trhnutie pri akceleracii

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
Peto

Re: trhnutie pri akceleracii

Příspěvek od Peto »

sladas opc píše:kuchnout motor mi chteli,ale ja to nechtel-duvod je ten ze neverim mechanikum v autorizovanym servise..navic ten motor tlaky ma luxusni coz mi zmerili a pochybuju kdyz by nekde byla chyba ze by tlaky mel..a ze by byl zakarbonovanej tezko rict davam furt aditiva a i kvalitni paliva-vervu,shell atd..zkusim jeste nejspis ten olej od millerse,ikdyz ma normu dexos2..ono nejde ani tak o tu normu jako spise o slozeni oleje,takze by ve finale dexos2 treba od toho millerse nemusel vadit..ma i minimalni odparnost coz je dulezite u primovstriku..no nemam uz co zkazit vsechny mozny veci uz jsem zkusil..
Sladas ja nechapem preco ti to furt skube. Sam si povedal ze sviecky ti pomohli najviac. Taktiez som ich dal a som velmi spokojny.
Ten olej od Millers Dexos 2 ti nemusi pomoct.
Dexos 1 ma ine zlozenie. Vlasne obsahuje menej vapnika a este niecoho mene, Co vlasne aj znizuje to samovznietenie v neziaducu chvilu. Tiez som chcel dat od Millers ale este nevyrabaju Specifikaciu Dexos 1.
Neviem ale si tu spominal ze tvoj kamos daval cipovat a ze mu ide perfektne,tak preco tebe nie? Bol si cipnut v tej istej firme co on?
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
Reklama

astraopel

Příspěvek od astraopel »

sladas opc píše:Tak mam chipnuto..zvolil jsem jen optimalizaci s narustem vykonu cca 10% slo mi hlavne o to aby zmizelo to mikrotrhani a obcasne lspi..za me spokojenost hned jsem to zkusil a v nizsich otackach seslapnout plyn na sestku a v pohode bez cukani sla..tak jak to slo dnes to nikdy neslo..jde i lehceji za plynem..za me uplna spokojenost a doufam ze tak uz zustane furt!!!cena 5100kc
Zdar Sladas,

jaký máš MY prosím tě?
sladas opc

Příspěvek od sladas opc »

svicky pomohli jak jsm psal,ale furt tam byly minizaskuby a takove to zvlastni trhani..kamosovi cip pomohl,coz me urcite taky auto jede o dost lepe,bez trhani uplne,ale jak rikam vcera na 4ku jsem seslapnul a zarachotilo..cip ve stejne firme akorat typ upravy jsem zvolil jen eko,kamos zvolil balance..

co se tyce MY nevim kterou mam ale mam ji jiz dva roky..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Laky7777

Příspěvek od Laky7777 »

Sladas - co su to mensie otacky? pod 3000? pod 2500? pod 2000?
Insignia B CountryTourer 2019 1,6 147kW AT6
sladas opc

nedokazu rict presne v tu chvili jsem primo nekoukal ale rekl bych ze tam bylo cca tak 2500..pres 3000 tam nebylo urcite..
jardaastra

Příspěvek od jardaastra »

Zdarec jeden takový pěkný článek myslím si, že to přesně sedí na náš motor 1,4 T
http://www.tribotechnika.sk/tribotechni ... cita-.html
polyaa

Příspěvek od polyaa »

Jojo, ten článek sedí. Nešlapat motoru na krk při nízkých otáčkách.
Souhlas. Prostě my, co máme motor už 2 roky to musíme respektovat. Snad ty motůrky neodbouráme.
J.
Astra G 1.6, Astra K, enjoy, 1,4 turbo 92 kW, červená ST, mlhovky
sladas opc

Ty oleje s aditiva MO dela liqui moly a mohli by fungovat i me prislo s tim liqui moly dx1 zlepseni..sice pisou ze lspi nehrozi ve 3000otackach ale jednou jsem vypozoroval ze zamlatila i nad 3000otackama..
Mike

Příspěvek od Mike »

Určitě záleží na jízdním stylu.

Nepodtáčet. Osobně akceleruji až od 2000 ot/min (lehkou nohou na plynu). Když chci výkon (předjet) podřadím a jedu až od 3000 ot/min. Dříve jsem poškubávání pozoroval po delších jízdách jen ve městě (studený motor - do 10 km). Nyní jezdím víc dálky a po městských vyjížďkách se snažím motor občas prohnat až k omezovači. Nemusí to být často, stačí dvakrát, třikrát za jízdu. Tenhle recept pomáhá, že s mikrotrháním problémy nejsou žádné. Motor jede jak má. Palivo jedu pořád vervu 100, nebo když nebyla k dispozici tak effecta 95.

Problém je, že ten krouťák u tohlé motorizace je posazený dost nízko, že se člověku nechce motor zbytečně točit, dá se s tím jezdit jak s dieslem, ale to není evidentně dobrý.

Jinak jsem si zkusil pohodovou plynulou jízdu z moravy do vídně (okresky/města s klimoškou a ve dvou lidech) má to velmi pěknou spotřebu. Škoda, že přes rok jezdím jen města a dálnice.
naspotrebu2.JPG
naspotrebu.JPG
Někdo tu psal, že motor si znatelně sedne až někde okolo 30 tis. Já bych řekl, že jsem se možná až teď s ním naučil jezdit. S turbem je to holt jiný než s atmosférou.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
z.mirek

Příspěvek od z.mirek »

Jaký je Váš názor na indikátor řazení. Dá se tomu věřit a nebo raději spoléhat na sebe?????
ASTRA K Enjoy B 1.4 XE MY18, 74 kW + Komfortní sada 2
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“