Blikani prednich svetel.

Moderátor: Moderátoři

Fredelixus

Blikani prednich svetel.

Příspěvek od Fredelixus »

Zdravim a prosim o radu. V oblasti Opelu jsem uplny novacek, tak prosim o shovivavost. Ziji v Irsku a pred mesicem jsem si koupil Opel Vectra Club, 1.6 r.v. 2006. Vse je v poradku, jen pri sebemensim pohybu volantu zacnou problikavat - jako pri kolisani napeti - predni (zapnuta) svetla a ozyva se divny nehlasity zvuk (zrejme posilovac rizeni). Odvezl jsem tedy auto zpet do servisu, kde po 3/4 hodine prisel technik a rekl, ze vse zkontrolovali a nic nenasli, ze je to "normalni" a s tim mi ukazal, ze kdyz oteviram okynka tak taky probliknou svetla. Normalni mi to rozhodne neprijde (obzvlast, kdyz jsem si doma uvedomil, kdyz ze je to normalni, proc vse kontrolovali :?: ) a tak prosim, nevi-li nekdo co to muze byt, abych mel cim argumentovat. Dekuji moc.
Opel Vectra Club 1.6L 16V r.v. 2006
Reklama

P.S.

Re: Blikani prednich svetel.

Příspěvek od P.S. »

skusil bych se zaměřit na alternátor změř jestli dobíjí 13.8-14.3V pokud je tam mín tak to nedobíjí pokud víc tak přebíjí obojí je špatně.
prohlídni kontakty a svorky baterie vem je smirkem a prostříkni kontaktolem.podíval bych se v jakym stavu je plusový přívod k alternátoru a kostra vozu -oxidace
neni to dlouho co sem s podobným problémem skoumal nissana almeru a bylo to alternátorem sice dobíjel ale měl vyjetý sběrací kroužky a špatně dosedaly uhlíky po repasy bylo po problému
ještě mi napadá v jakym stavu je baterie? nejde při startu pod 10V? ;)
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
jus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jus »

tiez som mal tento problem a po vymene baterie (mala 6 rokov) to prestalo, no neprestal mi poblikavat display PP pri potoceni volantu :| ale to pripisujem tomu ze som ho dorabal......
CORSA B 1,0 12VCity 1999
MERIVA B , A14NEL turbo 120k COSMO r.v.2010
VECTRA C 1,8 16V rv.2003 (EX)
Miky214

Příspěvek od Miky214 »

Ahoj, to je uplne normalni, mam Vectru C 2,2 DTi 16V a taky mi vzdycky par veci pohasne (svetla, display ...)

Ptal jsem se na to a je to uplne normalni, dobijenim to nebude, ponevadz jsem ted v zime startoval i pri -23°C po dvou dnech stani a startovala jako s teplym motorem ;)
Fredelixus

P.S. píše:skusil bych se zaměřit na alternátor změř jestli dobíjí 13.8-14.3V pokud je tam mín tak to nedobíjí pokud víc tak přebíjí obojí je špatně.
prohlídni kontakty a svorky baterie vem je smirkem a prostříkni kontaktolem.podíval bych se v jakym stavu je plusový přívod k alternátoru a kostra vozu -oxidace
neni to dlouho co sem s podobným problémem skoumal nissana almeru a bylo to alternátorem sice dobíjel ale měl vyjetý sběrací kroužky a špatně dosedaly uhlíky po repasy bylo po problému
ještě mi napadá v jakym stavu je baterie? nejde při startu pod 10V? ;)
Zdravim, tak jsem zajel opet do servisu Opel, kde si auto tentokrat nechali pres noc. Na druhy den mi ho vratli s tim, ze vymenili baterii, ale problem zustava. Tak jsem zajel do jine autoopravny a tam mi po kontrole sdelili, ze baterie je v poradku. Pri behu motoru se zapnutym radiem a klimatizaci je vse v poradku, do doby, nez pohnu volantem. Rekli mi, ze je v neporadku budto alternator nebo posilovac rizeni. Tak opet jdu utocit na dealera. Diky za rady...
Marky

Příspěvek od Marky »

A dela Ti to jen po startu plus/minus par minut nebo i po delsi jizde napr. hodina?
Toyota Prius 1.8
Ex Vectra Caravan 1.9 CDTI (mazel)
Ex Astra G Caravan 2.0 DTI
Ex Astra F Caravan 1.7 TDS
Miky214

Příspěvek od Miky214 »

Me to dela kdykoliv pootocim rychleji volantem
Marky

Příspěvek od Marky »

Tak me to dela viditelne pouze nejakou chvili po nastartovani (astra 2.0dti i vectra 1.9cdti), urcite to bude spotrebou potrebnou na zhaveni, odberem svetel, serva atd. po chvili co se baterka vzpamatuje z proudoveho soku to mam OK.
Toyota Prius 1.8
Ex Vectra Caravan 1.9 CDTI (mazel)
Ex Astra G Caravan 2.0 DTI
Ex Astra F Caravan 1.7 TDS
Fredelixus

Marky píše:A dela Ti to jen po startu plus/minus par minut nebo i po delsi jizde napr. hodina?
Dela mi to pokazde, kdyz otocim volantem, i po nekolikahodinove jizde. Opel servis stale tvrdi, ze je to normal, ale nevidim moc aut na silnici, kterym poblikavaji svetla. Veril bych tomu druhemu servisu, kde kroutili nevericne hlavou, jak nekdo muze rici, ze je to normal.
Miky214

Příspěvek od Miky214 »

Kdyz to dela tolika lidem a nic to nemeni na jizdnich vlastnostech,nehlede na nazor,ze je to normalni podle servisu,se priklanim k myslence,ze to bude asi normalni
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Interiér a exteriér“