, jinak vse funguje ok.
Zamlzujici kamera mi prijde jako totalni selhani, kdyby to lepil nekdo doma na kolene, tak nereknu.
VW Group ma na vsech MQB vyhrivani u kamery, Mercedes Heizdraht, Tesla Heizdraht - Opel nic.
Dival jsem se na Motor-Talk - v Nemecku a Rakousku je taky spoutsta spokojenych zakazniku...
Opel astra K dynamic 1,6 100kw/136k
r.v 10/2015
r.v 10/2015
však diesly mají "nezávislé el. topení", ne??
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
joska, kde si dostal túto zábavnú informáciu?
Zrejme si pletieš nejaké veci - nezávislé topení a elektrický ohrev chladiacej vody.
Zrejme si pletieš nejaké veci - nezávislé topení a elektrický ohrev chladiacej vody.