El. leštička na auto
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
El. leštička na auto
Zdravim.
Nemá někdo osobní zkušenost s elektrickou leštičkou na karoserii auta? Jak dobře funguje, či to má smysl?
Do budoucna o ní uvažuji, např: https://www.alza.cz/hobby/lund-lesticka ... 162790.htm
Díky za odpovědi.
Nemá někdo osobní zkušenost s elektrickou leštičkou na karoserii auta? Jak dobře funguje, či to má smysl?
Do budoucna o ní uvažuji, např: https://www.alza.cz/hobby/lund-lesticka ... 162790.htm
Díky za odpovědi.
Opel Astra ST enjoy 1,4 74Kw
By holy
By holy
- Reklama
-
Re: El. leštička na auto
ma to smysl ja taky pouzivam..jen je potreba s tim umet zachazet pac hrozi i poskozeni laku muzes ho spalit...je lepsi zainvestovat do lesticky s regulaci otacek-nestoji moc..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
To asi určitě lepší z regulací otáček. Toho se trochu obávám, abych pak nepoškodil lak špatným zacházením.sladas opc píše:ma to smysl ja taky pouzivam..jen je potreba s tim umet zachazet pac hrozi i poskozeni laku muzes ho spalit...je lepsi zainvestovat do lesticky s regulaci otacek-nestoji moc..
Dokáže to rozleštit takový ty jemný vlasový škrábenečky, že zmizí zcela?
By holy
By holy
Ano při správném použití pasty, leštících kotoučů a šikovnosti majitele to dokáže. Mrkni na http://www.detailingclub.cz tam k tomu zjistíš více.
Opel Corsa C 1.4 16V
-
presne jak pise kolega..vsechno je hlavne predevsim o znacce lesticich materialu..treba meguiars je prej pecka,ten chci taky zkusit.
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
xholy, hlúpy dotaz: ako umývaš auto? Koľko vody minieš na umytie zapraseného auta, čím ho "drhneš"?. aby si neriešil rozleštenie drobných škrabančekov, ktoré sám urobíš pri umývaní.
Osobne používam len bezkontaktnú linku - jednak umyje podstatne lepšia než tá kefová a po druhé nič sa laku nedotýka.
Kefová linka mi niekedy na VeCe - základný lak modrý - kompletne na rohoch nárazníkov vydrhla lesk, takže zostali nárazníky matné. Umývam samozrejme podľa počasia, ale v priemere to bude 1x za 3 týždne, t.j. u mňa ca 4÷6000km.
Leštím ca 4x do roka, z toho 2x v zime voskom s PTFE prídavkom.
Osobne používam len bezkontaktnú linku - jednak umyje podstatne lepšia než tá kefová a po druhé nič sa laku nedotýka.
Kefová linka mi niekedy na VeCe - základný lak modrý - kompletne na rohoch nárazníkov vydrhla lesk, takže zostali nárazníky matné. Umývam samozrejme podľa počasia, ale v priemere to bude 1x za 3 týždne, t.j. u mňa ca 4÷6000km.
Bezkontaktní linka je co?Sunman píše:xholy, hlúpy dotaz: ako umývaš auto? Koľko vody minieš na umytie zapraseného auta, čím ho "drhneš"?. aby si neriešil rozleštenie drobných škrabančekov, ktoré sám urobíš pri umývaní.
Myju doma. Vapkou ostříkám , pak houbou a teplou vodou umyju, pak vapka a pak jelenice na utření. Když nesetřu jelenící, tak mi na voze zustavaj bílý fleky. Je to voda z řadu a předpokladam, že mi tam pak zaschnou zbytky vápna, které se do vody přidávaj
By holy
By holy
vápno tam už je, stejně jako železo atd. nepřidává se, ale kdo ví jakou mají smlouvu s výrobci praček
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
Měl jsem na starost městské vodárny u nás, takze vím že se vápno pridava do pitné vody a další chemie jako je Pax 18 který obsahuje dost hliníku. To jen tak bokem že jsem z oboruJoska píše:vápno tam už je, stejně jako železo atd. nepřidává se, ale kdo ví jakou mají smlouvu s výrobci praček
By holy
By holy
přesto si myslím, že i tak máme tvrdou vodu už od přírody - vzhledem ke složení zeminy u nás...
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča