astra k - svetla

Informace ohledně aktualizace navigace, multimedií a elektroniky

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
jozuo

astra k - svetla

Příspěvek od jozuo »

HID ma mensiu svietivost ako ziarovka? Pekna blbost, v zime mam stale HID sadu, svetla nastavene, neoslnujem a kvalita osvetlenia je 75% lepsia ako v pripade Osram NB Unlimited. LED nefunguju, bud rusia radio alebo svietia naprd slabo.

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Reklama

Mike

Re: astra k - svetla

Příspěvek od Mike »

stingray píše:
Mike píše:
stingray píše:.
Problem so standardnymi svetlami vsak pretrvava – na mokrej vozovke je to slabe.
Čím víc modrý žárovky si tam dáte, tím méně to bude svítit na mokru. Nechápu tu touhu po modrém světlu. Si kupte modrej maják na střechu a vyjde to na stejno :-). Já jsem spokojen s halogeny,
Mam pocit, ze si tam precital nieco, co som nenapisal.
Myslel jsem to tak, že modrý halogenky na mokru nesvítí. Jednou jsem nouzově kupoval v kauflandu nějaký noname s modrým "xenon" povlakem a v noci na mokré vozovce jsem nic neviděl. Ve žlutém světle klasického halogenu je vidět mnohem více, tak jsem to myslel. Ty rádoby xenonové žárovky svítí sice modře, ale hůř, takže jsou úplně k ničemu.

Jinak mě astra na mokré vozovce vyhovuje, samozřejmě, že to světlo se o něco víc pohltí, než na suchém světlém asfaltu od kterého se více odráží.

Neboj nebylo to zaměřeno proti tobě 8-)
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
stingray

Příspěvek od stingray »

V pohode.
Viacmenej hovorime o tom istom. Ja suhlasim s tym, ze tie modre cinske ziarovky svietia totalne na figu a urcite by som ich do auta nedal.

Ked si vezmes, ze Osram Cool Blue maju podla vyrobcu teplotu svetla 4200 K a Philips White Vision 4300 K, je to vlastne to iste. Ten rozdiel je nepostrehnutelny.
Taketo svetlo by malo mat farbu priblizne standardnej neonovej trubice pouzivanej v kancelariach.

Philips Racing Vision ma teplotu nizsiu - konkretne 3600 K a tam je uz viac badat ten prechod do zlta.
Ako vieme, belsia farba je u reflektorov prijemnejsia a menej unavuje oci.

Kedysi som pouzival ziarovky Eufab GoldenLine H7, tie mali velmi pekne biele svetlo a aj intenzita bola slusna (pouzite v klasickych parabolach).
Ale uz sa tusim nedaju objednat, co je skoda.
Opel Astra ST 1,4 Turbo, 92 kW, r.v. 2017, Power Red, Navi + zimná sada
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

vcera mi v servisu rikali ze matrixy jako nahradni dily o dost zlevnili..v akupu vychazi svetlo prej okolo 13tisic,ale asi bez jednotek tusim..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Ghofig
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghofig »

To chce pak dobre havarijko, kdyz se s matrixema neco stane a doufat, ze trefite treba zver :-D
Astra K 1,4T 92kW, Innovation
Dodge Challenger R/T V8 5,7 HEMI, 280kW
pelito

Příspěvek od pelito »

uz asi mesiac pouzivam Osram night breaker laser, za mna velke sklamanie svietia skoro ako ziarovky z vyroby - mimochodom su to tieto http://www.jb-tuning.sk/Zarovka-H7-12V- ... -d6735.htm
necakal som biele svetlo (je naozaj zlte, po bielej skoro ani stopy) ale urcite som cakal ze budu mat lepsiu svietivost. Ja osobne som volnym okom ani nepostrehol ze by boli Osram NBL v niecom lepsie ako ziarovky za 4€ (mozno svietia trocha viac do stran ale je to zanedbatelne). Tak radsej svietim dialkovymi ked sa to da :D
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
CHlebaCZ

Příspěvek od CHlebaCZ »

myslim ze jescelkem jedno jakou znacku tam dame jelikoz ma astra tvar čočky nema takový rozptyl
brycedoe

Příspěvek od brycedoe »

Ahoj,

Zkusil jsem koupit osram cool boost (https://www.alza.cz/hobby/osram-cool-bl ... 744734.htm), ale hází chyby.

Očividně je těch 80w na Astra hodně. Otázka je, jestli je to jenom kvůli jinému odberu nebo to muže case vypálit lampu.

Nezkoušel někdo?
Přílohy
92746946-FFB3-42D2-9E70-32FF799C1B5F.jpeg
AEBDA3FF-F8B2-4322-BC24-9442DAEE8D95.jpeg
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

Hlida to jednotka proto to haze chybu..dalsi vec je ze zarovky s vetsi wattazi ti vypalej svorkovnice a i treba packu svetel..takze tam dej jen to co tam ma byt tudiz 55w
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Brembo SV

Příspěvek od Brembo SV »

žiarovky s vyšším príkonom viacej zahrievaju parabolu a mám skusenost,že po 2 rokoch je parabola uplne K.O.-lepšie povedané jej povlak. Mal som to ešte v plechových parabolách,v plaste to bude ešte horšie. Nehovoriac o extrémnom zatažovaní elektrického rozvodu. Určite to časom odnesu i konektory žiaroviek,v horšom i kabeláž. Z osobnej skusenosti su na mokrom povrchu najlepšie žiarovky s čo najžltším svetlom,čím su viac do biela a to su horšie. O modrých žiarovkách sa už ani nemá cenu bavit,tie nevietia vobec. Za mokra NIgt breakeri neprinášaju želaný efekt silnejšieho osvetlenia,na suchej je to ale určite k lepšiemu,v porovnaní sa štandard žiarovkami. Za hmly su žltejšie žiarovky tiež lepšie,belejšie svetlo sa viacej odráža.
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Autorádia + navigace + elektronika“