astra k - svetla

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
random

Re: astra k - svetla

Příspěvek od random »

HID na STK neprojde a je to prasarna, protoze klasicka svetla jsou navrzena na bodovy zdroj svetla z zarovky. Vlakno je oproti HIDu mnohem mensi a a je pro nej projektovana parabola / cocka (nevim, co z toho tam je, mam LEDky). Take se pro vzdalenost vlakna na zarovce, ktere je standardizovane projektuje ohnisko svetlometu. HID to opet uplne rozhodi a oslnuje.
MY17.5 ST 1.6T Innovation + goodies
Reklama

jozuo

Příspěvek od jozuo »

Pol roka som mal HID a nikoho som neoslňoval, ani policajti nemali problém. Vypálila sa ľavá výbojka, šla na reklamáciu, mám tam NIght Breaker od Osramu aktuálne a akoby som jazdil naslepo...
morgoth

Příspěvek od morgoth »

random píše:HID na STK neprojde a je to prasarna, protoze klasicka svetla jsou navrzena na bodovy zdroj svetla z zarovky. Vlakno je oproti HIDu mnohem mensi a a je pro nej projektovana parabola / cocka (nevim, co z toho tam je, mam LEDky). Take se pro vzdalenost vlakna na zarovce, ktere je standardizovane projektuje ohnisko svetlometu. HID to opet uplne rozhodi a oslnuje.
To je problém spíš u reflektorů, které jsou hodně citlivé na umístění žárovky do ohniska. Astra má projektory, kde je to oříznutí světla řešené clonou takže pokud zdroj světla není úplně mimo tak to oslňovat nebude. Oproti HID prohjektorům mají ale halogenové projektory užší paprsek, takže to nikdy jako originál HIDy svítit nebude.
U HIDů bych se spíš bál zničení světa UV zářením, ale jak moc je to problém to nevím.
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Tak jsem se nedávno dostal k tomu abych vyzkoušel ty LED žárovky co jsem psal tady a výsledek je lepší než jsem čekal. Minimálně je viděť, že ohraničení světla je stejné jako u halogenů takže by oslňovat neměli.

Měl jsem teda problém je pořádně uchytit (plastová koncovka je o dost tlustší než ten plech u halogenů), na fotkách jsou uchycené jen za jednu stranu a vypadá to že pravé trochu ujíždí do strany (ale později jsem vyzkoušel že se uchytit dají). Uvidím jestli se k tomu dostanu o víkendu že bych je tam znovu dal a zkusil je trochu projet, řekl bych ale že tyhle budou trochu slabší než halogeny (je pravda ale že svítí víc do šířky).
Přílohy
LED/LED
LED/LED
Halogen/LED
Halogen/LED
Halogen/Halogen
Halogen/Halogen
jozuo

astra k - svetla

Příspěvek od jozuo »

Skus jednu jazdu vecer a saj recenziu... u mna boli v parabolach 10 min :D vraj tie Philips su dobre, len ta cena a nvm ci nahodou nerusia radio

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Mike

Příspěvek od Mike »

Ještě doporučuji test při mokré vozovce. Měl jsem zkušenost s "modrými" halogeny, které měli tak blbé spektrum, že ve tmě na mokré vozovce se z nich světlo zcela pohltilo.

Jináč astra i s halogenem svítí velmi dobře. Myslím, že tento LED tuning je v celku zbytečný, když je svítivost menší a navíc auto je "nezpůsobilé" pro provoz.

#MUJOSOBNINAZOR: U mě z čistě ekonomických i praktických důvodů vyhrál halogen nad matrixem. Je levnější, po letech nehrozí krádež světel a taky oproti LED bude bezproblémový po celou životnost auta. Kdo si plánuje auto nechat déle než 4 roky, tomu se matrix z pohledu fin., nevyplatí, hrozí náchylnost u složitější konstrukce na vady. Ceny náhradních dílů budou i po letech dost vysoké. Pak stačí u 6ti letého auta ťukačka na předek, při které poškodíte obě světla a auto je na totální škodu, protože to půjde s matrixy do statisíců, což může převyšovat hodnotu auta v té době. Nebo jednoduše vám je někdo čórne a ráno jste u slepého auta. Pojišťovna pak vyplatí jen do jimi vypočítané tržní hodnoty vozidla a to nikdy nebývá moc reálné.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

Souhlasim s tim ze u halogenu nehrozi temer zadny problem..ale zas na druhou stranu ledky taky byvaji bezproblemove a stejne s nimi nesvitis furt protoze sviti denni sviceni..ted cena svetla vychazi nekde okolo 35 tisic ale bude starim klesat..ja se presne takhle rozmyslel a nakonec jsem vzal matrixy tak cas ukaze
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Ghofig
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghofig »

Matrixy jsou super. Sviti uzasne a napr s xenony ktere jsem zatim vystridal v ruznych autech je to nesrovnatelne.
Jedina nevyhoda je dle meho v tom, ze ve chvili kdy je mam prepnute na automaticky rezim, tak clovek musi davat mnohem vetsi pozor na to, kde jsou cyklisti, chodci apod, protoze proste jinak dostanou plnou davku i ve chvilich, kdy treba jedu za jinym autem a temi dalkovymi to sviti na krajnici.
Verim, ze zrovna cyklisti tady tohle prilis neoceni :)))
Astra K 1,4T 92kW, Innovation
Dodge Challenger R/T V8 5,7 HEMI, 280kW
morgoth

Příspěvek od morgoth »

Tak jsem je včera večer konečne vyzkoušel, bylo to za deště a svítí pěkně naprd. Z nějakého důvodu občas hlásí poruchu levé obrysovky, navíc těch 6000K už je na mě trochu moc do modra.
Cinda

astra k - svetla

Příspěvek od Cinda »

To se dalo čekat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“