onStar pro objednávky od července

Pokud kupujete nebo už jste koupili Opel Astra K, podělte se o zkušenosti.

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

elviin

onStar pro objednávky od července

Příspěvek od elviin »

Dle vyjádření produktového oddělení je Česká republika zahrnuta do 2. vlny. Ta počítá s uvedením v rámci modelového roku MY17.
Vozidla vybavená technologií Onstar proto bude možné objednávat (respektive zadávat objednávky do výroby) přibližně od 26. týdne (tj. začátek července).
Astra K 92kW ST, MT6, Innovation, LED Matrix, Carbon Flash, MY2016
Reklama

ZlatakCZ

Re: onStar pro objednávky od července

Příspěvek od ZlatakCZ »

Pry už nebude OnStar v základu. Kdo jej bude chtit bude si muset připlatit.
Ondráš1985

Příspěvek od Ondráš1985 »

Já Onstar mám, ale nevyužívám. Kdybych si Astru kupoval znovu, určitě bych příplatkový Onstar nechtěl.. A takových lidí bude asi hodně
Opel Astra K Enjoy 1.4 74kw MY17,5 Bílá Summit, Komfortní sada 2 + Mlhovky
westler

Příspěvek od westler »

Uff, ještě že tak :-) Jinak tato změna je v ceníku na webu opel.cz již od 1.4.2018.

Zajímalo by mě jak to Opel vyřeší s povinností mít e-call od roku 2019 (automatické vytočení 112 při vystřelení airbagů), nicméně se toto nařízení týká asi jen zcela nových modelů.

Úvaha:
Myšlenka e-call (potažmo i mnohem starší služba on-star) je dobrá, avšak pouze za předpokladu že se řidič/majitel vozu může dobrovolně rozhodnout zda ho chce mít, případně mít možnost ho deaktivovat (což ani u on-staru ani u e-call nejde, kdo ví, zda auta která tento systém mají z výroby při odpojení pojistky "projdou" přes STK ???). Mediální masáž o několika zachráněných lidských životech (kdy se "dramaticky" zkracuje dojezdový čas RZP na místo nehody z důvodu dostupnosti přesných souřadnic) je plná dezinformací a polopravd. Zejména co se týká způsobu sledování pohybu vozu - ač všude tvrdí že systém většinu času "spí", případně že sledování polohy lze vypnout a systém se aktivuje až při nehodě, tak je to evidentní nesmysl, neboť by nedokázal rychle a přesně zjistit polohu. Je jen otázkou času kdy si vyžádají do systému přístup i policisté (sledování zájmových osob je snadnější než odposlech, při nehodě lze získat nezpochybnitelný důkaz o směru a rychlosti vozu, atd...), v dalším kroku pak rovnou i pojišťovny, které budou upravovat výši pojistného dle "způsobu jízdy"... Na rozdíl od e-call má on-star rovnou i napojení do datové sběrnice vozu (jinak by neviděl množství paliva ani nemohl provést zamčení/odemčení a další funkce), takže de-facto lze kompletně celý vůz ovládat na dálku, případné omezení je jen čistě na softwarové úrovni (těžko se budete u soudu obhajovat že jste na dálnici nestrhli volant do škarpy, ale že to "udělalo auto samo"). A propo - víte že když neobnovíte smlouvu s on-starem, tak vám stejně budou chodit diagnostické emaily až do stáří auta 5 let??? Velký bratr vás sleduje a bude už jen hůř...
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Majo

Příspěvek od Majo »

Moja skusenost s OnStarom v SR je zatial taka, ze si ho urcite po skonceni periody, ktora bola v cene auta predlzovat nebudem.

Raz som mal snahu sa spojit s operatorom tesne po kupe auta (ze ked uz to tam je, tak pokecam/popytam sa) ... zaujimali ma otazky, ci zbieraju podnety od zakaznikov (serie ma park. senzor fungujuci mimo spiatocky, nemoznost zadat priamo GPS suradnice ako ciel cesty, nedostupnost WIFI v ramci SR) ... odpovede boli len v duchu, ze sa musim skontaktovat so svojim lokalnym distributorom.

Raz mi pocas jazdy prestala davat navigacia hlasove povely, iba pipla notifikacia, ze bude odbocka ale hlas nehlasil tie hlasky "o x metrov odpocte vpravo" ... tak som skusil, ci mi vie tetusa na dialku urobit nejaky check/poradit ako to resetnut bez toho, ze by som musel zastavit vozidlo ... opat bola len odpoved, ze sa mam dotazovat tam, kde som kupil auto.

Booknot hotel a podobne si urcite zvladnem aj sam a urcite by som to robil pred cestou, takze za mna jediny ako-taky prinos je apka s udajmi o aute, ale nestoji mi za mesacne platenie tejto sluzby.

M.
Astra K ST 1.6T benzin, Dynamic
sova

Příspěvek od sova »

já budu onstar určitě prodlužovat, kvůli informacím a funkcním aplikace v iphonu a hlavně vyhledávání vozidla
Joska

Příspěvek od Joska »

Taky se mi to líbí, pošlu smsku, auto otevřeno, nebo potvrzeno, že je zavřeno. Párkrát jsme i volali aby nám nastavili adresu.

Ale jsem rád, že ho mám, nevím zda bych dobrovolně do toho šel...
Jen co se dobrovolnosti týče - bude volání SOS ale On-star nebude? - pokud vím měly to mít všechny nový auta od tohoto roku? Nebo jak to je?
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Povinné SOS volání v autech je od konce března 2018.
pelito

Příspěvek od pelito »

otazka znie ci bude aktivne cervene tlacidlo (SOS) aj ked vyprsi platnost Onstaru
Astra K 1.0T 77kw Innovation
Granite Grey
hanes.t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanes.t »

Povinné to je pouze u nově uváděných modelů (včetně faceliftů).
Astra K 1.4 (74kW) Smile 2018 červená (autoškola)
Astra K 1.4 (74kW) Enjoy 2016 stříbrná (autoškola)
Kia Carnival 2.9 CrDi 2004
Honda CBF 600NA 2009, Suzuki GS 500 2007, Yamaha YBR 125 2007, Honda Ps125i 2009 (vše autoškola)
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Astru K“