Ostřikovače světel

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Ostřikovače světel

Příspěvek od Lazak »

Zdravím, měl bych dotaz, zda jste někdo řešil odstavení ostřikovačů světlometu. Je to docela drsná spotřeba vody do ostřikovačů a efekt na xenonech bych řekl není nějak úchvatný. Při jednom ostříknutí okna mi dvakrát stříkne i na světla.
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Reklama

adam09
Kontaktovat uživatele:

Re: Ostřikovače světel

Příspěvek od adam09 »

n en ina to zvláštní motorek ?

pokud ano tak ho odpoj když ti to vadí
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
chopigari

Příspěvek od chopigari »

Lazak píše:Zdravím, měl bych dotaz, zda jste někdo řešil odstavení ostřikovačů světlometu. Je to docela drsná spotřeba vody do ostřikovačů a efekt na xenonech bych řekl není nějak úchvatný. Při jednom ostříknutí okna mi dvakrát stříkne i na světla.

Řešil jsem to stejný, teď je v tom počasí pořád zacákaný čelní sklo, a jak píšeš zbytečně to stříká na světla.
Stačí rozpojit konektor ;) a řádně ho zaizolovat. Konektor by měl být někde poblíž masky nebo světel..
Omega Elegance 2,5i (2ooo), Corsa D 1,4i
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Ahoj, jde to několika způsoby. Vytažením relé X_125, nebo pojistky FE13.

Obrázek

Osobně mám elegantnější řešení, mám naprogramováno denní svícení varianta 4. Tudíž jsou neaktivní ostřikovače světlometů, když jedu v noci a chci ostříknout pouze přední sklo, přepnu krákodbě z pozice AUTO na pozici NULA (zhasne palubovka a displej svítí v denním režimu) a dám ostřik, pak zas přepnu na pozici AUTO. Xenony svítí pořád i při přepnutí se to obejde bez bliknutí.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

Díky za informace. Denní svícení mám taky, ale i když mám jen denní svícení a vypínač v poloze off tak mi i tak ostřikuje ty světlomety. Ta pojistka se jeví jako nejjednodušší řešení. Nebude na display počítače hláška o tom, že jsou ostřikovače out? Auto mám přes měsíc a zatím nevím co vše to hlásí.
Grand Scénic fórum
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Ono to je totiž tak, že v servisu nastaví standartně denní svícení na variantu 1 a pak je ostřik aktivní, chce si přímo vyžádat aby nastavili variantu denního svícení 4. Je pak vyplý ostřik světlometů, nesvítí palubovka ani parkovačky, display je na den. Svítí pouze potkávačky.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

No mám to tak, že jak nastartuji tak se mi rozsvítí xenony a zbytek se tváří jako že je vypnutý. Až otočím ovládačem světel tak se rozsvítí palubovka a i zadní světla. Zkusím asi tu pojistku.

Lazak
Grand Scénic fórum
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Interiér a exteriér“