kola a ventilky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
adanedhlel

Re: kola a ventilky

Příspěvek od adanedhlel »

Nazdar,

mal uz z Vas niekto podobny problem ?
1. V zime som prezuval letne pneu za zimne na orig. disky s povodnymi senzormi -> po prezuti v servise ziadnem problem
2. Dnes som bol prezut zimne za letne -> pravy predny senzor ukazuje 0, zvysne vyzeraju ze funguju OK (podla tlakomeru na shell-ke maju vsetky cca okolo 260-270, Astra ich rozoznava na 285,0,295,285 co mi pride tiez trosku divne)
3. Netusim co moze byt problem s tym 0 senzorom. Chalani v servise to koleso este raz rozobrali, pozreli snimac a vyzeral byt neposkodeny...Po prejdeni cca 10-15km ziadna zmena (po kontrole na pumpe zacala zlta ikonka na palubovke na chvilu blikat a potom sa 0 zmenila na dve vodorovne ciarky --)
4. Cize momentalne mi auto hlasi ze je pneu nenahustena. Ma niekto tusenie co to mohlo sposobit (nespravne ulozenie kolies na povodne miesto, naozaj ten snimac v servise poskodili atd.) a ako to vyriesit (ta nastavovacia krabicka by to vedela resetnut) ?

Dik za info
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
Reklama

Joska

Příspěvek od Joska »

a co mrtvá baterka, můj odhad...
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
adanedhlel

Joska píše:a co mrtvá baterka, můj odhad...
Po 9 mesiacoch ?
Joska

Příspěvek od Joska »

prostě se jedna nepovedla? a černý petr? co reklamace?
adanedhlel

Joska píše:prostě se jedna nepovedla? a černý petr? co reklamace?
Preto sa najprv pytam co to moze byt, pred tym ako pojdem nieco reklamovat (napr: ak je to zavisle na povodnej polohe snimacov, tzn. LP,PP,PZ,LZ a poplietli to v servise tak mi reklamaciu asi tazko uznaju a daju mi to preplatit na moje naklady...)
Joska

Příspěvek od Joska »

ještě jednou ty měníš jen pneumatiky, ano? tzn, není zapotřebí načítat znova ventilky. možná by to stálo za to zkusit to restartovat krabičkou, ale to ti pravděpodobně už v servisu zkoušeli, nebo ne? zkusil bych Oplika, co oni na to. Někde jsem slyšel , že když parkuješ venku, tak projíždějící auta ti mohou probudit ventily a tím je vybít, i když 9 měcísů je fakt málo.
Když nic, tak by mohli poradit, nebo myslíš, že jsou takový hadi, že tě podojí hned při "Dobrý den?"
adanedhlel

Joska píše:ještě jednou ty měníš jen pneumatiky, ano? tzn, není zapotřebí načítat znova ventilky. možná by to stálo za to zkusit to restartovat krabičkou, ale to ti pravděpodobně už v servisu zkoušeli, nebo ne? zkusil bych Oplika, co oni na to. Někde jsem slyšel , že když parkuješ venku, tak projíždějící auta ti mohou probudit ventily a tím je vybít, i když 9 měcísů je fakt málo.
Když nic, tak by mohli poradit, nebo myslíš, že jsou takový hadi, že tě podojí hned při "Dobrý den?"
Ano, menim len PNEU (disky s ventilami ostavaju). V manualy sa pise ze aj pri rotacii kolies to treba nanovo nacitat, ak som teda spravne pochopil rotaciu. A ja neviem zarucit ci to experti v servise nepoplietli hoci sa tvarili ze uricte nie ! V servise tu krabicku nemali takze sme to nevedeli nacitat na novo (nebol to original opel servis, ale je to hanba ze nieco take nemaju). S tymi hadmi si ma pobavil :) Ktovie, mozno naozaj su :D
norinco

Příspěvek od norinco »

Měnit jen PNEU považuji za blbost. Pneumatika dostane při každém sundávání/nandávání dost zabrat, nehledě, že při této operaci lze poškodit drahý ventilek s měřením tlaku.

Jinak o víkendu jsem přezouval, vrátil jsem tovární letňáky a auto si je samozřejmě nepamatovalo, takže pomohla krabička z číny :-)

Zajímavý bylo, že obě zadní pneu měly oproti předním několikanásobně více kamínků ve vzorku pneu.
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
pavel_k

Příspěvek od pavel_k »

Taky jsem původně zvažoval přezouvání jen pneumatik.
Pak ale převážila sezónní nezávislost na pneuservisu a skutečnost, že na 17" (tenkrát byly ve stnadardní výbavě) nelze použít řetězy - do hor jezdím celou zimu a člověk nikdy neví.

Pro adanedhlel: nové načtení po rotaci kol ti zajistí jen to, že bude souhlasit zobrazení tlaků na displeji počíiače se skutečným umístěním každého kola.

Pro norinco: více kamínků v zadních pneu jsem si všímám již několik let. Na předních pneu zřejmě dochází při záběru k deformaci dezénu, a tím k uvolňování kamínků. Asi. Možná. Si myslím. :)
Astra K 1,4T 92kW Innovation 05/2016
Joska

Příspěvek od Joska »

pavel_k píše:
Pro adanedhlel: nové načtení po rotaci kol ti zajistí jen to, že bude souhlasit zobrazení tlaků na displeji počíiače se skutečným umístěním každého kola.
to by mu ale nefungovaly min. 2 kola, ne?
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Kola a pneu“