Hluk od podvozku ST

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem :)

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Bedar

Re: Hluk od podvozku ST

Příspěvek od Bedar »

To máš pravdu, snažím se to poslouchat zda je to s jistotou vzadu. No až se nebudu bát to někomu půjčit tak si sednu dozadu a nechám se svézt :D
Astra ST, 1.4 turbo 92kw, Innovation, r.v.2016
Reklama

pmickal

Příspěvek od pmickal »

mne to zacalo robit tiez - hluk od zadnej napravy, mam pocit ze to je niekde pri pravom zadnom kolese, mozno nieco s brzdami.. :( a nemam ST, ale klasika.
Opel Astra K 1.4. Turbo (92 kW/125 koni) Innovation
pub24

Příspěvek od pub24 »

mattonecz píše:Nemám teda ST, ale tichost je jedna z mála věcí, která je na Astře perfektní :D
Tak to bych se nekdy rad svezl abych zjistil co je to tichost.

Mam Astru K inovation 1.6CDTI a takovy hluk o kol jsem jeste nezazil v zadnem aute..
Za mne je to neskutecne hlucny auto. To se neda porovnat ani s 1.9CDTI v hacku. Motor jako takovy je v podstate tichej, ale do auta se prenasi neskutecny hluk od kol....predevsim ze zadni casti. Mam verzi bez rezervniho kola, tak nevim jestli je to tim, ze tam neni vubec zadne tlumeni (pouze koberecek primo na plechu). Auto jsem kupoval na letnich na kterych jsem udelal asi sto km a ted asi 1300 na zimnich. Hluk se po prezuti nijak nezmenil. Taktez hluk z venci..kdyz me predjizdej auta, slysim je dost vyrazne. Po ujeti 1000km v kuse jsem byl zralej na brufen jak mi trestilo v hlave.
Mike

Příspěvek od Mike »

pub24 píše:
mattonecz píše:Taktez hluk z venci..kdyz me predjizdej auta, slysim je dost vyrazne. Po ujeti 1000km v kuse jsem byl zralej na brufen jak mi trestilo v hlave.
A nemáš v zádu pootevřený okénko :lol: :lol: :lol:
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
pub24

Příspěvek od pub24 »

No zni to jakobych ho otevreny mel...ale nemam..
tomasprochu

Příspěvek od tomasprochu »

pub24 píše: Tak to bych se nekdy rad svezl abych zjistil co je to tichost.
Mam Astru K inovation 1.6CDTI a takovy hluk o kol jsem jeste nezazil v zadnem aute..
Za mne je to neskutecne hlucny auto. To se neda porovnat ani s 1.9CDTI v hacku. Motor jako takovy je v podstate tichej, ale do auta se prenasi neskutecny hluk od kol....predevsim ze zadni casti. Mam verzi bez rezervniho kola, tak nevim jestli je to tim, ze tam neni vubec zadne tlumeni (pouze koberecek primo na plechu). Auto jsem kupoval na letnich na kterych jsem udelal asi sto km a ted asi 1300 na zimnich. Hluk se po prezuti nijak nezmenil. Taktez hluk z venci..kdyz me predjizdej auta, slysim je dost vyrazne. Po ujeti 1000km v kuse jsem byl zralej na brufen jak mi trestilo v hlave.
Tak ja si pripadam taky jako hlukofyl, ale zatim jsem s Astrou celkem spokojeny. Pridam svoje dojmy k tematum. Zajimalo by mne, jak moc se menily jednotlive rocniky, nekde jsem cetl (myslim, ze mi to rikal i dealer), ze to zacali sidit (zajimalo by mne jak moc a co).

- odletavajici kaminky - jsou docela slyset od zadni napravy, zepredu nic. Moc mne to netrapi, vetsina cest co jezdim je solena a kdyz je tam sterk tak je vetsinou cesta zabavnejsi :)
- hluk z kufru (mam rezervu) neni najak tragicky, dokonce i se sklopenymi sedackami (chybejici pruvlak na lyze postradam vic, nez jsem ocekaval). Je pravda ze vetsinou mam kufr vzhledem velikosti zaplnen
- jezdim predevsim dalnice a delsi trasy - za urcite konstelace - dost vetrno a spatny smer vetru - se ze zadu ozyva aerodynamicky hukot - ale neni to od kol, spise od strechy (mam ploutev). Docela mne prekvapilo, kolik odstini operky hlavy - kdyz hlavu vyklonim resp. otocim, prijde mi, ze to vzadu huci jeste vice. Ten je neprijemny, ale neni to nastesti moc casto.

vnimani je dost subjektivni, ja jsem presne takhle neskousl golf 7 cng - kombi. Zepredu hrobove ticho a vzadu hukot - tak od 100km/h neprijemne.
Opel astra K dynamic 1,6 100kw/136k
r.v 10/2015
im8

Příspěvek od im8 »

Ahojte, na naší Astře se po cca 3.500 km také objevil hluk od zadní nápravy, jakoby zprava. Už se to zde pár krát psalo. Podařilo se to někomu odstranit? Technik v Opelu údajně nic neslyší... :(
Opel Astra K, MY 2017, 1,4 T 92 kW, Innovation
Pepinos

Příspěvek od Pepinos »

Jak jsem to tak pročítal, tak se mi to připomíná přidřené ložisko kola. Na Astře se mi to zatím nestalo, ale u Fabie jsem ho měnil několikrát...
Bedar

Příspěvek od Bedar »

No tak update po delsi dobe, vcera jsem to pozoroval a hluk jde urcite zezadu, slaba jakoby rezonance asi od podvozku do karoserie. Uprimne takovy hluk jsem nezazil pri 100km/h pekne otravne. Na rovne silnici bez der. Mate nekdo dalsi info?
Astra ST, 1.4 turbo 92kw, Innovation, r.v.2016
aRTies89

Příspěvek od aRTies89 »

Zdravím pánové,
mám taky novou Astru K hatchback. Mám najeto cca 150km, ale na nerovnostech jde slyšet zezadu divné tupé klepání, podobné tomu, jakoby by byl vymlácený stabilizátor. Nevím jestli je to normální nebo mám jet do servisu s tím.
Odpovědět

Zpět na „Astra K – Podvozek a řízení“