Odřený auto...

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

mattonecz
Moderátor

Re: Odřený auto...

Příspěvek od mattonecz »

s tim tak nějak počítám. ale chci vidět co mi řeknou no..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Reklama

sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

pepojoky píše:Mam podobný problém no je to zadný nárazník blatník je ohnutý na falci - opli povedal že to treba vybrusiť a prestriekať celý diel. Síce havarijne mám bez spoluučasti takže kolko by to stálo neriešim ale čo lak bude to velmi poznať že diel je striekaný. Lak poškodený nieje len sa obávam fušerskej práce v servise ako to urobia. Takisto mám prednej kapote škrabanec - niečo tam spadlo najskôr vačší kamen lebo parkujem aj pri ceste a to sa nedá nijako opraviť iba striekať celá kapota. Na opravu mám nárok do 3 rokov tak rozmýšlam či to mám dať spraviť alebo to spraviť až o tri roky kedy celá kapota bude obytá od kamienkov ale obávam sa odtienu laku ako to bude potom vyzerať. Poradte..

presne jak pise hardy...vsechno jde kdyz se chce a kdyz to dela profik nic nepoznas..kazdopadne je lepsi to asi udelat co nejdriv uz jen kvuli tomu ze nedochazi k tomu aby to zrezlo,pokud mas poskozenej lak a barvu a dalsi vec ze urcite se bude lepe lakovat odstin noveho auta nez pak cca nekde za tri roky..ale i to samozrejme neni problem da se udelat rozstrik atd..je to jen o cloveku ktery to bude delat..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

sladas opc píše:
pepojoky píše:Mam podobný problém no je to zadný nárazník blatník je ohnutý na falci - opli povedal že to treba vybrusiť a prestriekať celý diel. Síce havarijne mám bez spoluučasti takže kolko by to stálo neriešim ale čo lak bude to velmi poznať že diel je striekaný. Lak poškodený nieje len sa obávam fušerskej práce v servise ako to urobia. Takisto mám prednej kapote škrabanec - niečo tam spadlo najskôr vačší kamen lebo parkujem aj pri ceste a to sa nedá nijako opraviť iba striekať celá kapota. Na opravu mám nárok do 3 rokov tak rozmýšlam či to mám dať spraviť alebo to spraviť až o tri roky kedy celá kapota bude obytá od kamienkov ale obávam sa odtienu laku ako to bude potom vyzerať. Poradte..

presne jak pise hardy...vsechno jde kdyz se chce a kdyz to dela profik nic nepoznas..kazdopadne je lepsi to asi udelat co nejdriv uz jen kvuli tomu ze nedochazi k tomu aby to zrezlo,pokud mas poskozenej lak a barvu a dalsi vec ze urcite se bude lepe lakovat odstin noveho auta nez pak cca nekde za tri roky..ale i to samozrejme neni problem da se udelat rozstrik atd..je to jen o cloveku ktery to bude delat..
kedže auto je v záruke bude to asi robiť priamo opel servis a toho sa obávam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
sladas opc

lakovnu si muzes vybrat nemusi to delat opel..kazdopadne chapu tvoje obavy protoze ne vzdy v autorizovanych servisech delaji profici,ba naopak..mam stejnou zkusenost..
xholy24

Příspěvek od xholy24 »

Zdravim. Já jsem po měsíci zjistil, že se mi trochu odštípla barva na hraně zadního nárazníku u blatníku. Tak jsem to šel reklamovat. Nebyl problem a reklamaci vzali a nárazník celej přestříkali. Ale potom mi servisák řekl, že nárazník už prej jednou byl přestříkávanej! A nikdo mi nedokázal vysvětlit proč! Takže u měsíc starýho auta je zadní nárazník od výroby prakticky stříklej po třetí. Člověk si kupuje nový auto a pak to takhle dopadá asi dneska :D
Opel Astra ST enjoy 1,4 74Kw
By holy
sladas opc

tak se treba pri prevozu nekde neco odrelo..tohle jsou bohuzel normalni veci,horsi by bylo kdyby se do kastle uz muselo rezat a menit treba prah atd..to bych uz nechtel a je to na prd..jinak treba ve skodovce kdyz jsem delal se bezne lakovali veci co se pri vyrobe treba poskrabali atd takze je to bezna vec..
Colbricon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Colbricon »

Zdravím, borci

Ohledně vrstev lakování - dělám přímo v oboru, takže nárazníky a jejich třívrstvý lakovací koncept má povoleno (a odzkoušeno) jedno přelakování už přímo na lince.
Zmetkovitost při automatickém procesu lakování je ca 20% - tyhle vady jsou lokálně opraveny (nečistoty v laku, nateklé hrany, nesprávná struktura atd.) a šoupnuty znovu do lakovny.

Testuje se na povolenou tloušťku vrstev laku, odstín, a zejména adhezi lakovacího konceptu na základním materiálu jako i vrstev mezi sebou.
Sepp

Opel Signum 1,9 CDTi Sport / 110 kW
http://moje.auto.cz/--Sepp--/opel-signum.html

Opel Astra K ST Innovation 1,4 / 110 kW
https://photos.app.goo.gl/o3w53Hgg9WA6c84KA
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Tak sem tam dnes byl ale samozřejmě nic nevědí a kamery nemaj.
A ten blatník vidí na výměnu, takže určitě pojišťovna.
Nebo přednost z prava? :O
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

mattonecz píše:Tak sem tam dnes byl ale samozřejmě nic nevědí a kamery nemaj.
A ten blatník vidí na výměnu, takže určitě pojišťovna.
Nebo přednost z prava? :O

Ak nemáš spoluučasť neváhaj - ak spolučasť máš tak určite po výmene žiadaj aj starý blatník - raz ho určite predáš :)
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
pythoon007

Příspěvek od pythoon007 »

pepojoky píše:
sladas opc píše:

kedže auto je v záruke bude to asi robiť priamo opel servis a toho sa obávam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Striekali nám pravú stranu minulý týždeň v PK Auto kedže mi vybehla pani z vedľajšej cesty na hlavnú a viac som sa vyhnúť nemohol kedže šlo oproti auto. A je to nastriekane úplne v pohode + vyklepaný blatník nevidieť ani rozdiel ak sa pozrieš na iné časti ktoré striekané neboli. Ale čo sa týka toho servis katastrofa...1. nemajú náhradné vozidlo -> Vonku stala biela Astra kt. mala polepy náhr. vozidla tak som ho upozornil že vonku jedno stojí. serv. technik mi nato dal argument že to auto ma najazdených 15tis. km a pôjde na predaj ako predvádzačka že už ho nemôžu dávať zákazníkom. Takže majú 1. nahr. vozidlo v triede (potom už len o triedu vyšší Nissan kt. poisťovňa nezaplatí, lebo je to vyššia trieda) na 3 predajné značky (Opel, Nissan, Toyota). Ktoré boli zabukované mesiac do predu. Takže nám nevedeli poskytnúť náhradné auto za kt. si ľudia v poistke platia resp. priplácajú). Druhý problém bol že auto malo byť hotové v piatok, kedže dnes už mamka auto nutne potrebovala, tak som v piatok cca o 11:30 volal do PK auto ako na tom auto je. Serv. technik mi oznámil že auto je už hotové a ide do poistovne zaslať dokumenty aby im zaslali späť krycí list bez ktorého mi auto nemôžu odovzdať a azvolá mi keď mi ho pošlú. o 15:00 som zavolal na Alianz infolinku dali mi kontakt na likvidátorku a ta mi zdelila informáciu že dokumenty do aplikácie zadali o 14:47! A následne mi povedala že čo sa týka servisu PK Auto tak to je u nich klasika že zadajú potrebne dokumenty do ich appky až tesne pred zatváraním servisu, resp. v piatok keď už likvidátory su na ceste z práce pritom auta su dokončené skor. Tak som ju poprosil či by bolo možné aby zariadila ten krycí list ešte v piatok, za čo som jej povďačný kedže mi volala asi do pol hodiny že už im zaslala krycí list že si môžem isť po auto. Z domu som šiel do Oplu tesne pred zatvorením servisu nik mi nevolal že si môžem prísť pre auto akurát keď som došiel tak sa tváril serv. technik prekvapene a dokumenty k nášmu auto aj krycí list už mal na stole. Takže by sa nám pravdepodobne ozval až v pondelok. Pred Oplom mala mamka Passat, a čo sa týka PK Auto....PO Caru nesiaha ani "po päty". Tam sa nikdy nestalo žeby nemali nahradne vozidlo. A keď to porovnávam s BMW kde Ti dajú upne nové auto pokiaľ nemaju predvadzačku... A už som počul od viacero ľudí čo sa týka PK Auta že je to servis s katastrofálnym prístupom zamestancov. Ak by sa tak správali aj na predaji tak si mamka určite to auto nekúpi, a vlastne myslím že aj ostatný z Vás... ;)
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Interiér a exteriér“