teplota motora

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

jozuo

teplota motora

Příspěvek od jozuo »

ono 1.4 je maly objem a asi bude mat vacsi chladic taze preto. ale pohoda netreba to podla mna riesit. horsie by bolo keby stupala teplota too by uz bol problem

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Reklama

pico

Re: teplota motora

Příspěvek od pico »

Je predsa logicke, ze ak motor nie je v zatazi, tak sa pri jazde dole kopcom ochladi, nie ?
pepojoky

Příspěvek od pepojoky »

pico píše:Je predsa logicke, ze ak motor nie je v zatazi, tak sa pri jazde dole kopcom ochladi, nie ?
Tu by som si dovoli nesúhlasiť - aký dlhý kopec máš na mysli 50km? 10km? 1km? - na udržanie prevádzkovje teploty motora slúži termostat - ten sa neotvorí ak teplota je pod 90stupnov (neviem aký termostat ma nová astra pri akej teplote otvára) moja stará astra mala 92stupnový tz. v zime kúrila ako divá no v lete aj často zapínala ventilátor. Pri mojej 1,4 ani pri -25 pod nulou ak sa ohreje na 90stupnova a otvorí termoastat tak neexistuje že teplota klesne na 50stupnov to by nemalo dobrý vplyv na agregát že sa tak rýchlo schladí aj keby auto šlo na volnobeh olej sa predsa ohrieva aj trením ktoré je motore al malý pokles určite je ale tak rapídny som ešte nezaznamenal a to tu na východe bola riadna zima. akonáhle termostat zaznamená teplotu nižšiu hned sa zatvorí - samozrejme voda v chladiči so ochladí na maximum tz. ak ideš dole kopcom 10km bez plynu tak je tam dôvod že uplne zimný motor môže byť a zas je rozdiel benzín a diesel... Aspon môj postreh
ASTRA K 1,4i 74kw Enjoy
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Tak predevsim je to teplota vody a ne oleje nebo motoru.
Holt kdyz do chladice proudi vzduch ktery ma treba -10 a k tomu dost prudce v nejake rychlosti, tak to asi chladi az moc.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
pico

Příspěvek od pico »

mattonecz to vysvetlil presne. Zakony fyziky neoklames.
Konkretne na vychodnom svk sa mi to pravidelne stava na jednom useku medzi Stropkovom a Medzilaborcami. Je tam dost prudke klesanie ale nie extra dlhe, takze idem so zaradenou 3, bez plynu. Vzdy vo vacsej zime mi teplota chl. kvapaliny klesne tak, ze aj rucicka budika reaguje smerom dole. Evidujem to uz roky a na viacerych autach.
Petr25

Příspěvek od Petr25 »

Také to mám vypozorované. Konkrétně u Astra K, Polo IV a Golf VII. Takže asi normální záležitost ;)
Opel Astra K 1.4Turbo 92kw Innovation
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Jojo i mě to dělá.
Opel Astra ST Enjoy 1,4 92kw
heatv

Příspěvek od heatv »

Caute,

nechcem zakladat novu temu, kedze v tejto sa spomina teplota motora...robi to aj mne, dolu kopcom ked idem dlhsie tak mi teplota trochu klesne..

ja mam zas iny "problem", v dnesnych dnoch sa mi auto dost rychlo zohreje, pohnem sa z parkoviska, vyjdem na rychlostnu cestu, normalny rozjazd, ziadne extra tlaky - proste v pohode sa rozbehujem a uz sa dviha rucicka...1.6cdti 100kW, nema niekto rovnaky motor? auto som nekupil ako nove - ako 1 rocne - takze ani neviem ci vo vybave nieje nejaky predohrev - predajca mi to nespomenul, teplota stupne potom na 90 a drzi..len proste na diesel sa mi to zda velmi rychle
Opel Astra K, 1.6 CDTI 100kW Innovation+Matrix + par drobnosti
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Všechny Astry v dieselu mají quickheat, nevím přesně jak se to chová
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
heatv

Příspěvek od heatv »

mattonecz píše:Všechny Astry v dieselu mají quickheat, nevím přesně jak se to chová
dik za rychlu odpoved ale nieje ten quickheat len na topenie? ja som mal na mysli teplotu motora. Keby niekto o tom vedel nieco viac, dajte vediet, quickheat na googli mi najde len nejake polske odkazy :D
Opel Astra K, 1.6 CDTI 100kW Innovation+Matrix + par drobnosti
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“