Žaloba Slovensko

Zde projednáváme co se jinam nehodí.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

trembel

Re: Žaloba Slovensko

Příspěvek od trembel »

Vieme sa spocitat, kolko nas v reale je?
Astra K ST, 1.4 92kW, Innovation, MY16.5
Zafira B, 1.7cdti 92kW, Enjoy+, Astra H Caravan, 1.7cdti 74kW, Enjoy
2x Astra G Caravan, 1.4 16v 66kW, 2x Astra F 1.4 16v 66kW/1.6i 55kW
Reklama

tominomiki

Příspěvek od tominomiki »

Ahojte, ja by som sa kludne pridal, ale toto sa mi stalo mozno 2x, cize ja som tak nejak OK. Ja mam skor ine problemy, ktore dlhodobo riesim, napr. rezonovanie pri motore za studena. Doporucujem vsak aby nejaky iniciator spravil v google formularoch dotaznik pre ludi s tymto problemom, kde by bol mail identifikacia daneho cloveka. do formulara mozte dat nejake otazky k chybe. kto ma zaujem tak to vyplni. asi lepsie ako ked dostanes od kazdeho spravu ;-). drzim palce
Sunman

Příspěvek od Sunman »

apolitea píše:Michal80...jedno auto predajca vykupil kvoli trhaniu a predtym na nom menili nejake diely, na druhom aute kde je trhanie nasnimkovane menili vstrekovače...prečo by to robili keby to bola vlastnosť? Kde je táto vlastnosť spomenutá napr v návode? Bola spomenutá pri predaji? Nezávislý odborník samozrejme bude musieť dať vyjadrenie, ale môže to byť aj počas sudneho sporu...všetko zistime ked sa nam vyjadrí právnik. Inak tvoj postoj beriem....uvidis ked ti to trhne ako rychlo sa strati radost z noveho a krasneho auta. Samozrejme ti to neprajem.

Aj keby sme nedokazali že je to chyba....opel zavadza pri kupe a ponuke...pretože nikde neupozornuje na tuto specificku vlastnost, tu si pomozeme so SOI. Telefon ktory by pocas hovoru z nicoho nic mrzol by bol tiez ok?
No držím v každom prípade palce.
Ale na nejaké SOI sa nespoliehaj vôbec. To je impotentná organizácia. Presne čo si napísal o telefone som sa snažil ca 5 rokov dozadu uplatniť na jeden elektronický prístroj. A hádaj aká bola odpoveď?
ČOI: prístroj je OK, len je bug v SW. To sa stáva a nie je to predmetom na reklamáciu alebo vrátenie tovaru !!!!
SOI: odpovede som sa nikdy nedočkal....

Ja som nakoniec bez súdu - 3x v servise, samozrejme že sa závada neprejavila - dosiahol vrátenie tovaru a vyplatenie peňazí späť po skutočne sprostom rozhovore so zástupcom onej renomovanej firmy. Jednalo sa tiež o 17 000, v tom čase však chvalabohu SKK.
A nenadávaj nám, my sme tu s tebou a nijako sa nesnažíme zľahčovať tvoj problém. Moja prvá VeCe 2.2DTI po najazdení 60t km padala znenazdajky do núdzového režimu. Niekedy mesiac nič, inokedy 10x za deň. Mali sme vo firme 5 týchto áut, všetky rovnako. Takže si viem predstaviť ten pruser pri prebiehaní. Ja som bol vycvičený - spojka, kľúčik vyp, štart - a jedeme dál. Našťastie sa to nikdy nestalo nikomu z nás v kritickej situácii. Nikdy sa nenašiel dôvod prečo sa to stávalo. V servise výpis z diagnostiky vždy bez chýb...

V mojej praxi pokiaľ mám problém a nevieme prísť na dôvod strčím k systému zapisovač alebo PC, ktoré kontinuálne ukladá všetky data - takú čiernu skrinku. A pri probléme vyhodnocujeme čo sa stalo, pretože inak sa náhodilý problém dá vypátrať niečo ťažko. Niečo podobné by muselo byť zrejme tu.
Ak budeš robiť kravál u predajcu, verím že sa ti podarí auto vrátiť bez straty.
Cinda

Příspěvek od Cinda »

Podařilo se už někomu dosáhnou nějakého výsledku, co se týče škubání a LSPI? Myslím tím nějaké oficiální jednání s importérem, či nějaký soud a podobně.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
mattonecz
Moderátor

Příspěvek od mattonecz »

Já je dotlačil k výměně části motoru aniž by byl již poškozen. 1.11 vezu auto opět do servisu s tím, že budu mít asi tak 10-20 položek k reklamaci. Na základě toho uvidím co dále.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Pokec“