Problém - autobaterie

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Vafle89

Problém - autobaterie

Příspěvek od Vafle89 »

Dobrý den, máme Vectru krátce, 2.0 16V, a hned problém s tak banální věcí, jako je výměna autobaterie - tak jako vždycky jsem normálně odšrouboval kontakty a počítal, že půjde vyndat, jenže ejhle, nešlo s ní ani hnout a co jsem koukal tak tam nijak přidělaná nebyla, ledaže nějak zespoda nebo fakt nevím.. Vím, že je to asi fakt hodně zcestný dotaz, ale mohl by mi někdo poradit, jak tu baterku vyndat? Předem díky :-)
Reklama

Sunman

Re: Problém - autobaterie

Příspěvek od Sunman »

Příteli, keby baterka bola len tak položená v motorovom priestore, vieš čo by narobila pri prudkom zabrzdení ?
Baterka je samozrejme v každom aute upevnená- teda okrem Š100, kde bola hodená v diere za zadnou sedačou.
B-čko je staré auto cez 15 rokov, ja som s Vectrami začal v roku 2003 a to už bolo C-čko.

Možno ti to ale pomôže. V C-čku bola baterka upevnená dvomi "držiakmi", ktoré držia "pätu" baterky. Baterka má dolu šikmú plochu, ktorá baterku rozširuje a vytávara pätu ktorá je priložená kovovým držiakom. Ten má v strede skrutku ktorá je zaskrutkovaná do spodnej dosky na ktorej je baterka položená.
Na odmontovanie baterky potrebuješ najlepšie buď trubkový kľúč alebo golu s predlžovákom.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“