automatická převodovka - kolísání otáček
Moderátor: Moderátoři
Re: automatická převodovka - kolísání otáček
tak pokud ti to kope tak to je opravdu na výměnu mechatroniku. Cena je bohužel šílená, já dával cca 35 tis. Kč, ale už si to nepamatuji přesně.
- Reklama
tak pokud ti to kope tak to je opravdu na výměnu mechatroniku. Cena je bohužel šílená, já dával cca 35 tis. Kč, ale už si to nepamatuji přesně.
-
Cena je ustrelená, ale OK. Otázka je do kedy to vydrží ? Koľko máš od výmeny? všetko ti ide ok ?
od výměny mám najeto cca 55 tis. km a zatím OK. Nutno podotknout, že jsem nenechal vyměnit lamely ve spojce a zkontrolovat/repasovat hydrodynamický měnič. To je totiž další podobná investice
Jinak mám nejeto nějaký 217 tis. celkově a už sem musel řešit i filtr pevných částic, což se vzhledem k nájezdu dalo čekat.
Jinak mám nejeto nějaký 217 tis. celkově a už sem musel řešit i filtr pevných částic, což se vzhledem k nájezdu dalo čekat.
Darata, čo si prosím ťa musel riešiť na DPF "vzhledem k nájezdu" ?
asi to není úplně sem k AT, ale musel sem ho nechat vyčistit (cca 4,5 tis. Kč) protože se pravidelně objevoval smrad při jízdě a někdy to šlo tak daleko že i kouř z pod kapoty. Šlo to právě z míst kde je ten filtr a i když se mi nechtělo věřit že to může dělat takové věci tak od jeho vyčištění a přetěsnění je klid. Někdo říká že ten filtr se ucpe už při nájezdu přes 100 tis., hodně záleží na způsobu jízdy, kvalitě paliva atd.
upchatie filtra po určitom nájazde kilometrov je čistý nezmysel a legenda z čias 90-tych rokov keď DPF začínali. to nie je papierová vložka ako vo vysavači, ktorá sa používaním ucpe a treba ju vyhodiť. Filter sa pravidelne vypaľuje a bordel zachytený vo filtri zhorí, filter je opäť priepustný. Životnosť filtra = životnosť auta.
Upchanie filtra nastane keď niekto viackrát za sebou vypne motor pri regenerácii filtra - to sa môže stať pretože regenerácie nie je nijako signalizovaná a spoznáš ju len vysokou spotrebou paliva pri voľnobehu resp. po vypnutí motora tým, že sa spustí ventilátor ktorý chladí DPF.
Rovnako ucpanie môže nastať tak, že jazdíš s nejakou poruchou (žltá signálka motora alebo výfukového systému) aj keď sa neprejavuje poklesom výkonu motora, regenrácia DPF sa nespustí.
Upchatý filter u Insignie je signalizovaný žltou signálkou DPF - viď návod.
Vyčistenie filtra pokiaľ si nejazdil desiatky kilometrov s upchatým filtrom urobí servis aktiváciou regenerácie cez diagnostiku a trvá ca 30min. Stojí cenu za prácu diagnostikou.
tvoj čmud z pod kapoty bol spôsobený najpravdepodobnejšie netesnosťou výfukového potrubia. Bolo treba vymeniť tesnenia pred a za DPF.
Upchanie filtra nastane keď niekto viackrát za sebou vypne motor pri regenerácii filtra - to sa môže stať pretože regenerácie nie je nijako signalizovaná a spoznáš ju len vysokou spotrebou paliva pri voľnobehu resp. po vypnutí motora tým, že sa spustí ventilátor ktorý chladí DPF.
Rovnako ucpanie môže nastať tak, že jazdíš s nejakou poruchou (žltá signálka motora alebo výfukového systému) aj keď sa neprejavuje poklesom výkonu motora, regenrácia DPF sa nespustí.
Upchatý filter u Insignie je signalizovaný žltou signálkou DPF - viď návod.
Vyčistenie filtra pokiaľ si nejazdil desiatky kilometrov s upchatým filtrom urobí servis aktiváciou regenerácie cez diagnostiku a trvá ca 30min. Stojí cenu za prácu diagnostikou.
tvoj čmud z pod kapoty bol spôsobený najpravdepodobnejšie netesnosťou výfukového potrubia. Bolo treba vymeniť tesnenia pred a za DPF.
tak k tomu můžu říct jen své vlastní zkušenosti. Problém s filtrem se stupňoval a jízdy jsem měl často i dálnici nějakých 180km v kuse takže na vypálení naprosto dostatečné. Jen taková technická, když spálíš ty saze tak ten popel někam padá ne? A diagnostika oplu také ukazuje zaplnění filtru. Asi né jen tak pronic zanic. Nechci se přít, vím co to dělalo a dost jsem se kolem toho naběhal a téměř všichni šli jako první po filtru a já jim říkal že to je blbost. A nakonec všechny problémy přestaly takže jsem spokojený
-
Vrátim sa k automatu. OK a tu opravu si si dával robiť v normálnej firme/servise čo s tým robí? Alebo u nejakého majstra v garáži ?
opravu sem nedělal v "autorizovaném" servise, protože když sem tam přijel na začátku svých problémů tak mi jen suše sdělili, že v AT se olej nemění, že to je doživotní náplň. Nechť si tedy každý udělá sám obrázek o kvalitě jejich služeb.
Nechal sem to dělat u firmy z Blučiny, nedělají nic jiného než AT převodovky takže sem předpokládal díky specializaci jistou kvalitu.
Nechal sem to dělat u firmy z Blučiny, nedělají nic jiného než AT převodovky takže sem předpokládal díky specializaci jistou kvalitu.