vymena zadnich brzdovych desticek
Moderátor: Moderátoři
Zdravim,
mel jsem v planu svepomoci vymenit zadni brzdove desticky. Ale bylo mi receno, ze pokud mam elektronickou rucni brzdu, musí se provest nejaka aktivace přes diagnostiku.
Kde je pravda ?
Dekuji za info
mel jsem v planu svepomoci vymenit zadni brzdove desticky. Ale bylo mi receno, ze pokud mam elektronickou rucni brzdu, musí se provest nejaka aktivace přes diagnostiku.
Kde je pravda ?
Dekuji za info
- Reklama
Re: vymena zadnich brzdovych desticek
Tak jsem patral a opravdu, vymena desticek u auta s elektrickou brzdou je spojena s nutnosti pripojeni na pocitac. Takze ani tento jednoduchy ukon si nemohu udelat sam.
Vie niekto podôa WIN zistit priemery kotučov a rozmery brzdových doštičiek? 2x sa mi to rozoberat nechce,ked to dám do servisu,budem bez auta niekolko dní,kým to zistia, objednaju a vymenia. Zadok bude menit známi,kvoli diagnostike-parovacia brzda. Dakujem.
A vie niekto co konkretne sa tam robi s tou parkovacou brzdou?
Pri cisteni som mal uz 2-3x dosticky dole a vsetko funguje ako ma...
Ved nech objednaju a auto tam nechas az ked im to pride ...
Pri cisteni som mal uz 2-3x dosticky dole a vsetko funguje ako ma...
Ved nech objednaju a auto tam nechas az ked im to pride ...
S diagnostikou sa to robí až pri výmene,kamarát ukazoval cez diagnostiku,že sa tam nastavuju nejaké parametre,konkrétne už neviem čo. Dnes som pracne zhodil kotuč je tam 321 mm,zadný zhodím inokedy.
To mas 17" brzdy. Potom by si mal mat v zadu 315
O.K. Vdaka.
Tak brzdy vymenené,nebolo nutné použit diagnostiku-mám elektricku parkovaciu brzdu.
-
Super, pístek šel zamacknout bez otáčení ?
Před výměnou zadních brzdových destiček by jsi měl elektrickou ruční brzdu uvést do servisního módu buď přes diagnostiku nebo jsem našel na britském webu návod pro Insignii B jak to udělat bez diagnostiky,musel bych to pohledat byla to kombinace určitého počtu sešlápnutí brzdy do toho zapnutí zapalování a zatlačeni tlačítka brzdy,pak se ti rozsvítí na palubce oranžová kontrolka ruční brzdy s klíčem,po výměně destiček zase podobným způsobem servisní mód vypneš