pete93 píše:Castejsi zkusenost z dalnice. System pri alarmu deaktivuje bezny tempomat (nemam adaptivni), coz pocitove mirne brzdi, brzdy samotne vsak nesepnou.
Já taky několikráte otestoval na dálnici. Nemám adaptivní tempomat. Když se náhle a velmi přiblížíš k nějakému autu a nemáš dostatečný rozestup, rozsvítí se světelný signál, zvukový a auto ještě kopne do brzd, takže to cukne, je to takové upozornění, ale nebrzdí to samo, jen ten kopanec. Nevím do kolika km/h to funguje, ale jel jsem okolo dálničního limitu 130 km/h. Je to dobrý pomocník, ale život do rukou bych mu nesvěřil stejně jako vedení v pruzích. Jinak klasicky to hrozí při myškování ve městě mezi tramvajovými ostrůvky, kde na konci stojí řada zaparkovaných vozidel, nikdy mi to ale do brzd nezasáhlo, i když mám aktivní všechny stupně. Za mě to funguje dobře. Jistotu v zastavení ale nemám, myslím, že velmi záleží právě na rychlosti, jakou se přibližujete. Pokud popojíždíte a zapomenete se, tak v malé rychlosti určitě nezastaví a narazí. Tohle je jen u adaptivního tempomatu, jak tu někdo již psal.